הבוקר במט"ח: הדולר נחלש ב-0.16% ונסחר סביב 4.62 ש'
המטבע האמריקני פתח בירידה של 0.16% ושערו היציג נסחר סביב 4.6234 שקל. נזכיר, כי ביום המסחר האחרון (יום שישי) חתם הדולר בירידה של 0.09% ושערו היציג נקבע על רמת 4.631 שקל.
מנגד, האירו ממשיך לטפס הבוקר ב-0.26% ונסחר סביב שער של 5.4683 שקל, ביום שישי עלה האירו קלות ב-0.05% ושערו היציג נקבע על רמת 5.456 שקל.
הדולר
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי אם פתיחת השווקים נחלש הדולר כנגד האירו וזאת אחרי התחזקות משמעותית של הדולר עם נעילת המסחר ביום שישי. אך מנגד, מתחזק האמריקאי כנגד היין וזאת לאחר שהגיע לשער שפל ביום חמישי. בשעה זו נסחר הדולר סביב הרמה של 1.1840 אל מול האירו, סביב הרמה של 120.85 אל מול היין וסביב הרמה של 1.7580 אל מול הסטרלינג.
במהלך השבוע תפרסם ארה"ב נתונים מאקרו כלכליים בעלי חשיבות רבה, היום יתפרסם תקציב ה-FED כאשר הצפי הוא לירידה של 3.4 מיליארד דולר בתקציב של הבנק האמריקאי המרכזי. אנליסטים טוענים כי צפי זה הביא להחלשות המפתיעה של המטבע האמריקאי אל מול האירו היום בבוקר.
מחר צפוי ה-FED לפרסם את שער הריבית בארה"ב והצפי הוא לעלייה של 0.25%. "לשער הריבית יש השפעה חזקה על הדולר, אך לפי דעתי אינדיקטור זה כבר גלום במחיר הדולר" טוען אנליסט בכיר בבנק אנגלי.
בשעות הבוקר מתחזק האירו אל מול המטבעות המובילים וכעת נסחר סביב הרמה של 0.6730 אל מול הסטרלינג. התחזקות זו באה לאחר שבסוף השבוע אחרון האירו ירד מהרמה של 1.1800 כנגד הדולר לאחר פירסום נתונים מאכזבים של הייצור התעשייתי בצרפת, אשר ירדו ב-2.5% בחודש אוקטובר עקב מחירי הנפט הגבוהים.
"בהתחשב להלך הרוח הצרכני בצרפת כתוצאה מהמהומות במהלך החודש האחרון, התעשייה בצרפת עלולה לספוג הפסדים נוספים", מוסר גו'רג' מרק, אסטרטג מטבעות בכיר.
שער הריבית באירופה עומדת כעת על 2.25% ועומדת בפני פרשת דרכים לאחר צפי לשינוי בפערי הריביות בין אירופה לבין ארה"ב. כלכלן בבנק מרכזי בצרפת טוען כי "אם מדיניות הבנק המרכזי האירופאי (ECB) היא הפסקת העלאת ריבית אזי תיתכן תרחיש רע לכלכלת הגוש. דבר העשוי להחליש את המטבע האירופאי פעם נוספת".
היין מתחילת המסחר מדשדש היין ונסחר ללא שינוי משמעותי משער הנעילה היום שישי. נסחר כעת סביב הרמה של 143.00 אל מול היין וסביב הרמה של 120.80 אל מול הדולר. יפן פרסמה היום בבוקר את מדד אמון הצרכנים לחודש נובמבר שיצא אומנם גבוה יותר מחודש שעבר אך השינוי היה קטן יחסית והשפעתו על היין היתה מינורית לחלוטין.