סוגי מכונות קפה
שיטות הכנת הקפה
בגדול, יש 4 שיטות להכנת קפה: בישול, חליטה, חליטה וסינון או קיטור. התוצאות הטובות ביותר מתקבלות מבישול – בהנחה שיש לכם את הידע המתאים לבחור את סוגי הקפה שאתם אוהבים, מטחנת קפה איכותית והידע לאיזו מידה כדאי לטחון את תערובת הפולים, סיר מתאים וכמובן ידע, ניסיון וזמן הדרוש לבישול הקפה. מכונות קפה אינן פועלות בשיטה זו אלא באחת משתי השיטות האחרונות: פילטר וסינון, או השיטה המקובלת ביותר – קיטור. מכונות פילטר לקפה מקובלות מאד בארה"ב, בארץ פחות. מכונות אלו יכולות לטחון את פולי הקפה בעצמן, או לעשות שימוש בקפה טחון ופילטרים. יתרון מכונה כזו היא שלרב ניתן להכין בה מספר כוסות קפה בו זמנית. החיסרון העיקרי – איכות הקפה.
מכונות אספרסו – קיטור, ידניות או אוטומטיות?
קפה בשיטת הקיטור יכול להיות איכותי מאד. איכות הקפה תלויה בגורמים רבים: איכות הקפה והטחינה, כמות ודחיסת הקפה הטחון, עוצמת הקיטור וטמפרטורת המים. בריסטה טוב יודע לקחת מכונה ידנית, כזו שכל שלב תלוי ונשלט במדויק על ידי מכין הקפה ולהפיק כוס קפה משובחת במיוחד. רב שתייני הקפה אינם בעלי המיומנות והניסיון הנדרשים להפיק את המרב ממכונה ידנית, אך חובבי קפה מושבעים ייתכן ויבחרו במכונה כזו.
מכונות אוטומטיות אינן דורשות מיומנות מיוחדת על מנת להפיק כוס קפה איכותית. רובן פועלות על קפסולות שמולאו בתערובת מדויקת, נטחנו למידה הנכונה ומולאו ונדחסו בדיוק כמה שצריך. אחרות יודעות לטחון את הכמות המדויקת של פולי קפה, לדחוס אותם ולהמשיך משם. הכנת כוס קפה אינה מסובכת יותר מאשר הכנסת הקפה למכונה ולחיצה על כפתור – המכונה כבר תעשה אל כל היתר.
בין שני קצוות אלו ישנן גם מכונות חצי אוטומטיות, כאלו שעושות חלק מהעבודה באופן אוטומטי ומשאירות את חלקה באחריות ושליטת המפעיל.
עם או בלי מקציף חלב
חלב אינו בהכרח חלק בלתי נפרד מחוויית הקפה, אולם רבים מעדיפים את הקפה שלהם בליווי חלב, לרב מוקצף וחם. ישנן מכונות קפה שכוללות מקציף חלב מובנה במכונה. מקציף חלב פועל גם הוא בשיטת הקיטור – שחרור קיטור בחלב קר שמחמם את החלב ויוצר בועות אוויר שגורמות לתחושת ההקצפה של החלב.
- מדריך לבחירת מכונת הקפה המתאימה לבית או למשרד
- מכונת קפה ומטחנת קפה ביתיות – למה גם אתם צריכים את זה?
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
צמצום מספר האפשרויות בין מכונות קפה המוצעות היום בשוק מתחיל בהחלטה על האם אתם מעוניינים בקפה פילטר או אספרסו, ואם אספרסו – עד כמה קשה תרצו לעבוד. תצטרכו להחליט אם תרצו להשתמש בפולי קפה טריים, קפה טחון, או בקפסולות והאם תרצו להשלים את כוס הקפה האולטימטיבית עם חלב מוקצף חם.
צילום: Shutterstockשטיינמץ עמינח ושות': סוף שנה מתקרב, האם אתם באמת מרוצים מרואה החשבון שלכם?
אם אתם מרגישים שהרואה חשבון שלכם לא מסביר מספיק, שאין תכנון מס, שהשירות איטי, שאין חשיבה קדימה, שאתם משלמים יותר מדי מס - כדאי שתשקלו להחליף
סוף השנה הוא הזמן שבו האמת יוצאת החוצה. דו"חות, מקדמות, תכנון מס, סגירת ספרים, הצהרות הון: זו התקופה שבה רואה החשבון שלכם צריך להיות הכי חד, הכי זמין והכי מקצועי.
אבל זו גם התקופה שבה בעלי עסקים רבים מתחילים לשאול את עצמם את השאלה שלא נעים לשאול: האם רואה החשבון שלי באמת עובד בשבילי, או שאני פשוט עוד תיק על המדף?
רואה חשבון הוא לא עובד של רשות המסים - מטרתו להביא לתוצאת המס המיטבית ללקוח
הרבה בעלי עסקים מרגישים לפעמים שהרואה חשבון “מייצג את מס הכנסה”, ושאירועים כמו:
זה מה שצריך לשלם, אין מה לעשות עם זה, תשאיר את הניירת ותבוא בשנה הבאה, אי־אפשר לשנות עכשיו כלום וכו', הופכים להיות שגרתיים. אבל זו טעות מהותית.
- "ה-AI מצמצם משמעותית את עבודת הביקורת של רואי החשבון" - קריירה בעידן ה-AI
- כששותף במשרד רואי חשבון עושה "טובה" לעובד למרות שהוא עובר על החוק - מה קבע בית המשפט
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
רואה החשבון שלכם הוא לא זרוע של רשות המסים, הוא המגן שלכם מולה.
תפקידו לא רק להעביר דו"חות בזמן, אלא לחשוב עבורכם, לייעץ, למנוע טעויות, לייצר סדר ולהקטין את חבות המס שלכם, במסגרת החוק.
