מאסטר שף, גרסת המציאות: כמה באמת עולה לפתוח בית קפה, ומה הסיכוי שלכם להצליח בתחום הזה? צפו בסרטון
ההצלחה של תוכניות הבישול בטלויזיה בשנים האחרונות והמנטליות של הישראלים, גורמת לרבים לשקול לפתוח מסעדה או בית קפה. זאת למרות שהסטטיסטיקה העגומה ידועה לכל. מה דוחף ישראלים לסכן את כספם? כמה זה עולה? ומה כדאי לדעת לפני שמשקיעים?
יגאל ספיר, יועץ בעסקי המזון - חברת "אלסר"
"ישראלים נכנסים לתחום הזה כי הם חושבים שזה נורא פשוט. נעשה כוס קפה שעולה לנו 1 שקל ונמכור אותה ב-10 שקלים ונעשה מיליונים, אלא שבמציאות זה ממש לא עובד ככה. הקמת עזק מזון - זה מאוד דומה לסטארט-אפ וצריך תוכנית עסקית. צריך לבדוק רשיונות, תוכנית השקעה, לעשות דו"חות רווח והפסד תיאורטים.
אפשר להרוויח המון כסף, בדיוק כמו בכל דבר אחר רק צריך לדעת איך. אני רואה המון ישראלים שנפלו, מוכרים להם הרבה פעמים לוקשים, לפעמים אנשים שמנסים למכור את העסק שלהם או אנשים שמנסבים למכור זכיינות בכל מיני רשתות".
ליאת בלילתי, הבעלים של קפה "פניני לילוש" ברחוב פרישמן 73 בת"א
בלילתי בת 39, נשואה +1, נולדה בירושלים והתוודעה אל עולם המסעדנות מגיל צעיר. אביה היה הבעלים של מסעדת "אילת הים" בבירה. בגיל 24 היא פתחה מסעדה ברחוב אבן גבירול בת"א שנסגרה לאחר כשנה.
היא טסה לניו-יורק והתחילה לעבוד כשומרת על מעילים במסעדה רק כדי להשיג דריסת רגל בתחום. בהצשך הצליחה לעבור למטבח ולהיות שפית. לאחר מכן פתחה מסעדת פניני - סוגים שונים של כריכים קלויים סמוך לאוניברסיטת קולומביה.
החזרה לישראל היתה כואבת בהתחלה - הפסד של כ-800 אלף שקל במסעדה שפתחה ברחוב יד חרוצים בת"א. "הייתי עושה קופה של 100 שקל ביום", היא מספרת. המסעדה מול הקופי-בר נסגרה לאחר 8 חודשים, אך בלילתי לא הרימה ידיים והמשיכה ליעד הבא.
הביסטרו השכונתי "פניני לילוש" נפתח במקום שהרבה אנשים הפסידו בו הרבה כסף, אך בלילתי הצליחה לשבור את הסטטיסטיקה. "הגעתי לכאן מרוששת ולקחתי הלוואה מחברה. היו לי בהתחלה בעיות עם ספקים ועשיתי כמעט הכל בעצמי". העבודה הקשה השתלמה והיום הביסטרו מצליח.
קובי בן-שבת, מבעלי רשת 'מאקי סושי בר'
בן שבת הקים ביחד עם שותף נוסף רשת של מסעדות מסוג סושי. לאחר שהקימו שלושה סניפים מצליחים בחיפה, בקריות ובצפת הם החליטו להיכנס לאזור המרכז. בן שבת פותח בימים אלה שני סניפים חדשים ברעננה ובנתניה.
"נכנסים לתחום כי יש רצון להצליח ובגדול וזה אפשרי במסעדנות. העליות ברשת שלנו הן 250 אלף שקל להקמת סניף בתוספת של הזכיינות. הסיכון בענף מאוד גבוה במיוחד אם מחליטים לעובד לבד. מי שלא מכיר יכול ליפול אם לא בהתחלה אז בהמשך הדרך".
שחר קרן, יועץ בהקמת עסקי מזון
"היזם מקבל ביטחון מהמשפחה שלו שהוא מכין אחלה שניצל, אבל אז הוא נתקל במציאות וקורס. אני מכיר לצערי כמה וכמה סיפורים של יזמים שהשקיעו כסף ושקעו בחובות איומים. השניצל הוא אותו שניצל - ההבדל הוא החיוך כלומר השירות, הלקוחות, היחס אליהם, לעובדים.הלקוח מצפה לחווית שירות".
צח ברקי סמנכ"ל אגף מידע כלכלה ומחקר של דן אנד ברדסטריט על ענף המסעדות ובתי קפה:
"עלות הקמה בין 150 אלף שקל ל-3 מיליון שקל (במקרים מסוימים, עלות ההקמה יכולה להיות גבוהה יותר).
החזר השקעה ממוצע 6 שנים.
אורך חיים ממוצע 3 שנים.
כמות סגירות עסקים בשנת 2013 כ-3,300.
רמת הסיכון בענף המסעדות ובתי קפה גבוהה בכ-30.8% מרמת הסיכון הממוצעת במשק.
לרמת הסיכון הגבוהה ממילא בענף, נוסף מאפיין נוסף השנה, אסטרטגיית מחיר. עד לפני 2013, רמת הסיכון נבעה מעודף היצע. השילוב בין עודף היצע ואסטרטגיית מחירים, עשוי לגרום לשחיקה במרווחים. אסטרטגיית המחיר כבר החלה לבוא לידי ביטוי עם הורדת מחירי המכירה בקרב חלק מהרשתות הגדולות".
עמית נשרי, יועץ מזון מחברת 'א. לאפיס'
"כל ישראלי שני חושב שזה קל להית בעל עסק. העלויות מאוד גבוהות: התכנון - כ-100 אלף שקל, דמי פינוי אם יש צורך 250-500 אלף שקל, בניה של מקום חדש 0.5-2 מיליון שקל. סניף של הרשתות הגדולות - השקעה שיכולה להגיע אפילו ל-2.5 מיליון שקל".
- 10.סוגרים אחרי שנה ,לקוחים את השחור ופותחים בשם אחר (ל"ת)זה טריק ידוע 03/04/2017 16:20הגב לתגובה זו
- 9.Lilush !! Great place (ל"ת)Mili 16/02/2014 21:13הגב לתגובה זו
- 8.פודית 16/02/2014 16:59הגב לתגובה זואוכל טוב + אווירה נעימה = הצלחה לעשות את זה זה אחד הדברים הכי תובעניים. אל תיכנסו לזה אם אין לכם סבלנות של פיל וכשרון לארח ולבשל. לרוב האנשים אין את זה, תהיו כנים עם עצמכם
- 7.חני 16/02/2014 09:13הגב לתגובה זוכל מי שרוצה לפתוח עסק בתחום מסויים צריך קודם כל לעבוד בעסק דומה, ברוב התפקידים ולהבין את מהות העסק ואז לבדוק כמה כסף יכול לגייס והאם יש לו אורך נשימה של 3 שנים. בכל עסק לוקח זמן עד שרואים רווחים. הכנסות בהתחלה זה לא רווחים אלא כיסוי עלויות הקמה. אז נא ללכת וללמוד את הנושא היטב.
- 6.רוב המסעדות מעלימות מיסים ומשם הכסף הגדול (ל"ת)פקיד מס 15/02/2014 22:51הגב לתגובה זו
- 5.רון 15/02/2014 22:27הגב לתגובה זותתיחסו לאנשים שמגיעים בכבוד - הם אלו שמשלמים לכם את העסק !
- 4.דני משקיע 15/02/2014 20:00הגב לתגובה זוהרוב מפסידים.יותר זול לאכול במעדה מאשר להקים מסעדה
- 3.שווה לקפוץ 15/02/2014 18:47הגב לתגובה זואוכל טעים ושונה. ואני אפילו לא קשור לבעלים, הייתי גר באיזור.
- 2.הרשויות המקומיות תדאגנה לרושש אתכם (ל"ת)אלימלך זורקין 15/02/2014 18:37הגב לתגובה זו
- 1.בשביל כוס קפה איתך הייתי שם אלף דולר (ל"ת)שלמה ארצי 15/02/2014 11:39הגב לתגובה זו
משקיע סוחר בקריפטו (רשתות)העלימו רווחי קריפטו בעשרות מיליונים - כך חוקרי רשות המסים תפסו אותם
תושב חולון, תושב באר שבע ותושב נצרת נחקרו בחשד להעלמת הכנסות מקריפטו בסך עשרות מיליוני שקלים
במסגרת מבצע חקירות כלל ארצי: תושב נצרת, תושב באר שבע ותושב חולון נחקרו בחשד להעלמת הכנסות מקריפטו בסך עשרות מיליוני שקלים. לא ברור איך אנשים חושבים שרשות המס לא תעלה עליהם. בסוף יש עקבות דיגיטליות ועקבות בכלל ששמים את כל המעלימים בסיכון גדול. השיטה הבסיסית היא מודיעין מהשטח והלשנות. השיטה השנייה היא מעקב דיגיטלי. רשות המסים מתקדמת טכנולוגית וחוקרים שלה יכולים לעלות על כתובות IP מישראל שמשתתפים ונמצאים בפלטפורמות דיגיטליות.
החוקרים גם נמצאים בפורומים, ברשתות ומזהים גורמים חשודים ואז מרחיבים את החקירה גם במישורים נוספים. חוץ מזה, בסוף אנשים רוצים להשתמש בכסף שהרוויחו. זה מחלחל לחשבון הבנק, זה נמשך דרך כרטיסי אשראי, יש סימנים.
יש עוד הרבה דרכי פעולה, כשהיום מדווחת רשות המסים כי במסגרת החקירה התגלה כי לחשוד ששמו איגור שרגורודסקי, תושב חולון, שנחקר על ידי פקיד שומה חקירות מרכז יש דירות ונכסים שלא מוסברים דרך השכר השוטף שלו. מחומר החקירה עולה חשד כי לפיו הוא פעל בזירות מסחר למטבעות וירטואליים בחו"ל בהיקפים גבוהים בשנים 2020 - 2024 ולא דיווח לרשויות המס. כמו כן עולה חשד כי הוא לא דיווח על הכנסות שהיו לו מחברות בחו"ל ובסך הכל התחמק מדיווח על הכנסות בסך עשרות מיליוני שקלים.
שרגורודסקי שגר בחולון מחזיק מספר דירות בבעלותו, ששוויין עולה פי כמה וכמה על פוטנציאל הנכסים שלו בהינתן הכנסותיו המדוחות. נבדק חשד לעבירות על חוק איסור הלבנת הון, בכך שרשם נכס שבו עשה שימוש בעלים על שם אדם אחר. הוא חשוד שהרוויח עשרות מיליונים בקריפטו בלי לדווח לרשות המס.
- טלפון של חשוד יישאר בידי החוקרים לעוד 180 יום
- החשד: העלמת הכנסות משיפוצים ובנייה בסכום של כ-1.5 מיליון שקל
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7

עורך דין מהצפון חשוד בהעלמת הכנסות של 8 מיליון שקל
באמצעות פקיד שומה חקירות חיפה והצפון, מנהלת רשות המסים חקירה כנגד עו"ד נאשד אבו ריא, תושב סחנין, החשוד בהעלמת הכנסות של 8 מיליון שקל
בסך הכול הועברו 880 אלף שקל לנישומים, מהם קיבלה 340 אלף שקל כשוחד. במקרה אחר, מנהל ענף השכירים הזין במערכות הרשות נתונים כוזבים
עבור כ-160 נישומים, וגרם להעברת החזרים בהיקף של כ-4 מיליון שקל, מתוכם 1.6 מיליון שקל התקבלו במרמה מלאה. כשהבין כי נפתחה נגדו בדיקה, ביקש מרואה חשבון לשבש הליכי חקירה, בין היתר באמצעות הדרכת נישומים למסור תשובות שקריות. כתבי האישום הוגשו לבית משפט השלום בחיפה.
העלמות מס הן מכת מדינה. גופים רבים עובדים באופן לגיטימי ומתכננים לשלם כמה שפחות מס. גופים רבים אחרים עוברים על החוק. זאת העלמת מס בידיעה, בהכוונה, זו גניבה. כל העלמת מס היא גניבה מכולנו - אם כולם ישלמו, כולם ישלמו פחות.
אם לא די בכך, גם החשבוניות הפיקטיביות נפוצות והפכו לחלק בלתי נפרד מהמציאות הכלכלית בישראל. רק בחודשים האחרונים נחשפו כמה רשתות ענק שפעלו בשיטה הזו והוציאו חשבוניות פיקטיביות במיליארדי שקלים. באחד המקרים הבולטים, רשות המסים פשטה על רשת שהפעילו עבריינים מהמגזר הערבי יחד עם אנשי עסקים לגיטימיים, וזייפו חשבוניות בסכום של מעל 1.2 מיליארד שקל.
רשות המסים, באמצעות פקיד שומה חקירות חיפה והצפון, מנהלת חקירה כנגד עו"ד נאשד אבו ריא, תושב סחנין, החשוד בהעלמת הכנסות של 8 מיליון שקל. החשוד הובא היום לבית משפט השלום בחיפה ושוחרר בתנאים מגבילים. מבקשת המעצר עולה כי על פי ניתוח חשבונות הבנק של החשוד והשוואתם לדיווחיו למס הכנסה בשנים 2021-2024 נמצאו הפרשים של כ-8 מיליון שקל, שמקורם בשיקים, מזומנים והעברות לחשבון הבנק.
- העלימו רווחי קריפטו בעשרות מיליונים - כך חוקרי רשות המסים תפסו אותם
- טלפון של חשוד יישאר בידי החוקרים לעוד 180 יום
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
בנוסף, מממצאי החקירה עולה כי החשוד ניהל ספרים כוזבים תוך שימוש במרמה ותחבולה במזיד על מנת להתחמק מתשלום מס כדין. כאמור בית המשפט השלום בחיפה החליט לשחרר את החשוד
בתנאים מגבילים. החקירה נמשכת.
.jpg)