בחצי הראשון של השנה צמח יצוא המזון דולרית ב-3.1%
במחצית הראשונה של השנה גדל דולרית יצוא המזון ב-3.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-359.5 מליון דולר. כך מסר הבוקר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה).
הוא הוסיף, כי קיימת דאגה רבה בקרב יצרני הענף בשל גידול של 22.3% בגרעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין היבוא ליצוא), שהגיע במחצית הראשונה של השנה ל-232.2 מליון דולר.
יצויין, כי יבוא המזון גדל במחצית הראשונה של השנה ב-9.9% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-591.7 מליוני דולרים.
בהתייחסו ליצוא המזון על פי תתי ענפים, ציין קוברובסקי, כי במחצית הראשונה של 2006 נרשמה ירידה של כ-12% ביצוא הבשר והעופות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-13.9 מליוני דולרים; יצוא תעשיית השוקולד ירד ב-18.2% והסתכם ב-4.5 מליוני דולרים; יצוא המשקאות החריפים, והיין ירד בכ-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-7.2 מליוני דולרים; יצוא מוצרי חלב וגלידה ירד ב-% 12.9 והסתכם ב-12.2 מליון דולר.
מנגד, יצוא הפירות והירקות המעובדים גדל במחצית הראשונה של השנה בכ-17.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-124 מליון דולר. יצוא מוצרי המאפה גדל ב-3.7% לעומת המחצית הראשונה אשתקד והסתכם ב-63.5 מליון דולר.
קוברובסקי ציין, כי מבדיקת יצוא המזון ע"פ יעדים גאוגרפיים עולה, כי במחצית הראשונה של השנה גדל יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי ב-0.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-165.5 מליוני דולרים. מבין מדינות האיחוד האירופי - הגידול העיקרי ביצוא - 13.1%, נרשם להולנד , היצוא הסתכם ב-33.7 מליוני דולרים; יצוא המזון לסין גדל במחצית הראשונה של השנה ב-129% והסתכם ב-12.6 מליון דולר, (מדובר בעיקר במיצים ורכזים), היצוא לרוסיה גדל ב-25% והסתכם ב-19.5 מליוני דולרים.
מנגד, יצוא המזון לארה"ב ירד במחצית הראשונה של השנה ב-1.3% והסתכם ב-38 מליוני דולרים.