מבקר היין והמסעדות דניאל רוגוב נפטר
מבקר היין והמסעדות של מוסף 'גלריה' של 'הארץ', דניאל רוגוב, הלך הלילה (יום ד') לעולמו לאחר מאבק במחלה קשה. רוגוב נחשב לאחר ממומחי היין הבכירים בישראל, והוציא ספרים בשם 'מדריך רוגוב ליינות ישראל'. טרם נקבע מועד ההלוויה.
שמו האמיתי של דניאל רוגוב הוא דיוויד ג'רוף, והוא נולד בארה"ב. לאחר לימודיו נסע לפריז, ושם החל לכתוב על אוכל ויין. לפני 33 שנים עלה לישראל, והחל לכתוב עבור 'ג'רוזלם פוסט'. ב-1984 עבר לעיתון 'הארץ'.
בשבוע שעבר ערכה תעשיית היין ערב הוקרה לכבודו של רוגוב, בבית מלון דן פנורמה. ביום ראשון השבוע, הודיע רוגוב לעורכת 'גלריה' ליסה פרץ על פרישתו, בשל מצבו הבריאותי הקשה.
הלילה פורסם בבלוג של רוגוב הספד שהוא כתב על עצמו. "זהו מכתב קשה לכתיבה, מכיוון שהוא נועד לפרסם את דבר מותי לחברי ולקוראי הנאמנים,, כתב רוגוב. "כשאני כותב דברים אלו אני עדיין עצמאי ואדון לעצמי, אך מבין שכנראה לא אהיה פה לזמן רב. נכון, ידעתי מה קורה בגופי, אך ניסיתי לשמור על אופטימיות ולצבור לעצמי עוד הנאות קטנות של החיים".
רוגוב ביקש מקוראיו: "אשמח אם תזכרו אותי ותמשיכו ליהנות ממני כמו שאני נהנתי מכם, בסך הכל אלו היו חיים טובים".
ממערכת 'הארץ' נמסר: "בצער רב אנו נפרדים היום מדניאל רוגוב. בכתיבתו על אוכל ויין, למעלה מ-4 עשורים, הניח רוגוב את התשתית התיאורטית לתרבות הקולינרית בישראל. הטקסטים שלו, ספוגי הידע והלהט, סייעו לכינונה של אותה תרבות, ליוו אותה לאורך התפתחותה והאירו את עיניהם של המוני חובבי יין ואוכל. הם גם פילסו דרך ליקבים של ישראל להתמקם על מפת היין הבינ"ל. מותו מותיר חלל גדול בתרבות הקולינרית בכלל ובעיתונות האוכל והיין בפרט".
- 4.עירית 07/09/2011 14:54הגב לתגובה זוגם אם לפעמים היה נדמה לי שהוא נולד ללא חוש טעם, הוא היה אחד מהכותבים המהנים ביותר בהארץ. עצוב.
- 3.שירלי 07/09/2011 14:40הגב לתגובה זומשפט יפה רשמת. יכול להזדהות מי אתה?
- א 07/09/2011 16:42הגב לתגובה זואת ההספד האישי שלי עליו כתבתי בפייסבוק. חברי ומכירי יקראו זאת שם
- 2.א 07/09/2011 14:21הגב לתגובה זוהיה לי הכבוד לעבוד איתו ולהכירו. אובדן ענק
- 1.כמה עצוב. יהי זכרו ברוך (ל"ת)07/09/2011 13:45הגב לתגובה זו