80% מהציבור החרדי מעדיף את כשרות בד"צ במוצרי מזון
הציבור החרדי משתמש ב-23 סוגי כשרויות בקניית מוצרי מזון. כך מסר אברהם קרינגל, יו"ר ועדת השיווק באגף המזון שבהתאחדות התעשיינים. עוד ציין, כי הכשרות המקובלת ביותר במגזר ברכישת מוצרי מזון (שאינם מוצרי בשר או עוף מעובדים) הינה של העדה החרדית ירושלים - בד"צ, מדובר ב-80%, זאת בהשוואה ל-58% לפני כ-8 שנים בסקר הקודם.
אצל 47% מהציבור החרדי מקובלת הכשרות של לנדא, (זאת בהשוואה ל-27% בסקר הקודם), הכשרות של הרב רובין מרחובות מקובלת על כ-30% מהמגזר החרדי (זאת בהשוואה ל-11% בלבד, בסקר הקודם), הכשרות של שארית ישראל מקובלת על 21%, הכשרות של חתם סופר בני ברק - 14%, הכשרות של אגודת ישראל - מקובלת על 12% מהמגזר החרדי.
מהסקר, שנערך באמצעות מכון המחקר גאוקרטוגרפיה עולה, כי בקניית מוצרי בשר ועוף מעובדים מקובלת בממוצע על המגזר החרדי כ-2 סוגי כשרויות בלבד, ואילו בקניית מוצרי מזון שאינם מוצרי עוף ובשר מקובלות בממוצע כ-3 סוגי כשרויות.
קרינגל מציין, כי מהסקר עולה גם כי 19% בלבד ממשקי הבית החרדיים נוהגים לגשת לדוכני טעימה לעומת 62% בקרב כלל האוכלוסיה.
מקרב החרדים הניגשים לדוכני הטעימה - רק 37% מושפעים לעיתים מהמוצרים אותם הם טועמים, 52% מושפעים לעיתים רחוקות ו-16% ניגשים, אך אף פעם אינם מושפעים מהמוצרים אותם הם טועמים.