medela_milk_chart
צילום: דונאל נחום הוכשטט

אביזרים נלווים למשאבות חלב שיקלו עליך

חיי היום-יום של כל אמא טריה, במיוחד בחודשים הראשונים בחיי התינוק, עמוסים מאוד מלווים בחוסר שינה, פטמות סדוקות, הר של חיתולים והרבה בכי. שאיבת חלב מקלה על האמא בצורה חד משמעית מבחינת ההנקה. משאבת חלב יכולה לסייע במקרים של גודש בשד, איסוף חלב לקדימה, הגברת ייצור החלב, פטמות סדוקות או שקועות, חזרה לשגרה וכו'.

רוב היולדות מחליטות להניק אבל מספרן הולך וקטן עם הזמן בעקבות חזרה לעבודה, לימודים וכד'. משאבת חלב נותנת את האופציה לא לוותר על האכלה בחלב אם ובדרך זו תינוקך יכול ליהנות מהמזון הטוב ביותר לאורך זמן. הנה כמה אביזרים נלווים למשאבות חלב שיכולים להקל עליך במיוחד בתקופת ההנקה, ויהפכו אותה לקלה ופרקטית יותר:

 

  1. שקיות לחלב אם
 

תהליך של חזרה לשגרה לא קל, לעיתים מרגיש כי השעות הפנויות ביום הולכות ומתקצרות. לא בהכרח שיהיה לך את הזמן איכות כמו שהיה לפני על מנת להניק את תינוקך. שקיות לאחסון חלב מיועדות לאיסוף מלאי, כדי שלתינוקך לא יחסר חלב אם.

 

כדאי להתחיל לשאוב שבוע-שבועיים לפני מועד חזרה לעבודה על מנת לאסוף מלאי חלב ראשוני. חשוב שהשקיות תהיינה אטומות בצורה היגיינית, בעלות פס סגירה למניעת דליפות, עשויות מחומר עמיד לאחסון בטוח.

 

יש לרשום את תאריך השאיבה על השקית, כדי לדעת מה טריות החלב. יש לוודא שהשקית מתאימה לתינוק ועשויה מחומרים בטוחים.

 

  1. סבון לניקוי החלקים של משאבה
 

ניקוי החלקים של משאבת החלב הינו המפתח לתחזוק נכון למשאבה שתלווה אותך גם ללידות הבאות. שומניות של חלב אם קשה להסרה, לכן צריך להקפיד לנקות את כל החלקים הבאים במגע עם החלב בצורה יסודית, ולוודא לפני השימוש הבא שהחלקים יבשים לגמרי.

 

את החלקים הבאים במגע עם החלב יש לנקות לאחר כל שאיבה על מנת לשמור על סטריליות והיגיינה. סבון לניקוי בקבוקים ומשאבות חלב של מאמי קר עשוי ממרכיבים טבעיים ומתאים לניקוי הכלים שהתינוק בא איתם במגע כמו: מוצצים, כלי אוכל, חלקים למשאבות וכו'. מנקה ביעילות והכי חשוב בטוח לתינוק ללא SLS, ללא פראבנים.

 

  1. חזיית שאיבה
 

בזמן שאיבה צריך לשבת זקוף ולרוב להחזיק את הבקבוקים ביד אם אין שולחן קרוב בזווית הנכונה כדי להניח עליו את הבקבוקים. לאמהות עסוקות אין את הזמן הזה במיוחד כששואבים מספר פעמים ביום. חזיית שאיבה תעזור לך להיות עם ידיים חופשיות, את יכולה להמשיך לעשות בבית מה שעשית קודם לכן אם זה כביסה, להיות עם הילדים, להמשיך את העבודה מול המחשב, העיקר שמתאפשר לך לנוע בחופשיות בבית. בדרך זו את לא תרגישי שחוץ מלשאוב לא הספקת לעשות דברים אחרים.

 

  1. מברשת בקבוקים
 

מברשת לניקוי בקבוקים ופטמות חיונית על מנת להסיר את כל שארית ולשמור על היגיינת הכלים. חלב אם, עקב השומניות שלו, כשהוא מתייבש הופך להיות קשה להסרה, לכן צריך להשתמש במברשת טובה ועמידה שינקה את כל הכלים בעדינות וביעילות.

ליבה וחוט הזיפים של רוב המברשות עשויות מברזל, אשר במגע עם מים תוך זמן קצר מוביל לחלודה, כמו כן לשריטות על הזכוכית והפלסטיק. בסופו של יום מי רוצה לנקות את הבקבוק של התינוק שלו עם מברשת שיש עליה חלודה.

ליבת מברשת של מדלה עשויה מסיליקון גמיש, בעל עיצוב זיפים ייחודי לניקוי קל, ללא התזות. עקב צורתה הארגונומית היא מתאימה את עצמה לבקבוק ומגיעה לכל פינה. עם הקצה הספירלי שלה היא מנקה פטמות ומסירה שאריות ממקומות קשים להגעה בפטמות ובחלקי משאבה. המברשת מגיעה עם מעמד לאחסון וייבוש מהיר והיגייני.

 

  1. צידנית
 

מי מאיתנו לא אוהבת לצאת מהבית לטיול ולהתאוורר טיפה, לעשות מפגש עם חברות בפארק וליהנות מהטבע. לא תמיד מתאפשר להניק את התינוק בחוץ ישירות מהשד, אך זה לא אומר שאת צריכה לוותר על האכלת התינוק בחלב אם. תוכלי לקחת איתך צידנית כדי לשמור על טריות החלב ולתת לו בקבוק כשהוא רעב.

בזמן חזרה לעבודה או ללימודים אמהות רחוקות מהבית, אבל אין זה אומר שצריך להפסיק לשאוב. אמהות ששואבות מחוץ לבית יכולות לאחסן את החלב השאוב בתוך צידנית. הצידנית מאפשרת המשך שאיבה נוחה ובטוחה שישמור על טריות החלב ותינוקך ימשיך לקבל את המזון הבריא ביותר עבורו.

 

  1. פטמת קלמה
 

בניגוד לפטמות בקבוק אחרות, פטמת קלמה של מדלה מלווה את התינוק למשך כל תקופה ההנקה, בלי קשר לגיל שלו. בעזרת הפטמה התינוק יכול לעצור ולנשום במהלך ההאכלה, החלב אינו זורם באופן אוטומטי וכך התינוק יכול לשמר את אופן האכילה האישי שלו. פטמת קלמה הופכת את המעבר בין השד לבקבוק וחזרה לקל יותר.

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
קייטרינג
צילום: DEPOSIT PHOTOS

כל מה שצריך לדעת על הזמנת קייטרינג

כשאנחנו מחליטים לערוך אירוע, פרטי או עסקי, אחד הגורמים החשובים ביותר מבחינתנו להצלחתו זה שירות הקייטרינג שנשכור. עד כמה הוא איכותי, מגוון, עד כמה הוא מכיל אלמנטים רלוונטיים עבורנו שיכולים לעזור לנו לספק לאורחים שלנו תפריט איכותי ומגוון.

הזמנת שירות קייטרינג לאירוע, קטן או גדול, פרטי או עסקי, הוא הכרחי שכן במובנים רבים זה הגורם המשמעותי ביותר שיכול להשפיע על איכותו, מאחר ולא פעם האורחים שלנו מחליטים האם האירוע ראוי או לא, על פי גורם זה, על פי טיב האוכל, טיב השירות, מגוון המנות בתפריט ועוד. בשנים האחרונות, אין ספק שאנחנו יכולים לראות יותר ויותר חברות קייטרינג שמספקות לנו אפשרויות שונות ומגוונות להזמנה, מתוכן אנחנו יכולים להחליט עם איזו חברה משתלם לנו לעבוד. על כן, התחרות בשוק היא קשה, כלקוחות יש לנו הרבה יותר אפשרויות, זה אומר שגם אנחנו יכולים להקפיד יותר על פרמטרים שונים בתהליך הבחירה. אנחנו נציג כעת מספר פרמטרים שיכולים להשפיע על תהליך הבחירה שלנו, נקודות שיכולות להשפיע בשאלה, איזה שירות קייטרינג כשר למהדרין משתלם לנו להזמין על פי האופציות השונות שעומדות לרשותנו.

1. אופי תפריט הקייטרינג והמגוון שלו

אין ספק שהפרמטר החשוב ביותר, הוא סוג התפריט שהחברה מציעה לנו ועד כמה הוא מגוון, בין אם זה מבחינת כמות המנות והסוג שלהן. מבחינת סוג התפריט אנחנו יכולים לחלק את זה בין מספר היבטים, למשל, האם מדובר על תפריט קייטרינג בשרי, חלבי, טבעוני, האם מדובר בתפריט שמבוסס על מנות ממטבח ספציפי, נניח, איטלקי, בשרי, יפאני, סיני או תפריט כללי, כמו כן, מבחינת סוג התפריט אנחנו צריכים להבדיל בין תפריט רגיל לבין תפריט גורמה. מה שכמובן מלבד גם על האיכות של המנות. מבחינת המגוון, הרי שתפריט קלאסי לאירועים בנוי על מנות פתיחה, מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות, תוספות לצד המנות העיקריות וכן קינוחים. השאלה היא, כמה אופציות יש בכל חלק, האם יש 2-3 מנות ראשונות או 6-7, והאם יש 4 סלטים ו 6 סלטים על כל שולחן. אנחנו גם צריכים להתייחס לשאלה, האם יש דברים מעבר, למשל, לחמים, פירות, ממתקים, דברים שאפשר לקחת בין לבין או למשל, כשנמצאים ברחבת הריקודים וכדומה.

2.אוכל מוכן או קייטרינג בהפקה מלאה?

כשאנחנו מדברים על סוג השירות, הכוונה גם לאופי העבודה עם החברה בעת בניית התפריט, וכן אופי העבודה בזמן האירוע עצמו. לגבי אופי העבודה עם החברה בזמן בניית התפריט, הכוונה היא, כיצד זה מתבצע, מול מי זה מתבצע, כמה זמן מראש עורכים ערב טעימות, כיצד הוא מתבצע. לגבי אופי העבודה עם החברה בזמן האירוע, הכוונה היא כמובן לנקודה האם מדובר במזנון או הגשה לשולחנות,כמה מלצרים  המקום מספק וכיצד נערך התמחור שלהם.ברמת העיקרון, השאלה העיקרית כאן היא, כמה מלצרים יהיו על כל שולחן והאם זה יספק מבחינת השירות שהאורחים יקבלו במהלך האירוע.

3.מתי צריך להזמין את האירוע ומה חשוב לבדוק

הפרמטר מתי צריך להזמין את החברה, מלמד לא מעט על איכות החברה והביקוש שלה. מן הסתם, חברה איכותית וטובה, אנחנו נצטרך שבועות מראש, לעומת זאת, חברות פחות איכותיות, ייתכן שנוכל להזמין גם בהפרש של מספר ימים מהאירוע. זה כמובן גם תלוי בסוג האירוע ועד כמה החברה צריכה ויכולה להיערך לו מראש. בכל הקשור לשאלות על פי מה נזמין, אז יש פה נקודות כמו המלצות וחוות דעת, אמינות, שירות איכותי, וכמובן הפרמטרים שהצגנו קודם לכן וכן אלה שנציג בהמשך.

4. קייטרינג כשר או קייטרינג כשר למהדרין?

ברמת העיקרון, כמעט כל חברות הקייטרינג בישראל מציעות מטבח כשר, שכן במידה ויציעו מטבח לא כשר, הן עלולות להפסיד לקוחות. השאלה היא באיזה סוג כשרות מדובר. ישנם שני סוגי כשרות עיקריים, קייטרינג כשר רגיל וקייטרינג כשר למהדרין, שנחשב הרבה יותר מדוקדק, קפדני, ובמקרים מסוימים הוא גם עלול לייקר את העלויות. חשוב לומר, קייטרינג כשר רגיל, הוא איכותי לא פחות מאשר קייטרינג כשר למהדרין.  עם זאת, זה תלוי בקהל היעד ובמה שהוא מצפה לקבל באירוע.

5.קייטרינג מחירים - מה העלות של מנת קייטרינג?

מן הסתם, זה יהיה הפרמטר שישפיע על כל תהליך הבחירה שלנו. אנחנו נבחן את התקציב שעומד לרשותנו ועל פיו נחליט איזה סוג קייטרינג נרצה להזמין. אנחנו צריכים לקחת בחשבון שהעלות נקבעת על פי מנת, זה יכול להשתנות מ-150-200 שקל למנה ועד 400-500 שקל למנה כולל מעמ לפי חישוב במחשבון מעמ) ואף יותר. זה תלוי כמובן באיכות הקייטרינג ובתמחור שלו. העלויות הן על פי כמות המנות, כאשר לעיתים יש דרישה להזמנה של מינימום או תשלום מינימאלי, כשיש מקרים שהעלות נקבעת על פי מנה אך צריך גם לשלם עבור כמות מלצרים מסוימת. חשוב לציין בכל אירוע אנחנו נבחן את סוג הקייטרינג שנרצה להזמין לאירוע, האם נרצה להזמין שירותי קייטירג בלי מלצרים, נניח לאירועים קטנים שנערכים בבית או בעסק, או האם נרצה להזמין שירות קייטרינג רגיל עם מלצרי, על כל המשתמע מכך.