על חשבון אייס ב-UNO// "הפתעת הערב - 'אפונה עדין' שגדלה באקלים לא אקלים"
הברנז'ה עובדת קשה (טוב, לא ממש) ונעשית רעבה (תמיד, בכל זמן ובכל מצב) ובדיוק כאן אנחנו נכנסים לתמונה. אתר אייס גאה להשיק מדור חדש בשם על חשבון אייס שבמסגרתו אנחנו שולחים אתכם לארוחות חינם (זוג בלבד, לא כל אשכול הלקוחות שלכם במשרד) ואתם בחזרה שבים אלינו עם ביקורת כתובה ותמונות. עסקה טעימה, נכון?
ביקור במסעדת UNO//דני יעקובוביץ'
הנה שאלות ששאלתי את עצמי וקיבלתי עליהן תשובה השבוע: האם כשאוכלים במסעדה בלי לשלם כלום, רואים דברים אחרת? והאם מישהו ישים לב שדחפתי את הסיסמא של סלקום TV על ההתחלה?
אם יש לכם פגישה אישית עם יורם לוי, או שיש לכם לקוח שומר כשרות, או שסתם בא לכם על מסעדה איטלקית כשרה ומוצלחת, אני ממליץ בחום על
בראשונות דגמנו קרודו מוסר, מלפטי וקפלטי פורצ'יני. נשמע טוב? זה באמת היה. תמותו.
פרוסות דקיקות של מוסר נא הגיעו צרובות בשמן זית חם, עם פטריות מלך היער, שרי ושמן כמהין, והיו עילה מצויינת לפרק את הפוקצ'ה שבכלל לא תכננתי לאכול. (מאמי, באיטליה אם אתה לא מנגב את הצלחת זה עלבון למארח...). הקפלטי, הוא מיני רביולי ממולא בפטריות טובל ברוטב כמהין ובלסמי מיושן, ומתפנק בגבינת פיקורינו. אז התפנקנו, ומזל, פשוט מזל שהמנה הזו מגיעה כמנה קטנה, אחרת הייתי יוצא כמו שאול יהלום מהמסעדה.
המפתיעה מכל עבורי היתה מנת המלפטי. כופתאות תרד וגבינת ריקוטה ברוטב מאמא רוזה. חייב להכיר את המאמא הזאת ולתת לה חיבוק גדול שבטח לא מקיף חצי ממנה. הכופתאות היו נימוחות ובעיקר מפתיעות בטעמן. אם הייתי צריך לעשות פעם קמפיין לשכנוע ילדים לטעום תרד, זה היה להחליף לפופאי את הקופסת שימורים במנה הזאת. אולי הוא לא היה מנצח את פלוטו אבל הוא היה מת עם חיוך גדול על הפנים.
למי יש כוח לעיקריות? לי. אז חלקנו 2 מנות וסלט איזבלה. הסלט כלל אגסים מקורמלים, ירוקים, דנה בלו, אנדיב, בצל סגול, שאלוט קונפי, קשיו וויניגרט אגסים ודבש.
השילוב של האגסים עם הגבינה היה מעולה כמנה בפני עצמה, וקצת כבד כסלט ליווי למנה אחרת. (או שאולי אנחנו היינו קצת כבדים אחרי כל הראשונות, לכו תדעו).
הפפרדלה פונגי, שעירסלו בתוכן (התראת פלצנות!)) פטריות פורצ'יני, פורטובלו, כמהין, שמפיניון, קונפי שרי ופיקורינו, היו...ונעלמו. הצלחת שעמדה באמצע השולחן נראתה כמו הקולוסיאום בימיו הטובים כששני גלדיאטורים עם מזלגות וסכינים מנסים להביס אחד את השני ולזכות בעוד נתח. כמובן שהקיסרית ניצחה.
מובס משהו, התמקדתי במוסר ים, נח על פירה כמהין וראגו ירוקים. שם חיכתה לי הפתעת הערב - אפונה עדין!!! שגדלה באקלים לא אקלים תחת גשרים!!!
צחוק צחוק, אבל המנה הזו העלתה בי חיוכים לפחות כמו משיח (הייתי חייב) הדג טופל ביד אוהבת, הראגו היה כייפי ואפילו הפירה כמהין לא הכביד כדרכו של פירה, שנולד לעולם כדי להכביד מנות. מנה קלאסית שמייצגת את חומרי הגלם האיכותיים שהמסעדה מתהדרת בהם ואת הטעמים המדוייקים שהיא מבטיחה ומקיימת.
בשלב הזה אפשר לסכם ולומר שללא ספק מישהו שם מאחורה אוהב את החיים, אוהב אותם עסיסיים, ואגב, לא אוהב אותם יקרים במיוחד. כי התפריט שבנוי על בסיס חלוקה לסוגי מנות ולאו דווקא למנות פתיחה ועיקריות, מתאים לבילוי מהנה ללא חורים מיותרים בכיס, דבר שמשאיר טעם טוב בפה.
מה שמזכיר לי שחייבים קינוח כדי לסיים עם טעם טוב בפה. אבל רק בגלל זה הזמנו קינוחים... כי חייבים. ברור. הלכנו על המלצת המלצר: טרטופו שוקולד ומקפא ברולה וניל. הראשון היה חביב. השני היה מכאיב.
הטרטופו היה טעים, למרות קאמבק של הבננה המקורמלת משנות השמונים, בזכות קרם הנוגט ושברי העוגיות, המנה עושה את העבודה. לא משהו שיש בו תירוץ אמיתי לחסל את הצלחת, אבל מי מחפש תירוצים.
על המקפא ברולה אפשר להגיד המון דברים. קריר, מרענן, לא צפוי, מיוחד, מסעיר, מקורי, מרגש, ועוד. אבל המילה האחרונה הכי מייצגת אותו. ועוד.
בשורה התחתונה: כשאתה לא משלם עבור ארוחה באונו, אתה לא רואה דברים אחרת, אבל אתה נראה אחרת אחרי הארוחה. לא בטוח שהקופירייטר שניסח זאת כך "מטבח איטלקי עכשווי וקליל עם פרשנות אישית של השף ניצן רז" היה מתקבל לעבוד אצלי, אבל לפחות בסעיף העברת המסר הוא קלע בול.
הכותב הוא סמנכ"ל הקריאייטיב של משרד הפרסום גיתם BBDO
ברנז'אים (פרסום, יח"צ, מדיה, שיווק) רעבים ורוצים להציע את עצמכם לאכול בחינם ולכתוב למדור 'על חשבון אייס'? פנו אלינו. בעלי מסעדות ורוצים להציע את עצמכם לארוחת חינם וביקורת? פנו אלינו במייל [email protected]
- 1.ענק ענק ענק. כל הכבוד (ל"ת)שני 28/01/2015 17:03הגב לתגובה זו
מגי טביבי, מגישת חדשות 14. קרדיט: רשתות חברתיות.המהדורה המרכזית של חדשות 14 מזנקת ל-300 אלף צופים
בערב רווי חדשות, עם כמעט מיליון צופים בכל המהדורות המרכזיות, המהדורה המרכזית של ערוץ 14 הצליחה לשבור שיא והיא בדרך להדביק את הפער מהמובילה הנצחית, חדשות 12
אולי זו העובדה שערוץ 14 מזוהה עם פרשת "שדה תימן", ואולי זהו המשך של מגמת ההתחזקות של מהדורות החדשות של הערוץ, אבל כך או כך הנתונים הם נתוני שיא.
מבחינת הדירוג עצמו, המהדורה המרכזית של ערוץ 12, היתה אתמול על 15% רייטינג ו-381 אלף צופים, ואילו חדשות 14 היו אחריה עם 10.3% רייטינג ו-300 אלף צופים. אחריה היתה חדשות 13, שבערב כזה הצליחה לחצות את רף מאה אלף הצופים, עם 4.7% רייטינג ו-130 אלף צופים, ואילו גם חדשות 11, היו עם 111 אלף צופים ו-4.2% רייטינג.
פריים טיים
גם בפריים טיים הנתונים היו מעט חריגים, היות וכמות הצופים התחלקה באופן שווה יותר מאשר בדרך כלל. אמנם בראש היתה "במשמרתי שלי" עם כרמי גילון, ששודרה בקשת עם רייטינג של 10.6% ו-259 אלף צופים, אבל מבחינת רייטינג "הפטריוטים" היתה קצת מאחוריה, עם 10.5% רייטינג אבל מבחינת כמות הצופים הפטריוטים עלתה על קשת, והיתה על 311 אלף צופים. בכך, ערוץ 14 משלים מהלך מרשים ברצועות החדשות המרכזיות והפריים טיים. במקום השלישי הייתה "ווארט" של ערוץ 13, עם נתון מכובד של 7.9% רייטינג ו-213 אלף צופים וגם ריאליטי האוכל של כאן11, "בואו לאכול איתי", עמד על נתונים יפים של 7.5% רייטינג ו-178 אלף צופים.
רצועות נוספות
מבחינת שאר הרצועות, בבוקר גם נרשמה עלייה בכמות הצופים, כש-"חדשות הבוקר" של קשת הובילה בפער את הרצועה, עם 4.1% ו-106 אלף צופים, במקום
השני היתה מהדורת הבוקר של ערוץ 14 "ישראל הבוקר", עם עודד מנשה, עם 2.1% רייטינג ו-44 אלף צופים ואילו את הרשימה סגרה רשת עם העולם הבוקר עם 1.4% רייטינג ו-29 אלף צופים בלבד.
- השמועות על מותו של הפיפל-מטר היו מוגזמות
- האם תוכן מקורי ואיכותי יכבוש את הפריים טיים?
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
ברצועה שלאחריה, המגמה המשיכה ומשדר הבוקר של קשת, עם נסלי ברדה ויואב לימור,
שהוביל את הרשימה, היה עם רייטינג של 3.5% ו-80 אלף צופים בלבד, אחריו במקום השני ערוץ 14 המשיך לצמצם פערים, עם "על הבוקר" עם נוי בר, עם 1.6% רייטינג ו-54 אלף צופים בלבד ואילו במקום האחרון היה "פותחים יום" של רשת, עם 1.1% רייטינג ו-24 אלף צופים בלבד.
