אסם משקיעה 100 מיליון שקל במפעל חדש לסלטי צבר

המפעל החדש ממוקם באזור התעשייה של קריית גת מתוך כוונה לחבר את הישראליות של סלטי צבר עם מדיניות קבוצת אסם לפתח תעשייה באזורים הנקקים לתמיכה בתעסוקה
אפרת אדיר |

קבוצת אסם משיקה את המפעל החדש של "סלטי צבר" הממוקם באזור התעשייה של קריית-גת בהשקעה של כ-100 מיליון שקל. המפעל החדש כולל ציוד, טכנולוגיות ותהליכים ייחודיים להמשך שיפור איכות הסלטים בכלל והחומוס בפרט.

דן פרופר, יו"ר מועצת המנהלים של סלטי צבר: "החלטת הקבוצה להקים את המפעל החדש בקריית גת מחברת את הישראליות והאותנטיות של "סלטי צבר" עם מדיניות קבוצת אסם להמשיך ולפתח תעשייה באזורים אשר הוגדרו כיעדים לאומיים לתמיכה ופיתוח וכן מבליטה את האמונה והביטחון ביכולתה של החברה להמשיך ולהוביל את שוק הסלטים עוד שנים רבות ולהביא את בשורת החומוס למדינות נוספות ברחבי העולם".

נתח השוק של סלטי צבר בשלושת החודשים האחרונים, נובמבר 2006 עד ינואר 2007 תופס 45% מקטגוריית הסלטים בכלל ו- 55% מקטגוריית החומוס. בילי ינקו, סמנכ"לית השיווק של סלטי צבר מציינת שבקטגוריית החומוס, צמיחת החברה בשנה האחרונה הייתה בשיעור של מעל 10%, כאשר צמיחת כלל קטגוריית הסלטים בשוק המקומי (עפ"י נתוני סטורנקסט) הייתה בשיעור של 2.3%.

פרופר מוסיף, כי הקמת המפעל החדש היא צעד הכרחי לאור הצמיחה המהירה של סלטי צבר בשוק המקומי ובייצוא ומגבלת הייצור במפעל הישן באזור התעשייה באזור ולאור ההתרחבות המואצת בפעילות החברה והכפלת מכירות הסלטים בחמש השנים האחרונות מ-10,000 טון סלטים בשנה ללמעלה מ-20,000 טון.

המפעל החדש משתרע על שטח של 36 דונם, מתוכם המפעל הבנוי משתרע על שטח של כ-10 דונם.

נזכיר, כי סלטי צבר הייתה גם חלוצת ייצוא סלטי החומוס לשווקי אירופה ולא רק בשווקים המתמחים באוכל כשר, אלא בעיקר בערוצי מכירה המיועדים לציבור הצרכנים הכללי. החברה מייצאת כיום למספר מדינות באירופה ביניהן אנגליה, צרפת, הולנד, בלגיה ועוד.

ממחקרי שוק שבוצעו על-ידי סלטי צבר בשנת 2006 עולה שצריכת החומוס לנפש עומדת על כ-5 ק"ג בשנה. בשוק בוגר שכזה, בעל אחוז חדירה של מעל 90%, מצליחה צבר לייצר חדשנות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה