שנה טובה: שוק הבונבוניירות וענף הדבש נהנים מרווחים

ליימן שליסל מעדכנת כי שוק הבונבוניירות גלגל בשנה האחרונה 79 מיליון שקל; איגוד לשכות המסחר: "שווי מכירות הדבש לקראת ראש השנה הקרוב יגיע ל-55 מיליון שקל"
אפרת אדיר |

לקראת החגים מתחיל החיפוש אחר מתנות לקרובים ולמשפחה, לצד הקניות הגדולות לחג, הכוללות מאכלים מסורתיים לראש השנה, כדוגמת: דגים, דבש, תפוחים, רימונים ועוד. בתחום המתנות האכילות מדווחת יעל זהבי, מנהל מותג "שטורק" בחברת ליימן-שליסל, כי "שוק הבונבוניירות גלגל בשנה האחרונה 79 מליון שקל עם נקודת שיא במכירות בעונת החגים שכוללת את פסח וראש השנה". "שטורק" יצרנית הבונבוניירות מרסי וטופיפי, מהווה 30.3% אחוז מהשוק עם גידול של 12.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. עוד עולה מהנתונים, כי הבונבוניירה הנמכרת ביותר בישראל הינה "מרסי" במשקל 250 גרם המחזיקה בכ-10% מהשוק עם מחזור של כ-8 מיליון שקל. אחריה במקום השני, נמצאת "טופיפי" במשקל 125 גרם עם נתח שוק של כ-8% ומחזור מכירות של 6 מיליון שקל. במקום השלישי נמצאת בונבוניירת "פררו רושר" עם 6% מהשוק ובונבוניירת "ספלנדיד" באריזת פח אוחזת ב-4.8% מהשוק וממוקמת במקום הרביעי. כמו כן, מחיר ממוצע של בונבוניירה בישראל עומד על כ-18 שקל, כך לדברי זהבי. לקראת ראש השנה ירדו מחירי הדבש ב-10% בתחום המאכלים המסורתיים לחג, מוביל הדבש כמוצר מבוקש ברשתות השיווק לראש השנה. מסקירה שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר לרגל ראש השנה עולה, כי שוק הדבש נאמד בכ- 120-110 מיליון שקל בשנה בממוצע, כאשר בחודש שקודם לראש השנה נמכרים כ-60% ממכירות הדבש השנתיות. בנוסף, התחזית למכירות הדבש לקראת החג הקרוב נאמדת בכ-55 מיליון שקל, בדומה לשנת 2005, ומהווה 1,900 טון דבש. מחירי הדבש לקראת ראש השנה צפויים להיות נמוכים בכ-10%ממחירם בשאר ימות השנה. לדברי יורם פז ממכוורת עמק חפר, "היבול השנה היה אמור להיות גדול אף יותר, אך עקב המלחמה בצפון והשריפות שנגרמו כתוצאה ממנה, נפגעו אזורי פרחים רבים, נשרפו כוורות וכתוצאה מכך אנו צפויים לאבד כ-100 עד 200 טון דבש". בנוסף ציין כי, כ-15% ממכירות הדבש נעשות באמצעות חבילות שי והיתר בצורות מכירה רגילות. נתונים נוספים מסקירת כלכלני האיגוד מצביעים, כי בשנת 2005 יצור הדבש בארץ עמד על 3,200 טון, המשקף ירידה של כ-8.6% לעומת שנת 2004. ההערכה היא, כי בשנת 2006 יצור הדבש יעמוד על כ-3,400 טון- עליה של 6.2% לעומת 2005. כמו כן, צריכת הדבש הממוצעת לנפש בישראל עומדת על חצי ק"ג, פחות מאשר באירופה וצפון אמריקה, שם הצריכה הממוצעת עומדת על כ-2 ק"ג לנפש. מידי שנה מקיימת מועצת הדבש את פסטיבל הדבש שמטרתו להעלות את המודעות של הציבור לדבש והשנה יתקיים הפסטיבל בין התאריכים 15-16, 22-23 בספטמבר ויכלול למעלה מ-20 מכוורות ברחבי הארץ. מוצרי הדבש העיקריים הנמכרים הם דבש טהור ודבש מועשר במזון מלכות. מוצר דבש נוסף הינו הדבש הזני שייצורו תלוי בסוג הצומח הדומיננטי שמצוי בסביבת הכוורת. על הזנים השונים נמנים אקליפטוס, אבוקדו, הדרים, פרחי בר שונים, שיזף ועוד. בנוסף קיימים מוצרי בריאות כגון פולן ופרופוליס ודבש קל/לייט מופחת קלוריות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה