נלחמת באמזון: טסקו הבריטית החלה לעבוד עם טריגו הישראלית
ענקית הקמעונאות הבריטית, טסקו, החלה לעבוד עם חברת הסטארט-אפ הישראלית, טריגו ויז'ן, וזאת כדי "לשפר עמדות" במלחמתה מול אמזון, ולהציע ללקוחתיה חווית קנייה ללא עצירה בקופה.
על פי הדיווח, רשת הסופרמרקטים הגדולה ביותר בבריטניה החלה לעבוד עם חברת טריגו ויז'ן, שפיתחה מערכת של מצלמות ותוכנה המאפשרת לקמעונאים לחייב לקוחות באופן אוטומטי.
טסקו ורשתות סופרמרקטים נוספות מתמודדות כעת עם כוונתיה של אמזון לפתוח כ-3,000 חנויות אמזון Go בארה"ב, תוך כדי שהיא מרחיבה את השותפות שלה עם רשת מוריסון הבריטית.
צמצום הקופות יכול גם לעזור לטסקו ל"הרזות" את כוח העבודה שלה לאורך זמן ולשפר את שולי הרווח, כשהיא מתמודדת מול מתחרותיה, רשתות הדיסקאונט, אלדי ולידל הגרמניות.
- אמזון משיקה שבב AI חדש שיתחרה באנבידיה- "השבב שלנו יעיל יותר וחוסך בעלויות"
- השוד הענקי בלונדון והמוצר המהפכני ששינה את שוק הצילום
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
טסקו אמרה בתחילת החודש כי היא בוחנת מגוון של טכנולוגיות חדשות, כולל גם משלוחים רובוטיים. "חנויות ללא קופה הן דבר אחד שאנחנו בודקים, אבל זה לא משהו שאנחנו מוכנים לצאת איתו החוצה עדיין", אמרה דוברת החברה וסירבה להגיב על כל השותפים העסקיים של הטכנולוגיה.
טריגו, שגייסה 7 מיליון דולר מורטקס ונצ'רס וחץ השקעות, שותפה גם עם רשת שופרסל, והשתיים עובדות על פיילוט בתל אביב במטרה להפיץ את המוצר בתוך כשנה.
מחיר האבוקדו המקסיקני בזינוק הגבוה ביותר בעשור בשל איומי טראמפ
האיומים של הנשיא דונלד טראמפ לסגירת הגבול הדרומי הוכיחו עצמם כהזדמנות פז עבור מגדלי האבוקדו במקסיקו.
מחיר האבוקדו במיצ'ואקאן, ליבת הייצור המקסיקני, זינק ב-34% ביום שלישי, העלייה התוך יומית הגדולה ביותר מזה עשור. לדברי רולנד פומאסי, אנליסט בכיר ב-Rabobank, המחירים, שכנראה עלו לאחר שהיבואנים, הגבירו את הרכישות לקראת כל התפתחות אפשרית של בעיות במעבר הגבול, עלולים להכפיל את עצמם או אפילו לשלש.
מקסיקו היא הספקית הגדולה ביותר של הפרי, ומספקת 75% עד 80% מהצריכה בארה"ב, על פי נתוני מועצת האבוקדו.
גל חום שהכה בשנה שעברה בקליפורניה עיכב את הקציר, מה שאילץ את ארה"ב להסתמך עוד יותר על ההיצע המקסיקני. "בגלל שהיבול בקליפורניה מאחר והיקפו קטן, מקסיקו אחראית כמעט לכל האבוקדו שלנו", אמר פומאסי.
אבוקדו משולב כמעט במחצית מהתפריטים בארה"ב. הפרי אשר שימש בעבר בעיקר למטבלים וסלטים, נחשב כיום כמזון על (super-food) הודות לערכים התזונתיים שלו. אבוקדו מסוג האס אשר קליפתו גבשושית ובצבע ירוק כהה, הינו הזן המועדף עבור סלט אבוקדו (גוואקמולי) וטוסט אבוקדו בשל בשרו העשיר והקרמי.
כל הזכויות שמורות לבלומברג 2019
