מועצת הבשר: עליה של 5% בצריכת בשר ביום העצמאות

ביחס לשנה שעברה; בנוסף, ארגון מגדלי הבקר לבשר מדווח על עלייה של 2% בצריכת בשר בקר טרי ביחס לאשתקד; שיפודי פרגיות ושישליק עוף - במקום הראשון בביקוש
אפרת אדיר |

לקראת יום העצמאות, הנקרא גם "חג המנגל", בדקו ארגון מגדלי הבקר לבשר (אמב"ל) ומועצת הבשר את השינויים במגמת צריכת הבשר. מהנתונים עולה, כי צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 103,372 טון בשר בשנה והצריכה הממוצעת לנפש היא 14.66 ק"ג בשר בקר בשנה. מדובר בעליה של כ-5% ביחס לשנה שעברה.

לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה. כמו כן, 79% מהצרכנים בישראל רוכש בשר בקר, מתוכם 37% מהם צורכים בשר בקר טרי, סך הכל מדובר בעליה בשיעור של 2% ביחס לאשתקד.

חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל, מברך על העלייה בצריכת הבשר הטרי ומציין כי הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך. "הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה לבשר הבקר הקפוא המעובד, בנוסף פועל אמב"ל לאכיפת החוק שהתקבל בנושא איסור הזרקת מים לבשר מעל 10% שלא נאכף היטב בחלק מרשתות השיווק" אומר דיין.

דיין אף מייעץ לצרכנים לרכוש בשר בקר טרי ברשתות השיווק המוכרות או הקצביות הידועות ולחפש תווית בדיקה וטרינרית אצל הקצבים ובנוסף להתעניין במקורו של הבשר (לבקש תעודת משלוח) ולברר אם הבשר עבר תהליך הקפאה, מאחר ובשר שעבר תהליך הקפאה איננו נחשב לבשר טרי. "לגבי בשר מופשר", מציין דיין, "למי שאינו מבין היטב בבשר, קשה לגלות האם הבשר הנמכר ברשת השיווק הוא טרי או מופשר והדרך המומלצת הינה לבחור את רשת השיווק האמינה או הקצב האמין בקצביה. תמיד כדאי לברר את מקור הבשר ולבדוק תעודת משלוח מספר פעמים על מנת להיות בטוחים באמינותו של הקצב".

סוג אחר של בשר הינו בשר מיושן - בשר בקר שעבר תהליך הבשלה של עד 21 יום בקירור בטמפרטורה של אפס עד מינוס 2 מעלות צלסיוס. "בתהליך זה מתפתחים אנזימים המפרקים את הרקמות הקשות. הבשר יהיה בעל צבע אדום וטעמו טוב יותר. כמו כן, הוא יכיל פחות מים, ויהיה יותר רך", מסכם דיין את ההבדלים.

בהשוואה של צריכת בשר אדום למול בשר עוף, מציין מוטי גולדברג, מנכ"ל חברת "עוף טוב", כי ממחקר שוק שערכה החברה נמצא שהישראלים יצרכו ביום העצמאות כ-1,100 טון בשר, שזה כ-600% יותר מצריכת הבשר היומית בכל יום אחר בשנה וכי צריכת בשר עוף עולה על בשר אדום בשל המחירים הגבוהים של בשר בקר. לדבריו, "הישראלים יוציאו כ-12 מיליון שקל לרכישת מוצרי בשר שונים לחגיגת המנגלים ביום העצמאות. ההערכה היא שכ-2.5 מיליון ישראלים ישתתפו ב"חגיגת המנגלים" ביום העצמאות בכל רחבי הארץ"

בדרוג הבשרים המבוקשים לעשייה על האש ביום העצמאות ממוקמים שיפודי הפרגיות ושישליק עוף במקום הראשון; במקום השני - סטייקים; במקום השלישי - כנפי עוף; במקום הרביעי - נקניקיות; במקום החמישי - קבבים; במקום השישי - צלעות כבש ושישליק כבש. כמו כן, באחוזים קטנים יותר קונים הישראלים גם חלקים פנימיים כגון: כבדים, לבבות ועוד.

נתון נוסף שעלה מהמחקר מראה שכ-95% יערכו מנגלים עממיים בפארקים, בגנים ובחופי הים, בעוד כ-5% מהאוכלוסייה תסתפק בברביקיו בבתים פרטיים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה