סקר: 80% מהיצואנים מפעילים אתר אינטרנט

עוד עולה מסקר של מכון הייצוא ו-גוגל, כי למעלה מ-50% מהיצואנים משתמשים באמצעי שיווק ופרסום אינטרנטיים; רק 4% מהיצואנים מפעילים אתר מסחרי
אפרת אדיר |

לכ-80% מהיצואנים יש אתר אינטרנט פעיל, בעוד 9.4% מהיצואנים נמצאים בשלבי הקמה של אתר אינטרנט. כך עולה מסקר שערכו מכון היצוא ו-Google לקראת ועידת יצו@נט, שתתקיים מחר (2.7) במלון דן פנורמה, ת"א.

על-פי הסקר, היצואנים הישראלים, ובראשם חברות ההיי-טק, מבינים את חשיבות הנוכחות באינטרנט מזה מספר שנים. ל-31% מהיצואנים קיים אתר אינטרנט מזה 5 שנים ויותר; ל-13% קיים אתר אינטרנט בין 3 עד 4 שנים; ל- 13% בין שנתיים עד 3 שנים; 12.6% מכלל היצואנים מפעילים אתר אינטרנט בין שנה לשנתיים; כל השאר הצטרפו בשנה האחרונה לרשת.

נתון נוסף שעולה מהסקר מראה שלמעלה ממחצית מהיצואנים, מגדירים את האתר שלהם כאתר שיווקי הכולל מידע רב על החברה, על מוצריה ואפשרויות ההזמנה בטלפון ובאמצעים אחרים. לעומתם, 35.4% מגדירים את האתר כתדמיתי בלבד וכולל רק מידע בסיסי על החברה ו-4% בלבד מפעילים אתר מסחרי לרכישת מוצרים והעברת תשלומים באמצעותו.

מעניין לראות, כי בקרב אלה שהאתר שלהם נמצא בשלבי בניה, כ-10% מייעדים את האתר להיות מסחרי.

עיקר מאמצי השיווק - לארה"ב ולאירופה

מתוך המדגם עולה כי רוב מאמצי השיווק מופנים לשוק האמריקאי ולשוק המקומי, כ-43% מהיצואנים פונים באמצעות האתר לארה"ב, וכ-30.5% פונים לשוק הבריטי. מדינות יעד שכיחות נוספות במערב אירופה הן גרמניה, צרפת, ספרד, איטליה והולנד. מדינות בולטות נוספות הן קנדה (22%) ואוסטרליה (20.6%). בקרב מדינות מזרח אירופה בולטות רוסיה ופולין (18% ו-17% בהתאמה) ומחוץ לאירופה בולטות דרום אפריקה (17.5%), תורכיה (17.5%) הודו (16%) וסין (15.7%).

בנוסף, אחוזים בודדים מהיצואנים מרכזים מאמצי שיווק במדינות ערב, בהן ערב הסעודית (2.7%), עיראק (2.2%), תוניס (2.2%), נסיכויות המפרץ הפרסי (1.8%); ואפילו לאיראן (1.3%).

השפה הבולטת בקרב אתרי היצואנים היא אנגלית ואחריה עברית, אך 12.9% מהאתרים כוללים גם את השפה הספרדית, 7.9% את השפה הרוסית ו-6.2% כוללים צרפתית. ערבית מופיעה רק ב-0.6% מהאתרים.

הפרסום במנועי חיפוש שולט

האינטרנט, כך עולה מהסקר, הולך ומהווה בשנים האחרונות נתח גדל והולך מתמהיל השיווק של החברות, כאשר יותר מ-50% מהנשאלים ציינו שהם נעזרים באמצעי שיווק Online. הבולט שבהם הוא פרסום במנועי חיפוש (45.7%) ואחריו באנרים (13.9%). עם זאת, מרבית היצואנים (כ-85%) ממשיכים להשתמש באמצעי שיווק Off Line, ובהם תערוכות, ועידות, מפיצים, דיוור ישיר ועיתונות מודפסת.

עוד עולה מהסקר, כי 8.1% מהיצואנים נוהגים לעדכן את האתר אחת לשבוע; 6.3% מעדכנים את האתר אחת לשבועיים; 14.3% מעדכנים את האתר באינטרנט אחת לחודש; 9.4% מעדכנים את האתר אחת לחודשים; 15.7% מעדכנים אחת לחצי שנה ו- 7.6% מעדכנים את אתר האינטרנט אחת לשנה. רוב היצואנים מעדכנים את אתר החברה שלהם, פעם בחצי שנה בלבד.

האחריות לעדכון האתר ברוב החברות הינה פנימית ונעשית באמצעות עובד חברה, רק ב-7% מהמקרים העדכון נעשה באמצעות ספק חיצוני. זאת ועוד, ברבע מהאתרים לא נעשה שידרוג טכנולוגי מאז הקמתו ואילו בכ-40% מהאתרים נשעה שדרוג בשנה האחרונה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה