למה אנחנו כל כך אוהבים תפוחי אדמה?

תוכן בחסות |

תפוח אדמה הוא אחד מהפחמימות האהובות ביותר שיש ולא בכדי. הוא מנחם, הוא טעים, ואפשר להכין ממנו שלל מטעמים. שכן היופי בתפוח האדמה הוא שכמעט ואי אפשר להרוס אותו (אלא אם ממש מתאמצים). תפוחי האדמה משתלבים נפלא בשלל רטבים, ניתן להכינם במגוון צורות הכנה וקל מאוד להפוך את חומר הגלם הבסיסי הזה למעדן ערב לחך. אם אתם בשלנים בתחילת דרכיכם, תפוח אדמה הוא אחד מחומרי הגלם המצוינים שתוכלו להתחיל איתו. אז איך מכינים אותו נכון? הנה שלושה מתכונים מעולים, כולם קלים להפליא, טעימים עד מאוד ומושחתים לחלוטין, כמו שרק תפוחי אדמה יכולים להיות!

קדימה, למטבח!

תפוח אדמה מוקרם

במטבח הצרפתי לקחו את תפוחי האדמה לדרגה של אומנות ואפילו קראו להם בשם – "גראטן". גראטן תפוחי אדמה, או בשמו הישראלי: תפוח אדמה מוקרם, זו חגיגה קולינרית של ממש, שבה מככבים מספר חומרי גלם: פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה, שמנת, חלב וגבינה. זן הדזירה יהיה המתאים ביותר למתכון, אך אין בכך חובה. כעת, כל שעליכם לעשות הוא לכתוש שום, לערבבו עם שמנת וחלב, להוסיף מלח, פלפל ואגוז מוסקט ולבשל את כל התערובת על אש קטנה. לאחר מכן שפכו אותה באופן שווה על תבנית ובה תפוחי האדמה. מעל גררו גבינת פרמז'ן או גרוייר, והכניסו לתנור למשך ארבעים דקות אפייה. מעדן כמו שרק הצרפתים יודעים להכין!.

לביבות תפוחי אדמה

אם לביבות תפוחי אדמה מזכירים לכם באופן אוטומטי את חג החנוכה, אנו מזמינים אתכם לנסות את המתכון הזה גם ביום חול וליהנות מכל ביס מושחת. זהו אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר שיש, הדורשים הכנה מועטה. לוקחים תפוחי אדמה ומגרדים אותם, לאחר מכן סוחטים את הנוזלים היטב, מוסיפים קמח, תבלינים וביצים ומתחילים ליצור לביבות קטנות, אשר אותן מטגנים במחבת במשך מספר דקות משני הצדדים. מומלץ להגיש לצד יוגורט שמנת חמוצה וסלט רענן. בגרסה הבריאה יותר תוכלו לוותר על הטיגון, ולהעביר את הלביבות למגש ולהכניסן לתנור מזולפות במעט שמן זית, ארבעים דקות אפייה והלביבות מוכנות.

פאי רועים

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
אביטל אופק. צילום: מיכה לובטוןאביטל אופק. צילום: מיכה לובטון

רכש מרשים לקבוצת דלקל: אביטל אופק מנהל פעילות דוראל ישראל עובר לנהל את חטיבת האנרגיה המתחדשת

בעוד הביקוש לחשמל ירוק מזנק וגם המדינה מציבה יעדים שאפתניים לשנים הקרובות, קבוצת דלקל מגייסת את אביטל אופק, זוכה פרס איש השנה בכלכלה הירוקה. עם ניסיון מוכח בפרויקטים פורצי דרך, הוא צפוי להוביל את הקבוצה קדימה באחד התחומים הצומחים בשוק המקומי והעולמי



נושאים בכתבה חשמל ירוק

בשנים האחרונות עולם הגגות הסולאריים צובר תאוצה משמעותית, בעיקר בזכות השיפור המתמשך באיכות החומרים ובטכנולוגיות ההתקנה, שמאפשרים לייצר על כל גג כמות גדולה בהרבה של מגהוואטים לעומת העבר. 

כדי לסבר את האוזן, בין שנת 2023 לשנת 2024 בלבד נרשמה קפיצה של יותר מ-25% בתפוקה. הנתון הזה הוא חלק מהמגמה הגלובלית, כאשר גם משרד האנרגיה הציב לעצמו יעד שאפתני, להוסיף עד שנת 2030 עוד כ-100 אלף גגות סולאריים בישראל. 

המהלך המדובר של דלקל

על רקע זה, קבוצת דלקל ביצעה מהלך שנחשב לדרמטי בשוק האנרגיה, כאשר גייסה לשורותיה את אביטל אופק, מי שזכה בשנה שעברה בתואר איש השנה בכלכלה הירוקה. אופק, מהשמות הבולטים בתחום האנרגיה המתחדשת, נחשב לדמות שהובילה פרויקטים חדשניים לשילוב אנרגיה סולארית בשדות חקלאיים וכל זה מבלי לפגוע בגידולים ואף לתרום לשיפור שלהם.

עבור דלקל, שמזה למעלה מ-25 שנה פועלת בענף האנרגיה הישראלי, מדובר בחיזוק משמעותי. הקבוצה שנמצאת בבעלות של יניב כהן ויונתן חי, עוסקת במגוון תחומים ובהם מימון חוץ בנקאי, גז, נדל"ן מניב, אנרגיה ירוקה ודלקים, וכיום היא מספקת שירות לכ-50 אלף לקוחות עסקיים ופרטיים ברחבי הארץ.

חטיבת המימון של החברה באה לידי ביטוי בדמות הענקת מימון חוץ-בנקאי ללקוחות החברה, דבר שמאפשר לה להקים פרויקטים רבים ומורכבים מבלי להיות תלויה בגורמים  מימון חיצוניים.