פרוטרום רוכשת את פעילות אדומים תוספי מזון
חברת פרוטרום דיווחה כי חתמה על הסכם לרכישת פעילות חברת אדומים תוספי מזון, חברה ציבורית הנסחרת בבורסה של תל אביב, אשר נוסדה בשנת 1977, בין היתר, על ידי ד"ר אלי פינטוס ופרופ' ניסים גרתי.
על פי ההסכם תרכוש פרוטרום את נכסי חברת אדומים (למעט נכס המקרקעין ויתרות הלקוחות, החייבים והמזומנים) וזאת בתמורה ל 4,250,000 דולר ארה"ב. מחזור המכירות של אדומים בשנת 2006 הסתכם בכ 5.5 מליון דולר (כ 23.5 מליון שקל), מרביתו בישראל.
אדומים עוסקת בשני תחומי פעילות עיקריים: פיתוח ייצור ושיווק של תוספים וחומרי גלם ייחודיים לתעשיית המזון והמזון הפונקציונלי המעניקים למוצר הסופי תכונות של טעם, צבע, מרקם, אורך חיי מדף וערכים בריאותיים; ופיתוח וייצור תוספי תזונה המכילים תמציות צמחי מרפא, ויטמנים ומינרלים, הידועים כבעלי השפעה חיובית על הבריאות ומוצרי הזנה ייעודיים לגיל המבוגר (כולל לחולים המתקשים לצרוך מזון מוצק).
פעילותה של אדומים סינרגטית ומשלימה לפעילותה של קבוצת פרוטרום ותרחיב את סל המוצרים והפתרונות הטבעיים והבריאים שמציעה פרוטרום ללקוחותיה בעולם, במיוחד בתחומי המזון, ה Nutraceuticals ומוצרי המזון הפונקציונאלי וכן תחזק את תחום האמלוסיות הטבעיות ואת תחום מוצרי Clean Label, שהינם תחומים בעלי שיעורי צמיחה גבוהים מהממוצע. מוצרי אדומים, אשר חלקם מוגני פטנט, ישולבו בסל המוצרים המיוצרים ומשווקים על ידי פרוטרום הן בחטיבת הטעמים והן בחטיבת חומרי הגלם שלה. בכוונת פרוטרום לנצל את אפשרויות ה Cross-Selling הרבות הגלומות ברכישה ולמכור את מוצרי אדומים ללקוחותיה הקיימים ב 120 מדינות באמצעות 45 משרדי השיווק והמכירות שלה ובכך למקסם את הסינרגיה הרבה בין הפעילויות של החברות, כולל עם לקוחות אדומים מחוץ לישראל להם מוכרת אדומים מוצרים ייחודיים, בחלקם מוגני פטנט.
אדומים מחזיקה ב 45.8% מהון המניות של חברת נוטרה-ליז בע"מ ("נוטרה ליז"), אשר הוקמה ביוזמתו של הפרופ' ניסים גרתי ממרכז קזאלי לכימיה יישומית של האוניברסיטה העברית ואחד ממסיידי אדומים. נוטרה ליז פיתחה טכנולוגיה חדשנית וייחודית של ננו-אנקפסולציה, כמערכת הובלה ייחודית (delivery-system) באמצעותה ניתן להוסיף חומרים בלתי מסיסים למזונות, משקאות, תרופות ומוצרי קוסמטיקה, מבלי לפגוע באיכותם. הטכנולוגיה, שהינה מוגנת פטנט, מסייעת בהמסת חומרים פעילים, בהגברת ספיגתם בגוף ובשליטה בשחרור מושהה של חומרים פעילים, בהם חומרי טעם ותרופות. הטכנולוגיה מסייעת גם בהחדרת חומרים בלתי מסיסים למשקאות שקופים, תחום הצומח כיום במהירות. לאדומים הוענקו זכויות הייצור והשיווק הבלעדיות של מוצרים המבוססים על הטכנולוגיה הייחודית שפיתחה נוטרה ליז לתחום המזון. בכוונת פרוטרום לפתח פעילות זו ולהביא טכנולוגיה ייחודית זו ללקוחותיה הרבים ברחבי העולם.
אדומים הינה חברה עתירת מחקר, פיתוח וחדשנות בהובלת ד"ר אלי פינטוס ופרופ' ניסים גרתי, שניהם בעלי ידע מצטבר של עשרות שנות מחקר יישומי. מיזוג פעילות אדומים עם פעילותה של פרוטרום יחזק את מערך המחקר והפיתוח של קבוצת פרוטרום, שתהנה מהצטרפות כח אדם מעולה ואיכותי, בתחום פיתוח חומרי גלם וטכנולוגיות ייחודיות.
לדברי אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של קבוצת פרוטרום "רכישת אדומים, שהינה הרכישה הרביעית שמבצעת פרוטרום השנה, ממשיכה את יישום אסטרטגיית הצמיחה המהירה שלנו תוך חיזוק נוסף של תחום הTaste & Health בהתאם לחזונה של פרוטרום ""To be the Preferred Partner for Tasty and Health Success. בכוונת פרוטרום לפעול למימוש וניצול הסינרגיה הרבה, הן העסקית והן התפעולית, הקיימת בין פעילויות פרוטרום ואדומים על מנת להשיג ניצול מירבי של אפשרויות ה Cross-Selling תוך השגת חסכון מירבי בעלויות." יהודאי הוסיף, כי "בזכות ניסיונה המוכח של פרוטרום בביצוע רכישות ומימוש הסינרגיה, אנו משוכנעים שגם רכישה זו תתרום להמשך הצמיחה המהירה והרווחית של פרוטרום, ותייצר ערך גבוה ללקוחותינו, לעובדינו ולקהל המשקיעים שלנו."
השלמת הרכישה מותנית, בין היתר, בקבלת אישורה של הממונה על ההגבלים העסקיים.
יהודאי סיכם ואמר כי "פרוטרום ממשיכה ביישום אסטרטגיית הצמיחה המהירה שלה המשלבת גידול פנימי בתחומי הליבה, בשיעורים גבוהים מאלו שבתעשייה, בשילוב עם רכישות אסטרטגיות. פרוטרום פועלת לאיתור ולביצוע רכישות אסטרטגיות נוספות של חברות ופעילויות בתחומי פעילותה."