סוגי מכונות קפה
שיטות הכנת הקפה
בגדול, יש 4 שיטות להכנת קפה: בישול, חליטה, חליטה וסינון או קיטור. התוצאות הטובות ביותר מתקבלות מבישול – בהנחה שיש לכם את הידע המתאים לבחור את סוגי הקפה שאתם אוהבים, מטחנת קפה איכותית והידע לאיזו מידה כדאי לטחון את תערובת הפולים, סיר מתאים וכמובן ידע, ניסיון וזמן הדרוש לבישול הקפה. מכונות קפה אינן פועלות בשיטה זו אלא באחת משתי השיטות האחרונות: פילטר וסינון, או השיטה המקובלת ביותר – קיטור. מכונות פילטר לקפה מקובלות מאד בארה"ב, בארץ פחות. מכונות אלו יכולות לטחון את פולי הקפה בעצמן, או לעשות שימוש בקפה טחון ופילטרים. יתרון מכונה כזו היא שלרב ניתן להכין בה מספר כוסות קפה בו זמנית. החיסרון העיקרי – איכות הקפה.
מכונות אספרסו – קיטור, ידניות או אוטומטיות?
קפה בשיטת הקיטור יכול להיות איכותי מאד. איכות הקפה תלויה בגורמים רבים: איכות הקפה והטחינה, כמות ודחיסת הקפה הטחון, עוצמת הקיטור וטמפרטורת המים. בריסטה טוב יודע לקחת מכונה ידנית, כזו שכל שלב תלוי ונשלט במדויק על ידי מכין הקפה ולהפיק כוס קפה משובחת במיוחד. רב שתייני הקפה אינם בעלי המיומנות והניסיון הנדרשים להפיק את המרב ממכונה ידנית, אך חובבי קפה מושבעים ייתכן ויבחרו במכונה כזו.
מכונות אוטומטיות אינן דורשות מיומנות מיוחדת על מנת להפיק כוס קפה איכותית. רובן פועלות על קפסולות שמולאו בתערובת מדויקת, נטחנו למידה הנכונה ומולאו ונדחסו בדיוק כמה שצריך. אחרות יודעות לטחון את הכמות המדויקת של פולי קפה, לדחוס אותם ולהמשיך משם. הכנת כוס קפה אינה מסובכת יותר מאשר הכנסת הקפה למכונה ולחיצה על כפתור – המכונה כבר תעשה אל כל היתר.
בין שני קצוות אלו ישנן גם מכונות חצי אוטומטיות, כאלו שעושות חלק מהעבודה באופן אוטומטי ומשאירות את חלקה באחריות ושליטת המפעיל.
עם או בלי מקציף חלב
חלב אינו בהכרח חלק בלתי נפרד מחוויית הקפה, אולם רבים מעדיפים את הקפה שלהם בליווי חלב, לרב מוקצף וחם. ישנן מכונות קפה שכוללות מקציף חלב מובנה במכונה. מקציף חלב פועל גם הוא בשיטת הקיטור – שחרור קיטור בחלב קר שמחמם את החלב ויוצר בועות אוויר שגורמות לתחושת ההקצפה של החלב.
- מדריך לבחירת מכונת הקפה המתאימה לבית או למשרד
- מכונת קפה ומטחנת קפה ביתיות – למה גם אתם צריכים את זה?
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
צמצום מספר האפשרויות בין מכונות קפה המוצעות היום בשוק מתחיל בהחלטה על האם אתם מעוניינים בקפה פילטר או אספרסו, ואם אספרסו – עד כמה קשה תרצו לעבוד. תצטרכו להחליט אם תרצו להשתמש בפולי קפה טריים, קפה טחון, או בקפסולות והאם תרצו להשלים את כוס הקפה האולטימטיבית עם חלב מוקצף חם.
רישרד הננפלד בעלים של loan4all ומיקוד משכנתאות. צילום: רישרד הננפלד loan4allהריבית ירדה, החזר ההלוואות נשאר גבוה: המלכודת שהבנקים לא רוצים שתכירו. איום דצמבר 2025
מדוע ירידת הריבית לא מורגשת לציבור, כיצד הבנקים עושים מזה הון, ומה הצעדים שחייבים לנקוט לפני סוף השנה כדי לחסוך עשרות אלפי שקלים
רישרד הננפלד, מנכ"ל מיקוד משכנתאות ומייסד פלטפורמת Loan4all, חושף:
מדוע ירידת הריבית הבסיסית לא מורגשת לציבור, כיצד הבנקים עושים הון מהעניין, ומה הצעדים שחייבים לנקוט לפני סוף 2025 כדי לחסוך עשרות אלפי שקלים.
האמת? ירידת הריבית שהודיעו עליה בבנק ישראל לא שווה כלום עבור הלקוח הממוצע.
הריבית הבסיסית ירדה קצת, עכשיו היא 4.25%, וזה אמור להיות חיובי, אבל בחיים האמיתיים הפער רק גדל. שוק המשכנתאות מתחיל לזוז, בקושי, אבל האשראי הצרכני? הוא נשאר קשיח באופן חריג. והבנקים? הם עושים הון מהבלבול הזה.
- מתנה או הלוואה? הסכנות בהעברת כספים בתוך המשפחה
- קנה חלק מדירה כדי לעזור לבעלת הדירה שנקלעה לחובות - וקיבל תביעה
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
אני רואה את זה יום יום. ציבור מבולבל. דיברתי עם רישרד הננפלד , יועץ משכנתאות ותיק ומנכ"ל חברת "מיקוד משכנתאות", וניסיתי לפצח את הפרדוקס: למה הבנקים ממשיכים לגבות ריביות כה גבוהות, מי מרוויח פה מהאי-וודאות, ומה הפלטפורמה שלנו (Loan4all) עושה נגד מלכודת האשראי הזו.
