יצחק קאופטייל ממקימי 'מעדני מיקי' הלך לעולמו

קאופטייל קיבל לפני כחודש את אות יקיר התעשייה של התאחדות התעשיינים
מאיה זיסר |

יצחק קאופטייל בן ה-93 אשר יזם והקים לפני 70 שנה את מפעל 'מעדני מיקי' כיום מהמובילים בתחום תעשיית המזון הישראלית ואשר קיבל לפני כחודש את אות יקיר התעשייה של התאחדות התעשיינים הלך הבוקר (א') לעולמו.

קאופטייל עלה לישראל מצ'כוסלובקיה ב 1939 שכשהיה סטודנט לרפואה בן 23 לקראת סיום לימודיו. הוא ואחיו מיקי נשלחו לפלשתינה על ידי המשפחה מאימת השלטון הנאצי. הוריהם ואחיהם נותרו מאחור ונספו לאחר מכן בשואה.

האחים יצחק ומיקי קאופטייל החלו את דרכם בישראל, בקיבוץ רמת יוחנן ומאוחר יותר החליטו לבחור בדרך עצמאית כאשר עזבו את הקיבוץ והקימו מפעל קטן לייצור סלטים ומעדני דגים בדירת מגורים קטנה בתל אביב וסיפקו אוכל ביתי לרבות ממסעדות הפועלים של תל אביב הקטנה ולמלון קטה דן דאז.

בשנות ה-70 חלה פריצה של ממש בתעשיית הסלטים המצוננים תחילה בייצור סלטים מזרחיים, החומוס והטחינה נמכרו עד אז בקופסאות שימורים ולאחר מכן פותחו וייוצרו סדרות נוספות ומגוונות של סלטים מצוננים.

כיום מפעל 'מעדני מיקי' נחשב אחד משלושת המפעלים המובילים בארץ בתחום ייצור סלטים מצוננים, דגים ומעדני דגים

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה