מבשלת בוטיק לבירה נפתחת בהשקעה של 6 מיליון שקל

חיים אוחיון, מנכ"ל במבשלה: "מבשלת הגולן החדשה תעורר מהפכה בשוק הבירות המקומי, בדומה לזאת שנעשתה על ידי בעלי היקבים המקומיים לשוק היין"
שרות Bizportal |

מהפכה בשוק הבירות: מבשלת בוטיק לבירה חדשה נפתחה בימים אלו באזור הרמה תחת השם "מבשלת הגולן". מבשלת הבירה היא פרי שיתוף פעולה של יזמים מקומיים הנשענים על ידע מקצועי גרמני. עלות הקמת המבשלת והכשרת העוסקים במלאכה נאמדת בשישה מיליון שקל.

לצורך הקמת מבשלת הבירה נעשתה פנייה אל החברה הגרמנית ג'ו אלברכט בראוארי וגסטרונומייטקניק (GmbH), הידועה במתקני הייצור ובשיטות ההפקה האיכותיים שלה. מתקני הייצור נרכשו בגרמניה ולארץ הגיע מבשל הבירה הראשי ("ברומאסטר") של החברה הגרמנית כדי לפקח מקרוב על תהליך הייצור.

המשקיע העיקרי בפרויקט הוא חיים אוחיון, איש עסקים מוכר בנוף הצפון והבעלים של קבוצת הכדורסל "הפועל גליל עליון". לדבריו, אזור הגולן מצטיין במשאבי טבע משובחים שעשויים להביא את רמת הבירה עשרות מונים על פני המקובל בשוק. "בירה טרייה, לא מסוננת, שומרת על טעמי המקור. מי המעיין הטריים והתסיסה הטבעית יוצרים משקה ברמה שהשוק טרם הכיר".

אוחיון מוסיף, כי "מבשלת הגולן החדשה תעורר מהפכה בשוק הבירות המקומי, בדומה לזאת שנעשתה על ידי בעלי היקבים המקומיים לשוק היין".

בשלב הראשון תייצר מבשלת הגולן שלושה סוגי בירות, במחיר זהה של 25 שקל לחצי ליטר: "בירת הגולן" - בירה אדומה, בעלת מרקם גוף עשיר במיוחד, עם 5.6% אלכוהול; "בירת העמק" - בירת "לאגר" בעלת טעם קטיפתי, עם 4.5% אלכוהול; "בירת הגליל" - בירה עשויה חיטה ובעלת טעם פירותי, עם 4.3% אלכוהול.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה