מ'ג. יפית' לשוק אוכל: בהשקעה של 7 מיליון שקל יפתח שוק מקורה בנמל תל אביב

שוק הנמל ימוקם בהאנגר 12 ונבנה בימים אלה ויאחד למעשה בין המבנה לשעבר של משרד הפרסום ג.יפית והמבנים הנושקים לו
מאיה זיסר |

היזמיות הצעירות מיכל אנסקי ושיר הלפרן שהקימו ומפעילות שווקי איכרים בנמל תל אביב וברחבי הארץ, זכו במכרז של מנהלת נמל תל אביב להקמת שוק מקורה בשטח של למעלה מ-1,000 מטר ויכונה 'שוק הנמל'.

השוק, ייפתח בנמל תל אביב באוקטובר 2010 בהשקעה של למעלה מ-7 מיליון שקל. מטרת השוק החדש היא לפתוח שוק הדומה במתכונתו לשווקים בעולם בדומה ל'בוקריה' בברצלונה וה'בורו' בלונדון.

שוק הנמל ימוקם בהאנגר 12 ונבנה בימים אלה ויאחד למעשה בין המבנה לשעבר של משרד הפרסום ג.יפית והמבנים הנושקים לו. האדריכל רועי חמד מעצב שוק בן שתי קומות הצופה לים, ובו חלקים מקורים וחלקים פתוחים. בניית השוק תסתיים באפריל 2010, והוא יכיל עשרות דוכנים שימכרו תוצרת חקלאית מובחרת, דגים, בשר, נקניקים, יין וגבינות.

כמו כן, ימוקמו בשוק מסעדות שיופעלו על ידי מיטב השפים בארץ. עוד מתוכננים בשוק: בית קפה, מרכז סדנאות בישול, ספרייה קולינרית וחנות לכלי בישול, שישלימו חוויית אוכל מלאה ויהפכו את השוק לבית לכל פודי מקומי.

שוק הנמל הוא המשך ישיר לשוק האיכרים, מיזם שהתחיל לפני שנה וחצי ופועל היום בת"א, רעננה, הרצליה וקיסריה. שוק הנמל ייתן מענה מקורה, לאורך כל ימי השבוע.

מיכל אנסקי הינה גסטרונומית, עיתונאית אוכל ומגישת טלוויזיה ומתמחה בהיסטוריה של האוכל. שיר הלפרן הינה שפית ועיתונאית אוכל, בוגרת ה-Cordon Bleu בפריז וכתבה ובישלה בקביעות במגזין 'על השולחן', עורכת ומתרגמת ספרי בישול ומעבירה סדנאות בישול.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה