לחם
צילום: FREEPIK

מאפים לפסח 2022 - חגיגה שלמה ללא גלוטן

בשנים האחרונות הנושא של רגישות לגלוטן הולך וצובר תאוצה ולפיכך הייתם חושבים שבחג הפסח כל המוצרים יהיה מתאימים בעבור אנשים הרגישים ללא גלוטן. אך להפתעתנו גילינו כי לא כך הוא מצב הדברים בפועל. אז החלטנו לצאת ולבדוק איפה אפשר להשיג מאפים לפסח 2022 שיהיו גם ללא גלוטן וגם טעימים.

תוכן בחסות |

מאפים לפסח 2022 – עם גלוטן או בלי?

כדי לייצר מאפה משתמשים בדרך כלל בקמח שבו יש גלוטן. הגלוטן שייך למשפחת החלבונים והוא מיוצר באופן טבעי בחיטה ובעוד מיני דגנים. בתוך הדגנים שוכנים להם שני חומרים בשם גליאדין וגלוטנין ובאופן כללי הם עושים רק טוב לטקסטורה של הלחם כי כאשר מחממים אותם הם מייצרים פולימרים. הפולימרים הללו כולאים בועות של פחמן דו חמצני וכך הלחם תופח ונעשה אוורירי. אבל 1 מתוך 133 אנשים סובל מרגישות לגלוטן המתבטאת בבעיות במערכת העיכול.

התפיסה הרווחת היא שמאפים לפסח הם ללא גלוטן כי אין בהם חמץ, משמע שלא משתמשים בקמח. כדי להבין את ההבדל בין התפיסה לבין המציאות, פנינו למפעל איתנ'ס שמייצר מאפים כשרים לפסח ללא גלוטן. "אם נסתכל על איסור אכילת החמץ בפסח, נראה כי ההגדרה לחמץ היא שילוב של קמח עם מים. הקמח המדובר הוא כל אחד מחמשת הדגנים המרכזיים שבהם משתמשים לייצור קמח באופן מסורתי – חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון. אבל גלוטן קיים לא רק בחמשת הדגנים האלו... האתגר של ייצור מאפים ללא גלוטן לפסח הוא למצוא את הקמח הנכון ואת השילוב המושלם בין כל הרכיבים כדי לייצר מאפה טעים.

מרבית המקומות מציעים מאפים לפסח שכן מכילים גלוטן, פשוט כי נוח יותר וזול יותר לייצר אותם. אנחנו לעומת זאת מציעים לאורך כל השנה מוצרים ללא גלוטן, כך שבעבורנו ייצור של מאפים ללא גלוטן לפסח זה הדבר הטבעי".

>> כנסו למבחר מאפים כשרים לפסח

מאפים ללא גלוטן לפסח 2022 – חשוב לדעת

"הדבר שהכי חשוב לדעת הוא שלא כל מאפה כשר לפסח הוא גם מאפה ללא גלוטן. לצערי הרבה אנשים נוטים לעשות את ההשלכה הזו באופן טבעי ולכן חשוב לי קודם להבהיר את זה. ככלל אצבע אני ממליץ שאם כבר מישהו מחפש מאפים ללא גלוטן לפסח, אז עדיף לחפש במקום שמייצר מאפים ללא גלוטן לאורך כל השנה כיוון שהם יודעים איך לעבוד עם חומרי הגלם והסיכוי שאיכות וטעם המוצרים שלהם יהיו טובים בהרבה מאשר של מי שמתנסה בכך פעם בשנה".

בשביל שגם אתם תוכלו לדעת מה הם הקמחים שבהם אין גלוטן, ביקשנו מקונדיטורית איתנ'ס שיפרטו בעבורנו את כל הקמחים שהם גם ללא גלוטן וגם כשרים לפסח.

- קמח אורז*

- קמח דוחן*

- קמח תמי

- קמח "כרגיל"

- קמח טפיוקה

- קמח סויה*

- קמח דורה

- קמח קינואה

- קמח תפוח אדמה

- קמח תירס*

- קורנפלור*

- קמח פול*

- קמח אפונה*

 קמח חומוס*

 - קמח שקדים(*לאוכלי קטניות)

חגיגה של טעמים – גם כשר לפסח וגם ללא גלוטן

כדי שבחג הפסח הקרוב תוכלו ליהנות מחגיגה של טעמים וממאפים איכותיים ללא גלוטן, שימו לב טוב טוב למקום שממנו אתם קונים. אף על פי שמקומות רבים מציעים מאפים כשרים לפסח, זכרו שבכל זאת חשוב לבדוק את הרכיבים ולא מזיק גם לשאול כדי להיות בטוחים במאה אחוז. כפי שנאמר קודם לכן, העדיפו מאפיות שמייצרים בשוטף מוצרים ללא גלוטן ולא רק בחג הפסח. מקומות שכאלו מציעים בדרך כלל מגוון רחב יותר ומובן שאיכות המאפים שלהם טוב גם היא בזכות הניסיון העתיר שלהם.

ואם נשים לרגע בצד את כל החששות, אז השנה אנחנו כבר מתחילים לשמוע על כל מיני חידושים ופיתוחים מעניינים בתחום המאפים לפסח. בנוסף למאפים הקלאסיים כמו לחמים ולחמניות כשרות לפסח, השנה אנחנו מצפים בכיליון עיניים לטעום לאפה כשרה לפסח, בורקס כשר לפסח ועוד כל מיני מאפים טעימים ומפתיעים שממתינים לנו בקטלוגי הפסח השונים. אנחנו אומנם לא ניסינו עדיין את כל הדברים, אבל אנחנו בהחלט יכולים להבטיח שמצפה לכולנו חג פסח עשיר בטעמים וחידושים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
רישרד הננפלד בעלים של loan4all ומיקוד משכנתאות. צילום: רישרד הננפלד loan4allרישרד הננפלד בעלים של loan4all ומיקוד משכנתאות. צילום: רישרד הננפלד loan4all

הריבית ירדה, החזר ההלוואות נשאר גבוה: המלכודת שהבנקים לא רוצים שתכירו. איום דצמבר 2025

מדוע ירידת הריבית לא מורגשת לציבור, כיצד הבנקים עושים מזה הון, ומה הצעדים שחייבים לנקוט לפני סוף השנה כדי לחסוך עשרות אלפי שקלים



נושאים בכתבה הלוואה

רישרד הננפלד, מנכ"ל מיקוד משכנתאות ומייסד פלטפורמת Loan4all, חושף:

מדוע ירידת הריבית הבסיסית לא מורגשת לציבור, כיצד הבנקים עושים הון מהעניין, ומה הצעדים שחייבים לנקוט לפני סוף 2025 כדי לחסוך עשרות אלפי שקלים.

האמת? ירידת הריבית שהודיעו עליה בבנק ישראל לא שווה כלום עבור הלקוח הממוצע.

הריבית הבסיסית ירדה קצת, עכשיו היא 4.25%, וזה אמור להיות חיובי, אבל בחיים האמיתיים הפער רק גדל. שוק המשכנתאות מתחיל לזוז, בקושי, אבל האשראי הצרכני? הוא נשאר קשיח באופן חריג. והבנקים? הם עושים הון מהבלבול הזה.

אני רואה את זה יום יום. ציבור מבולבל. דיברתי עם רישרד הננפלד , יועץ משכנתאות ותיק ומנכ"ל חברת "מיקוד משכנתאות", וניסיתי לפצח את הפרדוקס: למה הבנקים ממשיכים לגבות ריביות כה גבוהות, מי מרוויח פה מהאי-וודאות, ומה הפלטפורמה שלנו (Loan4all) עושה נגד מלכודת האשראי הזו.