סוגי מכונות קפה

השוק היום רווי מכונות קפה והתחרות היא רבה, הרבה מושגים ודגמים נזרקים לאוויר. לטובת מי שעדיין לא יודע אילו סוגי מכונות קפה בדיוק יש – המדריך הזה יכול לעזור לעשות קצת סדר, אז שנתחיל?
תוכן בחסות |

שיטות הכנת הקפה

בגדול, יש 4 שיטות להכנת קפה: בישול, חליטה, חליטה וסינון או  קיטור. התוצאות הטובות ביותר מתקבלות מבישול – בהנחה שיש לכם את הידע המתאים לבחור את סוגי הקפה שאתם אוהבים, מטחנת קפה איכותית והידע לאיזו מידה כדאי לטחון את תערובת הפולים, סיר מתאים וכמובן ידע, ניסיון וזמן הדרוש לבישול הקפה. מכונות קפה אינן פועלות בשיטה זו אלא באחת משתי השיטות האחרונות: פילטר וסינון, או השיטה המקובלת ביותר – קיטור. מכונות פילטר לקפה מקובלות מאד בארה"ב, בארץ פחות. מכונות אלו יכולות לטחון את פולי הקפה בעצמן, או לעשות שימוש בקפה טחון ופילטרים. יתרון מכונה כזו היא שלרב ניתן להכין בה מספר כוסות קפה בו זמנית. החיסרון העיקרי – איכות הקפה.

מכונות אספרסו – קיטור, ידניות או אוטומטיות?

קפה בשיטת הקיטור יכול להיות איכותי מאד. איכות הקפה תלויה בגורמים רבים: איכות הקפה והטחינה, כמות ודחיסת הקפה הטחון, עוצמת הקיטור וטמפרטורת המים. בריסטה טוב יודע לקחת מכונה ידנית, כזו שכל שלב תלוי ונשלט במדויק על ידי מכין הקפה ולהפיק כוס קפה משובחת במיוחד. רב שתייני הקפה אינם בעלי המיומנות והניסיון הנדרשים להפיק את המרב ממכונה ידנית, אך חובבי קפה מושבעים ייתכן ויבחרו במכונה כזו.

מכונות אוטומטיות אינן דורשות מיומנות מיוחדת על מנת להפיק כוס קפה איכותית. רובן פועלות על קפסולות שמולאו בתערובת מדויקת, נטחנו למידה הנכונה ומולאו ונדחסו בדיוק כמה שצריך. אחרות יודעות לטחון את הכמות המדויקת של פולי קפה, לדחוס אותם ולהמשיך משם. הכנת כוס קפה אינה מסובכת יותר מאשר הכנסת הקפה למכונה ולחיצה על כפתור – המכונה כבר תעשה אל כל היתר.

בין שני קצוות אלו ישנן גם מכונות חצי אוטומטיות, כאלו שעושות חלק מהעבודה באופן אוטומטי ומשאירות את חלקה באחריות ושליטת המפעיל.

עם או בלי מקציף חלב

חלב אינו בהכרח חלק בלתי נפרד מחוויית הקפה, אולם רבים מעדיפים את הקפה שלהם בליווי חלב, לרב מוקצף וחם. ישנן מכונות קפה שכוללות מקציף חלב מובנה במכונה. מקציף חלב פועל גם הוא בשיטת הקיטור – שחרור קיטור בחלב קר שמחמם את החלב ויוצר בועות אוויר שגורמות לתחושת ההקצפה של החלב.

צמצום מספר האפשרויות בין מכונות קפה המוצעות היום בשוק מתחיל בהחלטה על האם אתם מעוניינים בקפה פילטר או אספרסו, ואם אספרסו – עד כמה קשה תרצו לעבוד. תצטרכו להחליט אם תרצו להשתמש בפולי קפה טריים, קפה טחון, או בקפסולות והאם תרצו להשלים את כוס הקפה האולטימטיבית עם חלב מוקצף חם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
אביטל אופק. צילום: מיכה לובטוןאביטל אופק. צילום: מיכה לובטון

רכש מרשים לקבוצת דלקל: אביטל אופק מנהל פעילות דוראל ישראל עובר לנהל את חטיבת האנרגיה המתחדשת

בעוד הביקוש לחשמל ירוק מזנק וגם המדינה מציבה יעדים שאפתניים לשנים הקרובות, קבוצת דלקל מגייסת את אביטל אופק, זוכה פרס איש השנה בכלכלה הירוקה. עם ניסיון מוכח בפרויקטים פורצי דרך, הוא צפוי להוביל את הקבוצה קדימה באחד התחומים הצומחים בשוק המקומי והעולמי



נושאים בכתבה חשמל ירוק

בשנים האחרונות עולם הגגות הסולאריים צובר תאוצה משמעותית, בעיקר בזכות השיפור המתמשך באיכות החומרים ובטכנולוגיות ההתקנה, שמאפשרים לייצר על כל גג כמות גדולה בהרבה של מגהוואטים לעומת העבר. 

כדי לסבר את האוזן, בין שנת 2023 לשנת 2024 בלבד נרשמה קפיצה של יותר מ-25% בתפוקה. הנתון הזה הוא חלק מהמגמה הגלובלית, כאשר גם משרד האנרגיה הציב לעצמו יעד שאפתני, להוסיף עד שנת 2030 עוד כ-100 אלף גגות סולאריים בישראל. 

המהלך המדובר של דלקל

על רקע זה, קבוצת דלקל ביצעה מהלך שנחשב לדרמטי בשוק האנרגיה, כאשר גייסה לשורותיה את אביטל אופק, מי שזכה בשנה שעברה בתואר איש השנה בכלכלה הירוקה. אופק, מהשמות הבולטים בתחום האנרגיה המתחדשת, נחשב לדמות שהובילה פרויקטים חדשניים לשילוב אנרגיה סולארית בשדות חקלאיים וכל זה מבלי לפגוע בגידולים ואף לתרום לשיפור שלהם.

עבור דלקל, שמזה למעלה מ-25 שנה פועלת בענף האנרגיה הישראלי, מדובר בחיזוק משמעותי. הקבוצה שנמצאת בבעלות של יניב כהן ויונתן חי, עוסקת במגוון תחומים ובהם מימון חוץ בנקאי, גז, נדל"ן מניב, אנרגיה ירוקה ודלקים, וכיום היא מספקת שירות לכ-50 אלף לקוחות עסקיים ופרטיים ברחבי הארץ.

חטיבת המימון של החברה באה לידי ביטוי בדמות הענקת מימון חוץ-בנקאי ללקוחות החברה, דבר שמאפשר לה להקים פרויקטים רבים ומורכבים מבלי להיות תלויה בגורמים  מימון חיצוניים.