צילומי הריון
צילום: דבורי סטודיו לצילום

צילומי הריון ומשפחה – מה קורה בסטודיו?

בכל הנוגע לצילומי הריון, אנו עדים כיום לשתי מגמות שונות, האחת, צילומים עצמיים, או בסלפי, או כשהבעל אוחז במצלמה ומצלם את האישה ההריונית, והמגמה השניה היא פניה לאנשי מקצוע ליצירת "בוק". המשותף לשתי התופעות הוא הרצון לתעד את התקופה המיוחדת והקצרה הזו 

דבורי שוורצמן, צלמת הריון מנוסה, משתפת אותנו  בכמה תובנות ומסקנות משנות עבודתה כצלמת המתמחה בצילומי הריון.

"רוב הנשים, יעדיפו להצטלם כשהבטן חשופה," היא אומרת, "זה מובן, לאור העובדה שהבטן היא מרכז העניינים, והרוב מעוניינות לתעד את הגוף המשתנה. אבל לא לכולן זה מתאים," היא מוסיפה. מסתבר שיש מקרים שבו הבעל לוחץ על חשיפת הבטן אבל האישה משדרת שהיא מתביישת, ומעדיפה להתכסות. "במקרה כזה," אומרת דבורי, "אני תמיד הולכת עם האישה. זה ברור. הדבר החשוב ביותר לזכור במהלך צילומי הריון, הוא לדאוג שהמצולמת תחוש בנוח, אחרת המתח ניכר גם בתמונות".

ומה עושים כשגם ילדים מעורבים בצילום? "זה כבר קצת יותר מורכב," מודה דבורי, "מצד אחד, הם מוסיפים הרבה לתמונה וזה רק טבעי שהם יקחו חלק בצילומים שהם משפחתיים מטבעם, אבל גם פה, חשוב שכולם ירגישו בנוח. הצילומים הטובים ביותר עם ילדים הם כאלה שבו הם לוקחים חלק פעיל, כמו נשיקה על הבטן, או חיבוק, הכי חשוב שלא יהיו סטטיים, ללא תנועה."

היא מספרת שבניגוד למקובל לחשוב, לא כל המצולמות הן כאלה הנמצאות בהריון הראשון שלהן, "זה נכון שההריון הראשון הוא המרגש ביותר, ותשומת הלב לגוף המשתנה היא הגדולה ביותר, ויש רצון לתעד כל רגע, אבל לסטודיו מגיעות לא מעט כאלה שנמצאות בהריון השני ואפילו השלישי שלהן, והן מגיעות עם הילדים הקטנים וככה נוצרות תמונות מאוד מעניינות ומורכבות. גם עבור הילדים שעומדים להיות אחים גדולים, זו תקופה לא רגילה ואפילו מבלבלת, ולפני הצילומים צריך להרגיע אותם וליצור אווירה שהיא מעין משחק."

ומה האתגר הכי גדול בצילומים? "בגלל שמדובר בצילומי סטודיו מקצועיים, עם תאורה ותפאורה מאחור, לפעמים המצולמת נעשית קצת קפואה," אומרת דבורי, "האתגר הגדול הוא לגרום לה להיות טבעית ולהשתחרר ואני עושה את זה באמצעות מוזיקה וקצת הומור, ובסך הכל שתינו רוצות את אותו הדבר, שיהיו תמונות עד כמה שיותר מקצועיות ומרגשות מהתקופה המיוחדת הזו."

דבורי עצמה נמצאת כרגע בחודשי הריונה האחרונים ומספרת שברגע שהמצולמת נכנסת לסטודיו ורואה שהצלמת נמצאת גם היא באותו המצב המתח נשבר מיידית "האמת שגם אני הלכתי הפעם לצלמת הריון שתצלם אותי עם הבעל והילדים, ואני חייבת לומר שזו היתה חוויה מוזרה להיות בצד השני של המצלמה, אבל זה לימד אותי הרבה ויש דברים שאני מתכוונת ליישם בסשנים הבאים, בעיקר עד כמה חשוב להיות אותנטיים מול המצלמה ושזה אולי נחמד לביים סצנות, אבל הכי חשובה האמת והתנועות הטבעיות, וכמובן החיוך."

 

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
קייטרינג
צילום: DEPOSIT PHOTOS

כל מה שצריך לדעת על הזמנת קייטרינג

כשאנחנו מחליטים לערוך אירוע, פרטי או עסקי, אחד הגורמים החשובים ביותר מבחינתנו להצלחתו זה שירות הקייטרינג שנשכור. עד כמה הוא איכותי, מגוון, עד כמה הוא מכיל אלמנטים רלוונטיים עבורנו שיכולים לעזור לנו לספק לאורחים שלנו תפריט איכותי ומגוון.

הזמנת שירות קייטרינג לאירוע, קטן או גדול, פרטי או עסקי, הוא הכרחי שכן במובנים רבים זה הגורם המשמעותי ביותר שיכול להשפיע על איכותו, מאחר ולא פעם האורחים שלנו מחליטים האם האירוע ראוי או לא, על פי גורם זה, על פי טיב האוכל, טיב השירות, מגוון המנות בתפריט ועוד. בשנים האחרונות, אין ספק שאנחנו יכולים לראות יותר ויותר חברות קייטרינג שמספקות לנו אפשרויות שונות ומגוונות להזמנה, מתוכן אנחנו יכולים להחליט עם איזו חברה משתלם לנו לעבוד. על כן, התחרות בשוק היא קשה, כלקוחות יש לנו הרבה יותר אפשרויות, זה אומר שגם אנחנו יכולים להקפיד יותר על פרמטרים שונים בתהליך הבחירה. אנחנו נציג כעת מספר פרמטרים שיכולים להשפיע על תהליך הבחירה שלנו, נקודות שיכולות להשפיע בשאלה, איזה שירות קייטרינג כשר למהדרין משתלם לנו להזמין על פי האופציות השונות שעומדות לרשותנו.

