מסיבת טראנס: זוגלובק מוציאה את שומן הטראנס מהמאפים
מסיבת טראנס, או יותר נכון: אנטי-טראנס. בזוגלובק החליטו להוציא את שומן הטראנס מהמאפים שלהם. שומן הטראנס הופך בחודשים האחרונים לשק החבטות התורני של תעשיית המזון. בתחילה ראינו אותו יוצא מהמרגרינה, שכמעט והתבססה עליו, ולעכשיו, גם מהמרגרינה שבה אפו את המאפים (בורקסים וכיוב').
מנכ"ל תשלובת מפעלי זוגלובק, בעז צפריר, אמר היום במסיבת עתונאים בתל אביב כי "זוגלובק גאה להנהיג מהפכה בתחום מוצרי המאפה בישראל באמצעות הוצאת השומן המוקשה (טראנס) מכל מוצרי סדרת המאפה של זוגלובק. אני סמוך ובטוח כי חברת זוגלובק תהווה מודל לחיקוי לכל תחום המאפה בישראל"
אך הגדילה להוסיף, מנהלת השיווק של זוגלובק, טל לייזר, כשאמרה היום "שומן הטראנס נחשב לאויב התזונתי הגדול ביותר בתעשיית המזון. ובזכות פיתוחים טכנולוגים חדשניים ומתקדמים הצלחנו להגיע לפריצת דרך ולהביא לצרכן מוצר איכותי ובריא יותר ללא שומן מוקשה (טראנס) מבלי להתפשר על הטעם".
במשך עשרות בשנים האכילו אותנו תעשיות המזון בשומן הטראנס, ועכשיו הוא אויב. מי האויב הבא? האם היום בטוחים המזונות המעובדים תעשייתית? כרגע בועטים את הטראנס החוצה.
עם זאת, יש לברך את זוגלובק על שעשתה מאמצים ניכרים והיא החברה הראשונה המוציאה את אותו טראנס מהבורקס. נזכיר כי מעדנות התחילה בטרנד הבריאות בבורקסים, מוקדם יותר השנה, כאשר פתחה בסדרת בורקסים דלי שומן. לדברי מנהלת השיווק בזוגלובק, טל לייזר, עלות הפיתוח ותהליכי הייצור הסתכמו בלמעלה מ-1 מיליון שקל. מדובר בתהליך הפיתוח ארך כשנה ומהווה חלק ממהלך כולל של זוגלובק לשיפור הערכים התזונתיים של המוצרים בכל הקטגוריות בהם אנו פועלים.
בזוגלובק ציינו כי ברחבי העולם החלו לצאת במאבק באותו שומן טראנס. בחודש ינואר 2004 אסרה ממשלת דנמרק על שיווק מוצרי מזון המכילים מעל 2% טראנס, לדוגמא. בארה"ב, קיימת החל משנת 1999, חובת סימון על גבי האריזה של כמות שומן הטראנס המצוי במוצרי המזון.
שומן הטראנס חדר לתעשיית המזון בשנות העשרים, לדברי זוגלובק, מיד עם יציאתו לשוק החלו חוקרים רבים לזעוק על היותו מזיק לבריאות, דבר שלא מנע מכל החברות, ובכללן זוגלובק, מלשלבו בתוך מוצריהם במשך עשורים רבים. מוצרים שלדברי זוגלובק: "מתקשרים לחוויות חיוביות מבית אמא". איזו אמא? חורגת או טבעית? בכל מקרה בזוגלובק מציינים כי מאז ועד היום בוצעו עשרות מחקרים שהוכיחו קשר בין צריכת שומן טרנס לבין שורה של בעיות בריאות כאשר בשנים האחרונות קיימת מגמה עולמית של הפחתה, עד כמה שניתן, של שומן הטרנס בתזונה.
עוד קצת חומר מפחיד על שומן המוקשה (טראנס). מדובר בשומן לא טבעי שהגוף לא מכיר, נחשב לסותם העורקים מספר 1 בעולם וגורם בין היתר לסוכרת, סרטן ולפגיעה בנשים בהריון, תינוקות, ילדים ומבוגרים.
שומן הטרנס נוצר בתהליך הייצור של שומן מוקשה משמן צמחי נוזלי. מצוי במרבית המרגרינות וכן במוצרי מזון המכילים שומן צמחי מוקשה כמו גלידות, מאפים שונים, חטיפים ועוד. השומן, המוקשה מהווה מרכיב זול בתעשיית המזון ותורם להארכת חיי המדף של המוצר, למרקם ולטעם.