שרון פימה, מנכ"ל מיט-טק
צילום: יח"צ

יש קרפצ'יו: מיט טק הדפיסה בהצלחה שכבת בשר דקה

בחברה אומרים כי ככל הידוע להם, אף חברה בעולם עוד לא הגיעה לנקודת הציון של הדפסה מוצלחת מדיו טבורי. בחברה אומרים כי זה מקרב אותם ליעד המרכזי שלהם: הדפסת סטייק במשקל 100 גרם
ארז ליבנה | (7)

חברת הביו-מזון, מיט-טק, המפתחת תהליך להדפסה תעשייתית של בשר נקי באמצעות מדפסת תלת-ממד, מדווחת כי עמדה באבן דרך משמעותית מבחינתה – הדפסת נתח בשר מדיו של תאי גזע, המורכבת מתאי שומן ושריר אשר התחברו לכדי רקמה דקה ואחידה של בשר.

 

"השלמת אבן דרך זו לפני לוח הזמנים שהציבה החברה, מהווה הישג משמעותי המאפשר לה להתקדם לאבן הדרך המרכזית הבאה בתהליך הפיתוח שהנה הדפסת נתח סטייק במשקל 100 גרם", כתבו מיט טק בהודעתם.

 

במסגרת הניסוי שנקרא 'פרויקט קרפצי'ו', הצליחה החברה להדפיס שכבת בשר המורכבת מתאי שריר ושומן שהופקו מתאי גזע. מיט-טק פיתחה את כל תהליך הגידול של מרכיבי הרקמה ולאחר מכן ביצעה הדפסה תלת-מימדית דיגיטלית באמצעות מדפסת ייעודית, פרי פיתוחה של החברה.

 

"ככל הידוע לחברה, זו הפעם הראשונה בה חברה מסחרית, ביצעה הדפסה דיגיטלית תלת-מימדית של דיו ביולוגי אשר הביאה לכדי התחברות לרקמה חיה הבנויה מתאים שונים לאחר שהופקו מפרה", כתבו. "כל תהליך גידול התאים נעשה ללא פגיעה כלשהי בבעלי חיים. אבן הדרך נבדקה ע"י פרופ' טל דביר ואושרה ע"י ועדת הביקורת".

  

פרופ' טל דביר שהנו יועץ חיצוני לחברה: "בוצעה בהצלחה הדפסה ראשונית של תאי שריר ותאי שומן לכדי רקמה אחת בסיסית. על פי האנליזות שבוצעו ניתן לראות בוודאות כי הרקמה המהונדסת, אמנם בסיסית ודקה, אך מכילה אזורי שריר ואזורי שומן וכי מטרות הניסוי הושגו. זהו הישג משמעותי וייחודי בתחום הדפסת הרקמות, אשר מקרב את מיט-טק להדפסת נתח בשר למאכל ולדריסת רגל חשובה ברמה הבינ"ל בתחום הדפסת הרקמות."

 

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 7.
    אלעד 17/08/2020 17:24
    הגב לתגובה זו
    מדהים! כל פעם מחדש מצליחים שוב ושוב להתקדם. המניה תזנק לשמיים בקרוב מאד..
  • 6.
    tt 17/08/2020 17:11
    הגב לתגובה זו
    זה מה שנותנים ל"פריצת דרך"...עלוב!!!!ומצחיק..
  • 5.
    מתקרבים ליעד של ה 100 גר׳ וגם להנפקה. תגיע לשערים 17/08/2020 13:25
    הגב לתגובה זו
    מתקרבים ליעד של ה 100 גר׳ וגם להנפקה. תגיע לשערים גבוהים פי כמה סמוך להנפקה
  • 4.
    מילניום בדרך להיות חוד החנית. שאפו למשקיעים לטווח הארוך (ל"ת)
    רננה 17/08/2020 13:22
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    גיא 17/08/2020 11:42
    הגב לתגובה זו
    מעניין אם הבשר המהונדס מתיישן בצורה זהה לבשר ביולוגי, יש להליך הזה השפעה משמעותית על איכות וטעם הנתח.
  • 2.
    "פעם ראשונה" ובקושי עולה 5..ממש פריצה (ל"ת)
    אא 17/08/2020 11:20
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יוסי 17/08/2020 11:03
    הגב לתגובה זו
    100 גרם יהיה 10,000 דולר
יוסי ושלומי אמיר, שופרסל, צילום: יונתן בלום קטןיוסי ושלומי אמיר, שופרסל, צילום: יונתן בלום קטן

שופרסל בעצירה - נפילה בהכנסות, קיפאון ברווח

האחים אמיר השביחו את ההשקעה בשופרסל בזכות יכולות, הכרת שוק, וגם הרבה מזל - שנת 2024 היתה טובה וחריגה לקמעונאות. המספרים אז היו "מנופחים", עכשיו אלו מספרי האמת

מנדי הניג |

האחים אמיר השביחו את ההשקעה בשופרסל באופן פנומנלי, אבל שני הרבעונים האחרונים מראים שכמו תמיד - למזל יש תפקיד מרכזי בסיפור. שני הרבעונים האחרונים פושרים ואפילו חלשים יחסית לשנה שעברה. הצמיחה נעצרה, ההכנסות יורדות. הרווחים מרשימים אבל לא מבטאים שיפור לעומת שנה שעברה, אלא תהליכי התייעלות. 

הסיבה לירידה בפעילות היא שתחום קמעונאות המזון תלוי מאוד במצב הרוח הציבורי וביכולת שלנו כצרכנים להיות קשובים למחירים. כשהחטופים היו במנהרות בעזה, כשאיראן איימה, כשהחיילים סיכנו את חייהם, למי היה "ראש" לעשות השוואות מחירים. אנשים גם פחות יצאו לאכול בחוץ והגדילו צריכה מהרשתות וגם - לא טסו לחו"ל. בהדרגה, במהלך השנה זה השתנה. חזר בעצם למצב קרוב לרגיל. זה מתבטא בירידה בהכנסות, אבל המבחן של הרשתות הוא לא מול שנה שעברה שהיתה חריגה, אלא לאורך זמן ממושך יותר. אחרי הכל, הן יצמחו כי האוכלוסייה גדלה. זה שוק סולידי וכמובן נחוץ, זה לא ייעלם. רק קצב הצמיחה שראינו לא יחזור.


אודי מוקדי ייסד, ניהל ומכר את סייברארק לפאלו אלטו והוא מספר על מאחורי הקלעים של העסקה, ומספק עצות ליזמים צעירים ומנהלים בשיחה בוועידת ביזפורטל - מוזמנים להגיע ביום שלישי הקרוב



הדוחות של שופרסל שנסחרת בכ-11.5 מיליארד שקל מלמדים על חברה שהרווח המייצג שלה בשורה התחתונה הוא באזור 700-750 מיליון שקל. הרווח צפוי לעלות במקביל לגידול  בהיקפי הפעילות, אבל על פניו היא מתומחרת כבר במחיר מלא. האפסייד שלה יהיה כנראה בנדל"ן. יש שם פעילות שיכולה להציף בהדרגה כמה מיליארדים טובים. היום השוק יתאכזב והמניה תרד, אבל האחים אמיר הכפילו את השווי מאז שנכנסו וייצרו בתקופה של שנה וחצי כ-2.5 מיליארד שקל.    


שופרסל הרוויחה ברבעון השלישי כ-168 מיליון שקל בדומה לרווח בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי (לפני הכנסות אחרות) הסתכם בכ־222 מיליון שקל (כ־6.0% מההכנסות); בהשוואה לכ־266 מיליון שקל (כ־6.5% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

יוגב שריד שיח מדיקל
צילום: יחצ

שיח מגדילה רווחים למרות ירידה בהכנסות

רווח תפעולי של 5.7 מיליון על הכנסות של 40.9 מיליון, לעומת רווח תפעולי של 3.2 מיליון על הכנסות של 42.6 מיליון ברבעון המקביל אשתקד; יוגב שריד, מנכ"ל שיח: :"אנו רואים התייצבות במספר מטופלי הקנאביס ומאמינים כי מספרם יחזור לצמיחה בטווח הבינוני והארוך"

רן קידר |
נושאים בכתבה שיח מדיקל קנאביס

ההכנסות של שיח מדיקל שיח מדיקל 6.4%  ברבעון השלישי הסתכמו בכ-40.9 מיליון ש"ח, לעומת כ-42.6 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. סך ההכנסות מהווה גידול של 4.8% ביחס לרבעון הקודם וקיטון של כ-3.9% ביחס לרבעון המקביל. הקיטון מול הרבעון המקביל נובע, בין היתר, משינוי בכמות המטופלים בישראל ומירידת מחירים כתוצאה מהתחרות בענף ושינוי טעמי הצרכן.

הרווח הגולמי לפני השפעת שינויים בשווי הוגן של נכס ביולוגי ברבעון הסתכם ב-14.2 מיליון ש"ח, לעומת כ- 13.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-6.1%. שיעור הרווח הגולמי עמד ברבעון על 34.7%, לעומת כ- 31.4% ברבעון המקביל אשתקד. השיפור ברווח הגולמי ובשיעורו נובע בעיקר מתמהיל המוצרים הנמכרים לצד מהלכים שונים בהם נקטה החברה כגון התייעלות בחוות הגידול של החברה, התאמת תכנית הגידול לצרכי השוק המשתנים, וגידול בהיקף הפעילות במפעל שיח.

הרווח התפעולי הסתכם ב-5.7 מיליון ש"ח (המהווה כ- 13.8% מההכנסות) לעומת כ- 3.2 מיליון ש"ח (המהווה כ- 7.4%), צמיחה של כ- 79% לעומת הרבעון המקביל. Adjusted EBITDA ברבעון הסתכם בכ- 5.0 מיליון ש"ח (ומהווה 12% מההכנסות) לעומת כ- 4.6 מיליון ש"ח (המהווה כ- 11% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 8%. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות בחברה ברבעון הסתכם ב-4.2 מיליון ש"ח, לעומת כ-2.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 80%.

 

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון היה מינוס 3 מיליון ש"ח לעומת תזרים חיובי  של כ-8.7 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, התזרים הושפע מהפרשי עיתוי טכניים (שיפטינג עם הרבעון הרביעי של השנה) אשר משתקפים ברבעון הנוכחי בגידול ביתרת הלקוחות.