ויליפוד במו"מ מתקדם לרכישת חברת מזון היספני בארה"ב

תרכוש כ-50% ממניות Vitarroz שמתמחה ביצור אוכל אתני. תוכל למוכר בחזרה את המניות בתמורה להשבת השקעתה. תשלם את הסכום במזומן
רם דגן |

יצרנית המזון הכשר הישראלית, וילי-פוד, היתה אחת מהמניות הישראליות שזכו לעדנה רבה במהלך השנה האחרונה. בין החודשים יולי 2004 למארס האחרון רשמה המניה זינוק של כ-180%.

את העליות הללו יחסו בשוק לגידול משמעותי במודעות הצרכנים האמריקניים לחשיבות צריכתו של מזון בריא יותר. וילי-פוד אשר נחשבת לשחקנית משמעותית בשוק המזון הכשר (בעיקר המשומר) בארה"ב היתה שם בכדי לאסוף את הרווחים, שכן האוכל הכשר נחשב למזון בעל איכויות טובות יותר.

אולם מאז מארס הדרדרו המניות ומאז השיא אליו הגיעו הדרדרו המניות ואיבדו כ-20%. למרות זאת התאוששו המניות מחילת החודש האחרון וכבר רשמו עליה של כ-10%.

אחת הסיבות לעליה יכולה להיות קשורה להודעת החברה מהיום, בה היום הודיעה למעשה, כי היא מנסה להתרחב מעבר לנישה המסורתית של אוכל קשר, עם מו"מ במסגרתו היא מנסה לרכוש חברה אמריקנית אשר מייצרת אוכל אתני, ובעיקר אוכל היספני.

על פי ההודעה מהיום נמצאת וילי-פוד כבר שלושה חודשים במו"מ עם חברת Vitarroz. על פי הסיכום האחרון תרכוש ככל הנראה ויליפוד כ-50% מהבעלות על החברה באמצאות חברה בת שנמצאת בבעלות מלאה של וילי-פוד.

המבנה הסופי של העסקה עדיין לא נקבע, ולכן גם לא נקבע סכום רכישה, אולם על פי הסיכום אליו הגיעו שני הצדדים תוכל ויליפוד לבחור אם לרכוש כ-55% ממניותה של Vitarroz, אול לרכוש כ-50% בשלב הראשון, ולרכוש אחוז נוסף, אשר יקנה לה שליטה בחברה, במהלך תקופה של 18 מיום הרכישה הראשונה.

מעניינת יותר היא ההתניה החוזית שהוכנסה לחוזה על ידי וילפוד, לפיה היא תוכל לחייב את Vitarroz לרכוש בחזרה את המניות שרכשה ויליפוד ולהשיב לה את סכום ההשקעה. בכל מקרה תממן ויליפוד את הרכישה באמצעים מזומנים ולא על ידי הנפקת מניות, כך שבעלי המניות בויליפוד לא ידוללו.

יו"ר ומנכ"ל ויליפוד, צבי ויליגר אמר היום, כי הוא מקווה שעל ידי הניסיון הניהולי של ויליפוד, תצליח ויליפוד לשפר את מבנה העלויות של Vitarroz ולהרחיב את שולי הרווח שלה, מה שיביא בסופו של דבר לגידול בשורת ההכנסות של ויליפוד עצמה.

השלמת העסקה תלויה בקבלת אישורים רגולטוריים מתאימים כמו גם בהשלמת בדיקות הנאותות וקביעת תנאים נוספים לשביעות רצונם של הצדדים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה