קינטיקן
צילום: shutterstock
TV

שווה הון: כשהקנאביס יפגוש את תעשיית המזון

מהפכת הקנאביס מתפשטת בעולם ועל פי הערכות גורמים בתחום קפיצת המדרגה הבאה תהיה בשוק מוצרי המזון והמשקאות. חברת קינטיקן הישראלית היא החברה הראשונה בעולם שעוסקת בפיתוח רכיבי מזון מבוססי קנאביס שיוכלו להשתלב כרכיבים מורשים במזונות ומשקאות שאינם מוצרי קנאביס ייעודיים. החברה מכוונת להנפקה בבורסה וכעת מגייסת משקיעים דרך פיפלביז שיהפכו בעלי מניות ויוכלו להיות חלק מהמהפכה הקרבה בשילוב קנאביס במזון.

נושאים בכתבה פיפלביז קנאביס

הלגלזציה בעולם משפיעה גם על תעשיית המזון שמסתכלת על תעשיית הקנאביס ורוצה לשלב אותה פנימה כמזונות פונקציונאליים, כשאנשיה מבינים את היתרונות שיש בצמח, את העוצמה והפתרונות שהוא יכול להביא במזון.

בעוד שבעולם קיימים לא מעט יצרני קנאביס מסיס במים, מרבית היצרנים אינם פועלים בטכנולוגיות וסטנדרטים המותאמים לתעשיית המזון ומכאן שאינם יכולים לפנות ליצרני מזון מבוססים.  

בסטארט-אפ הישראלי קיניטיקן הבינו את הפוטנציאל הגלום בפיתוח טכנולוגיה מתקדמת לשילוב קנאביס במזון ופיתחו רכיב מזון חכם, אשר נושא בתוכו תכונות יחודיות שמביאים לאופטמיזציה של הקנאביס, תכונות כגון: שליטה באופן השחרור בגוף, ציבות מוכחת, הדירות וחיבור מושכל של רכיבים שונים מהקנאביס על מנת לקבל אפקט רצוי

 

לפרטים והשקעה בקינטיקן >

הטכנולוגיה הייחודית של קינטיקן לא קיימת בשוק היום ולכן יכולה לתת פתרון לתעשיית המזון. הטכנולוגיה החדשנית מסוגלת להביא תוצאות זהות חוזרות, זמן ההגעה הנכון של החומר האקטיבי למחזור הדם, הזמן שהחומר יישאר בתוך הגוף, כמות ההשפעה, אחוז המיצוי הרצוי לשימוש בו - ולבסוף להביא את החברה למצב שהצוות המנוסה שלה יידע לדייק את הכמות הנדרשת בתוך מנת מזון מסוימת - זה מה שתעשיית המזון מחפשת והמהפכה קרובה מתמיד.

 

עופר סגל, מנכ"ל ומייסד החברה, התארח באולפן ביזפורטל וסיפר: "החברה שלנו כבר ביססה את עצמה עם מוצרים קיימים ותהליכים שכבר החלה בהם. אנחנו רואים את תעשיית המזון ואת ההתבוננות שלה על תעשיית הקנאביס ואנחנו רואים שעכשיו זה הזמן, אנחנו יוצאים לגיוס הון כדי להיות עכשיו בקדמת השוק, כדי להיות מוכנים לעוד רגע שניים שתעשיית המזון תנחת פה ואנחנו אלו שירצו אותם".

לפרטים והשקעה בקינטיקן >

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
פיפל ביז
צילום: פיפל ביז

סטראט-אפ ישראלי מאתגר מונופול איראני בן אלף שנים

סטארט-אפ ישראלי פיתח טכנולוגיה ראשונה מסוגה בעולם לגידול זעפרן, השווה את משקלו בזהב. כעת החברה משלימה גיוס מהציבור בתמורה למניות

הסטראט-אפ הישראלי Saffron-Tech  הבין את הפוטנציאל בנישה היוקרתית של גידול זעפרן ומפתחת טכנולוגיה לגידולו באופן מבוקר וממוכן בתנאי מעבדה, וחוסכת מים, אדמה, וכוח אדם ובמקביל מעצימה את איכות וכמות התפוקה באופן ניכר. כיום 95% מהשוק נמצא באיראן בגלל כוח העבודה הזול ותנאי מזג האויר המתאימים לגידול. המערכת שלה מסוגלת ליישם שליטה מלאה בסביבת הצמח וכוללת: בקרת טמפרטורה מיטבית, לחות והשקיה לצד טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) מתקדמת אשר תאפשר ניתוח ממוחשב של בריאות הגידול וכך לספק גידול מהיר יותר ואיכותי יותר בזכות התפתחות נכונה בשלבי התפתחות קריטיים של הזעפרן. לפרטים והשקעה ב- Saffron-Tech > שוק של מיליארד דולר שנתי עם פוטנציאל בלתי ממומש לזעפרן ביקוש רב בתעשיית המזון אך גם השימושים בצמח בשוק הרפואי הם רבים - כטיפול רפואי בשיעול, הצטננות, מחלות מעיים, נדודי שינה, דיכאון, דימום ברחם, סקרלטינה, בעיות לב וגזים במערכת העיכול. מבחינה תזונתית הזעפרן מכיל ויטמין C, מגנזיום, ברזל, אשלגן וויטמין B6 מחקרים רפואיים הראו שתמצית זעפרן מסוגלת לבלום או לעכב צמיחה של גידולים סרטניים ובמחקר אחר נבדקה ההשפעה ההפוכה והמיטיבה של זעפרן על ההשלכות הרעילות של אלומיניום, כמו אובדן זיכרון והפרעות נוירולוגיות. הגדלת היבול והתפוקה תאפשר לצמח להיות נגיש יותר, לא רק לצריכה שתגדל משמעותית אלא גם לרפואה בו הפוטנציאל גידול הינו אקספוננציאלי. "הקמת חוות גידול זעפרן צפויה לייצר הכנסות במספרים דו ספרתיים" הטכנולוגיה של החברה ראשונה מסוגה בעולם והיא פותחה על ידי צוות בעל ניסיון רב בתחום האגרו-טק ופרופ' בעל שם עולמי. החברה לקראת סיום פיתוח פרוטוקול לגידול זעפרן באופן מבוקר וממוכן אשר יאפשר פריחה רב-פעמית מדי שנה באיכות ובכמות גבוהה יותר - פי 4 יבול של זעפרן. "הקמת חוות גידול זעפרן צפויה לייצר הכנסות במספרים דו ספרתיים כאשר הצפי שנהיה שם כבר ב- 2023" מספר גורם בחברה כעת החברה מגייסת בפלטפורמת השקעות ההמונים פיפלביז אשר מפוקחת ע"י רשות ניירות ערך ומאפשרת לציבור להשקיע בתמונה למניות החל מ- 2,500 ₪ לפרטים והשקעה ב- Saffron-Tech > \