1. אופי תפריט הקייטרינג והמגוון שלו

אין ספק שהפרמטר החשוב ביותר, הוא סוג התפריט שהחברה מציעה לנו ועד כמה הוא מגוון, בין אם זה מבחינת כמות המנות והסוג שלהן. מבחינת סוג התפריט אנחנו יכולים לחלק את זה בין מספר היבטים, למשל, האם מדובר על תפריט קייטרינג בשרי, חלבי, טבעוני, האם מדובר בתפריט שמבוסס על מנות ממטבח ספציפי, נניח, איטלקי, בשרי, יפאני, סיני או תפריט כללי, כמו כן, מבחינת סוג התפריט אנחנו צריכים להבדיל בין תפריט רגיל לבין תפריט גורמה. מה שכמובן מלבד גם על האיכות של המנות. מבחינת המגוון, הרי שתפריט קלאסי לאירועים בנוי על מנות פתיחה, מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות, תוספות לצד המנות העיקריות וכן קינוחים. השאלה היא, כמה אופציות יש בכל חלק, האם יש 2-3 מנות ראשונות או 6-7, והאם יש 4 סלטים ו 6 סלטים על כל שולחן. אנחנו גם צריכים להתייחס לשאלה, האם יש דברים מעבר, למשל, לחמים, פירות, ממתקים, דברים שאפשר לקחת בין לבין או למשל, כשנמצאים ברחבת הריקודים וכדומה.

2.אוכל מוכן או קייטרינג בהפקה מלאה?

כשאנחנו מדברים על סוג השירות, הכוונה גם לאופי העבודה עם החברה בעת בניית התפריט, וכן אופי העבודה בזמן האירוע עצמו. לגבי אופי העבודה עם החברה בזמן בניית התפריט, הכוונה היא, כיצד זה מתבצע, מול מי זה מתבצע, כמה זמן מראש עורכים ערב טעימות, כיצד הוא מתבצע. לגבי אופי העבודה עם החברה בזמן האירוע, הכוונה היא כמובן לנקודה האם מדובר במזנון או הגשה לשולחנות,כמה מלצרים  המקום מספק וכיצד נערך התמחור שלהם.ברמת העיקרון, השאלה העיקרית כאן היא, כמה מלצרים יהיו על כל שולחן והאם זה יספק מבחינת השירות שהאורחים יקבלו במהלך האירוע.

3.מתי צריך להזמין את האירוע ומה חשוב לבדוק

הפרמטר מתי צריך להזמין את החברה, מלמד לא מעט על איכות החברה והביקוש שלה. מן הסתם, חברה איכותית וטובה, אנחנו נצטרך שבועות מראש, לעומת זאת, חברות פחות איכותיות, ייתכן שנוכל להזמין גם בהפרש של מספר ימים מהאירוע. זה כמובן גם תלוי בסוג האירוע ועד כמה החברה צריכה ויכולה להיערך לו מראש. בכל הקשור לשאלות על פי מה נזמין, אז יש פה נקודות כמו המלצות וחוות דעת, אמינות, שירות איכותי, וכמובן הפרמטרים שהצגנו קודם לכן וכן אלה שנציג בהמשך.

4. קייטרינג כשר או קייטרינג כשר למהדרין?

ברמת העיקרון, כמעט כל חברות הקייטרינג בישראל מציעות מטבח כשר, שכן במידה ויציעו מטבח לא כשר, הן עלולות להפסיד לקוחות. השאלה היא באיזה סוג כשרות מדובר. ישנם שני סוגי כשרות עיקריים, קייטרינג כשר רגיל וקייטרינג כשר למהדרין, שנחשב הרבה יותר מדוקדק, קפדני, ובמקרים מסוימים הוא גם עלול לייקר את העלויות. חשוב לומר, קייטרינג כשר רגיל, הוא איכותי לא פחות מאשר קייטרינג כשר למהדרין.  עם זאת, זה תלוי בקהל היעד ובמה שהוא מצפה לקבל באירוע.

5.קייטרינג מחירים - מה העלות של מנת קייטרינג?

מן הסתם, זה יהיה הפרמטר שישפיע על כל תהליך הבחירה שלנו. אנחנו נבחן את התקציב שעומד לרשותנו ועל פיו נחליט איזה סוג קייטרינג נרצה להזמין. אנחנו צריכים לקחת בחשבון שהעלות נקבעת על פי מנת, זה יכול להשתנות מ-150-200 שקל למנה ועד 400-500 שקל למנה כולל מעמ לפי חישוב במחשבון מעמ) ואף יותר. זה תלוי כמובן באיכות הקייטרינג ובתמחור שלו. העלויות הן על פי כמות המנות, כאשר לעיתים יש דרישה להזמנה של מינימום או תשלום מינימאלי, כשיש מקרים שהעלות נקבעת על פי מנה אך צריך גם לשלם עבור כמות מלצרים מסוימת. חשוב לציין בכל אירוע אנחנו נבחן את סוג הקייטרינג שנרצה להזמין לאירוע, האם נרצה להזמין שירותי קייטירג בלי מלצרים, נניח לאירועים קטנים שנערכים בבית או בעסק, או האם נרצה להזמין שירות קייטרינג רגיל עם מלצרי, על כל המשתמע מכך.