שמעון אבודרהם מנכל אמות; צילום: אבישי פינקלשטייןשמעון אבודרהם מנכל אמות; צילום: אבישי פינקלשטיין

המוסדיים ממשיכים להתנפל על השוק: אמות מגייסת מעבר לתכנון המקורי

המוסדיים ממשיכים להסתער גם במקרה של אמות, שסגרה גיוס מוסדי גדול בהרבה מכפי שתכננה בשוק שממשיך לגלות תיאבון שלא יודע שובע ברקע עודפי נזילות

תמיר חכמוף |

שוק ההון בתל אביב ממשיך למשוך עניין רב, והמוסדיים לא מחמיצים כמעט אף הזדמנות להזרים כסף לשוק, גם אם לא תמיד מדובר בעסקאות בדיסקאונט משמעותי. הדוגמא העדכנית היא אמות אמות 1.93%  שמצליחה לרכוב על הגל, ודיווחה על סיום המכרז המוסדי לגיוס הון עם ביקושים של פי 4 כמעט מהסכום הראשוני אותו רצו לגייס.

רק אתמול דיווחה אמות כי היא בוחנת גיוס הון של כ-120 אלף יחידות של 100 מניות ו-50 אופציות בכל יחידה, כלומר עד 12 מיליון מניות, כאשר אם ניקח הערכה לפי המחיר בשוק באזור 25 שקל ליחידה הרי שמדובר במהלך גיוס של כ-300 מיליון שקל. אלא שכמו בהנפקות והקצאות קודמות בשבועות האחרונים, המוסדיים הסתערו והגישו ביקושים בהיקף כולל של יותר ממיליארד שקל. בסופו של דבר, החברה בחרה להיענות רק לחלק מהביקושים, ותנפיק כ-20.7 מיליון מניות בתוספת כתבי אופציה, בהיקף כולל של כ-515 מיליון שקל.

הגיוס כולל יחידות המורכבות מ-100 מניות רגילות ו-50 כתבי אופציה (סדרה 12) הניתנים למימוש עד סוף 2026 במחיר של 28 שקל. מחיר המינימום שגובש במכרז עומד על 2,490 שקל ליחידה, כלומר מחיר למניה קרוב למחיר השוק, כשהאופציות מצורפות כתמריץ. 

אלוני חץ אלוני חץ -2.03%  , בעלת השליטה באמות, השתתפה אף היא במכרז והתחייבה להזמין יחידות בהיקף של כ-154.5 מיליון שקל.

הגיוס של אמות מצטרף לשורת מהלכים דומים בתקופה האחרונה, שבהם ניכר עד כמה המוסדיים ממשיכים לחפש אפיקי השקעה כמעט בכל מחיר, פחות מתוך איתות ספציפי על אמון עמוק בחברה כזו או אחרת, ויותר כחלק מתיאבון רחב שמזין את שוק ההון המקומי מאז ההתייצבות אחרי ״עם כלביא״. כעת הכדור עובר לציבור, שיידרש להחליט אם להצטרף לחגיגה או דווקא להפגין קצת יותר זהירות.

את הגיוס הובילו ווליו בייס חיתום, אליהם הצטרפו לידר, ברק ורוסאריו.


רואים סימנים של בועה?


לפני יומיים ציינו כי בתקופה האחרונה מורגשת בשוק המקומי תופעה שקשה להתעלם ממנה: גל גיוסי חוב בהיקפים משמעותיים, שכולל בעיקר חברות נדל"ן, קטנות כגדולות, אשר מצליחות לגייס סכומים עצומים, ובקלות. המגמה הזו התחזקה בשבוע שעבר שנמשך גם אל תוך השבוע הנוכחי, כאשר בתוך שבוע אחד בלבד גויסו בשוק המקומי כ-6.7 מיליארד שקלים באג"ח, כשחברות הנדל"ן לבדן אחראיות על יותר מ-5 מיליארד שקל. 

קיראו עוד ב"שוק ההון"

גם כתבנו כי זה קורה בעיקר בגלל שיש הרבה מאוד כסף שמחפש לאן ללכת, בעיקר אצל המוסדיים. כבר כתבנו לא מעט על התיאבון שלא רואה שובע בשבועות האחרונים, כאשר כל הקצאה או מכירה של מניות מטעם בעלי עניין מלווה בביקושים חזקים מצד המוסדיים. בנוסף, אחרי העליות החדות שנרשמו בשוק המניות מתחילת השנה ובמיוחד בשבועיים האחרונים, לא מעט משקיעים פרטיים בחרו לחזור לשוק המקומי על חשבון השקעות בחו"ל, וייתכן שגם להוריד קצת את רמות הסיכון שלהם. הכסף זורם בין היתר לקרנות עם פרופיל סולידי יותר, שבנויות בעיקר על אג"ח, דרך הגופים המוסדיים, הפנסיות, הגמל וההשתלמות, שהיו חייבים לקנות בשוק ולמצוא אפיק השקעה יציב ומיידי. זה מצטרף למגמה רחבה יותר של חזרת השקעות לישראל מצד המשקיעים הזרים, בין היתר על רקע התחזקות השקל מול הדולר והיורו, ומבט מחודש על שוק האג"ח המקומי כבטוח יותר ברקע ירידת פרמיית הסיכון.

באותה כתבה שוק האג"ח רותח, רואים סימנים של בועה? דיברנו בעיקר על האג"ח, אבל גם שוק ההנפקות המשני אינו חריג בנוף.

דוחות הרבעון הראשון הציגו שמרנות


ההכנסה התפעולית מהנכסים (NOI) הסתכמה בכ-264 מיליון שקלים ברבעון הראשון, עלייה של 3.6% לעומת הרבעון המקביל, כאשר בהכנסה מנכסים זהים נרשמה צמיחה של 2.8%. עם זאת נרשמה ירידה קלה לעומת הרבעון הקודם. 



הרווח הנקי הסתכם בכ-159 מיליון שקלים ונתמך ברווחי שערוך בהיקף של 17 מיליון שקלים, נמוך מהרווח של 23 מיליון שקלים שנרשם ברבעון המקביל אשתקד.

לעומת זאת, ה-FFO, המדד שמייצג את התזרים התפעולי החוזר, נותר ללא שינוי ועמד על 202 מיליון שקלים, בדומה לרבעון המקביל. במבט על ה-FFO לפי גישת הרשות לני"ע, מדובר בירידה של כ-1%, לרמה של 175 מיליון שקלים.

החברה אשררה את התחזית הקודמת שלה. תחזית החברה כוללת NOI בטווח של 1.04-1.08 מיליארד שקלים, כאשר אמצע טווח התחזית משקף צמיחה של כ-1.6% בהשוואה לתוצאות 2024. תחזית ה-FFO נמצאת בטווח של 800-830 מיליון שקלים כאשר אמצע טווח התחזית משקף קיטון של כ-1% בהשוואה לתוצאות 2024. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה