מגלים מניה זרה: הפעם - ענקית מוצרי המזון Sysco
אנו ב-Bizportal מתחילים מסורת של סיקור מניה זרה בכל שבוע. לאורך הזמן נחשוף בפניכם מניות שאינן בהכרח ב"פוקוס" של המשקיע הישראלי הממוצע. יש לציין, כי כל המניות שיובאו עשויות להיות חלק מתיק ההשקעה של הממליצים, וכי אין לראות בכתבות הללו המלצה לרכוש או למכור את המניות. אז מתחילים:
הפעם נציג את מנייתה של SYY מה-NYSE של Sysco Corporation. חברת Sysco Corporation נוסדה בשנת 1969 ומרכזה ביוסטון טקסס. Sysco עוסקת בשיווק ובהפצה של מוצרי מזון ומוצרים הקשורים לתעשיית שירותי המזון בארצות הברית ובקנדה באמצעות חברות הבת שלה. החברה מפיצה מזון קפוא, כגון בשר ומנות מוכנות, לצד פירות, ירקות , קינוחים, שימורים, בשר טרי, מאכלים מיובאים מיוחדים ומאכלים טריים. היא אף מספקת מוצרים שאינם מזון הכוללים מפיות, צלחות וכוסות חד פעמיות , כלי אוכל מפורצלן ומכסף, סירים, מחבתות וכלי בישול אחרים, ציוד והספקה למסעדות ולמטבחים ומוצרי ניקוי.
הלקוחות שלה כוללים מסעדות, בתי חולים, בתי ספר ואוניברסיטאות, בתי מלון ושירותי קייטרינג וכן רשתות מקומיות וכלל ארציות של פיצה, המבורגר, עוף וכדומה.
Sysco היא החברה המובילה בארצות הברית בתחום שלה. החברה מפעילה 170 מתקנים בארצות הברית ובקנדה, ויש לה כ-390,000 לקוחות. שני שלישים מהכנסותיה בשנת 2005 היו ממסעדות, כאשר הרוב הגדול מתוכן היה רשתות. רשת מסעדות ההמבורגר Wendy's היא הלקוחה הגדולה ביותר של Sysco עם יותר מ-5% מהמכירות.
עוד נתונים שכדאי לציין: היקף המכירות הממוצע לענף שלה עומד בשנה על 1.5 מיליארד דולר מול 33 מיליארד של Sysco. מכיל הרווח הצפוי שלה לדצמבר 2006 עומד על 21.4 ולדצמבר 2007 על 19.4. שווי השוק הממוצע של חברות בענף שלה עומד על 295 מיליון דולר מול שווי של 21.4 מיליארד דולר של החברה.
אריה גורן, אנליסט גלובלי בפרגון, מערך ניהול השקעות חו"ל של כלל פיננסים בטוחה נותן למניה המלצת "תשואת יתר". ומסביר כי ההמלצה נובעת, בין השאר, מיתרון הגודל של Sysco, שהינה החברה המובילה בתחומה בארצות הברית נתח שוק של 15%. כמו כן, Sysco הראתה צמיחה רצופה ומרשימה ברווחים ובמכירות לאורך שנים. החברה משלמת לבעלי המניות שלה דיבידנד גבוה של 68 סנט למניה, המהווה תשואה של 2% לשנה במחיר המניה הנוכחי.
בין גורמי הסיכון בהשקעה במניות החברה, נמצאים עלייה אפשרית במחירי הדלק הפוגעת ברווחיות החברה, והאטה כלכלית שעלולה להביא לירידה בביקור במסעדות.