רדקום מכה את הצפי עם גידול של 16% בהכנסות - 10.6 מיליון דולר
חברת רדקום הישראלית הנסחרת בוול סטריט ועוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק פתרונות לבדיקת רשתות תקשורת, מדווחת על גידול של 16% בהכנסות, ברבעון הראשון של 2022, לצד מעבר לרווח נקי של 0.6 מיליון דולר. החברה מעלה תחזיות וצופה, כי תסיים את 2022 עם הכנסות של בין 43-47 מיליון דולר.
הכנסות החברה ברבעון הראשון עמדו על כ-10.6 מיליון דולר, גידול של כ-16% בהשוואה ל-9.1 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2021, ומעל צפי האנליסטים המוקדם להכנסות של כ-10.2 מיליון דולר.
בשורה התחתונה, דיווחה החברה על מעבר לרווח הנקי מתואם (Non-GAAP) של 0.6 מיליון דולר (4 סנט למניה), בהשוואה להפסד של 1 מיליון דולר (הפסד של 7 סנט למניה) ברבעון המקביל אשתקד. בכך, הכתה החברה את צפי האנליסטים להפסד מתואם של 4 סנט למניה.
לצד פרסום תוצאות הרבעון הראשון הודיעה החברה על העלאת תחזית ההכנסות השנתית. החברה צופה, כי תסיים את 2022 עם הכנסות של בין 43-47 מיליון דולר, בהשוואה לטווח של בין 42-45 מיליון דולר אותו סיפקה בעבר.
- הכלכלן הראשי: ירידה של כ-60% בהשקעות הזרות בישראל ברבעון הראשון
- נקסט ויז'ן מזנקת ב-15% - צופה צמיחה של 70% בהכנסות גם בשנה הקרובה
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
צילום: Huy Phan, Pexelsאחד מכל 5 ילדים בעולם: אלה ממדי המשבר הגלובלי של אי-ביטחון תזונתי
נתוני 2025 חושפים תמונה קשה, והמאבק מתנהל בכמה חזיתות - החל בסיוע ממשלתי ישיר ועד טכנולוגיות אגריטק חדשניות, וכמובן גם בינה מלאכותית
כאשר אנחנו שומעים את המושג "רעב", רבים מדמיינים תמונות קשות ממדינות עולם שלישי רחוקות. אך המציאות מורכבת הרבה יותר. בעולמנו השבע לכאורה, מתחולל "רעב שקט" - משבר גלובלי של אי-ביטחון תזונתי הפוגע במיליארדי בני אדם, ונוכח גם במדינות מפותחות כמו ישראל. זהו אתגר שאינו נראה תמיד בעין, אך גובה מחיר אנושי כבד בבריאות, בחינוך ובעתיד.
על פי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), ביטחון תזונתי (Food Security) אינו רק היכולת למלא את הבטן. הוא מתקיים כאשר לכל האנשים, בכל עת, יש גישה פיזית, חברתית וכלכלית למזון מספק, בטוח ומזין, העונה על הצרכים התזונתיים שלהם ועל העדפות המזון שלהם לחיים פעילים ובריאים.
היעדר ביטחון כזה - כלומר, אי-ביטחון תזונתי - הוא מצב שבו לאנשים אין גישה כזו באופן קבוע. זהו "הרעב הנסתר", שאינו תמיד נראה לעין כרעב המוני, אך מחלחל עמוק לתוך החברה ופוגע במערכת החיסון, בהתפתחות הקוגניטיבית ובירידה בתוחלת החיים.
תמונת מצב גלובלית: מספרים וכסף
כ-1.7 מיליארד בני אדם חיים כיום באזורים שבהם הידרדרות הקרקע מחסלת את תפוקת היבולים עקב שינויי אקלים ופעילות אנושית.
- יבוא וירידה במחיר או ביטחון תזונתי? 5 עובדות על שוק החלב בישראל
- חוזרים לתלושי המזון: אושרה העברת 400 מיליון שקל לחלוקת תווי מזון
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
עד שנת 2050, אוכלוסיית העולם צפויה לגדול בכ-40%, ולהגיע לכמעט 10 מיליארד בני אדם. במקביל, צריכת המזון צפויה לזנק בכ-70%. בעוד שהביקוש עולה, ההיצע נמצא בסיכון: כ-13% מהאדמות הראויות לעיבוד צפויות להיעלם עקב שינויי אקלים, מדבור ועיור. נוצר "פער מזון" עצום, שאותו ניתן יהיה לסגור רק באמצעות הגדלה דרמטית של יעילות הייצור ושינוי הרגלי הצריכה הגלובליים. למרבה הצער, הפגיעה בילדים היא הקשה ביותר: נתונים עדכניים מראים כי אחד מכל חמישה ילדים מתחת לגיל 5 ברחבי העולם סובל מעיכוב בגדילה, כתוצאה ישירה מתת-תזונה וחוסר-ביטחון תזונתי כרוני.
