מנהל קרן הגידור הגדולה בעולם מסמן את "הבעיה הגדולה ביותר כיום בארה"ב"

ריי דליו, מנהל קרן הגידור הגדולה בעולם, מציע לפד' להתמקד בנושא הזה כאשר הוא קובע את מהלכיו
עמית טל | (5)
השיח בנושא חוסר השוויון בחלוקת העושר הכלכלי בעקבות המדיניות המוניטארית שהבנקים המרכזיים מבצעים בשנים האחרונות מגיע לאחרונה למרכז הבמה. ריי דליו, מנהל קרן הגידור הגדולה בעולם (Bridgewater) הזהיר אמש כי הפער הגדול שנוצר בשנים האחרונות בין העשירים לעניים בארה"ב עשוי להפוך בקרוב להרסני במיוחד, וכי הפד' צריך להתייחס לבעיות של המעמד הבינוני-נמוך כאשר הוא קובע את מדיניותו. הפער הזה הוא "הנושא הכלכלי, החברתי והפוליטי הגדול ביותר שלנו". זה פער שמילא תפקיד משמעותי בניצחון בבחירות של דונלד טראמפ, טוען דליו. "הקוטביות בכלכלה וברמת החיים תורמת לקוטביות פוליטית גדולה יותר, שבאה לידי ביטוי באמון מופחת של הציבור בממשלה, במוסדות פיננסיים, והתקשורת", מוסיף דליו. בכדי לגשר על הפער, דליו טוען כי יש צורך בבחינה מחודשת של האופן שבו המדינה משתמשת במשאביה. כדי להדגיש את העניין, דליו מחלק את ארה"ב לשתי קבוצות: 40% העליונים ו-60% התחתונים. מאז ,1980 ארבע העשירונים העליונים באוכלוסייה ראו צמיחה בהכנסות הריאליות בעוד ששאר האוכלוסייה לא. על מנת להבין על מה דליו מדבר, שימו לב לאנימציה הבאה שממחישה טוב יותר את הנושא: הגידול בהכנסה בעשורים האחרונים לפי העשירונים. הצמיחה בעשורים האחרונות מטיבה עם אחוז קטן מאוד באוכלוסייה.     השינוי בהכנסות העשירונים בשנתיים האחרונות: רק 2 העשירונים העליונים נהנו מצמיחה דליו מייעץ לקובעי המדיניות להסתכל עמוק יותר לתוך הסטטיסטיקה בעת קבלת החלטות. דליו טוען כי מבט על התנאים "הממוצעים" יכול לספק תמונה מטעה עקב ריכוז עושר בעשירונים העליונים. "בגלל ההשלכות הכלכליות, החברתיות והפוליטיות של ההאטה הכלכלית, סביר להניח שאם הייתי מנהל את מדיניות הפד, הייתי רוצה לקחת את זה בחשבון ולשים עין על הכלכלה של 60% התחתונים" מוסיף דליו.   דבריו של דליו  באים ברקע למצוקה מתגברת של המעמד הביניים בשנים האחרונות. הנתונים שפרסמו הבנקים הגדולים בארה"ב בחודש האחרון מצביעים על הקושי הרב של מעמד הביניים/נמוך לעמוד בהחזרי ההלוואות, דבר המצריך את הבנקים להגדיל את ההפרשות להפסדי אשראי עתידיים (לכתבה המלאה). נציין כי ההחזר החודשי של הצרכן האמריקני זינק בחודשים האחרונים בעקבות עליית הריבית מצד הפד'.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    מרקוביץ' 25/10/2017 00:08
    הגב לתגובה זו
    כדאי שפלוג וכחלון יקראו טוב טוב את דברי דליו ויפנימו אותם במקום לטייח כל הזמן שהכלכלה שלמו חסינהו מצליחה . יכול להיות אבל העם נאנק וסובל ורק העשירים והטייקונים גורפים את השמנת .כולל אלו שפשטו את הרגל בחסות הבנקים .
  • 4.
    ריאליסט מתוסכל 24/10/2017 23:33
    הגב לתגובה זו
    אך, איפה ימי אובמה העליזים כשהבורסה המריאה ולא היו מובטלים והשכר היה מעולה והכל היה מצויין כי ככה רצו בניו יורק טיימס שנאמין. לא זכורה לי עצימת עיניים קולקטיבית ברמה כזאת של הטעיה מכוונת ושכנוע עצמי של הטפשים. ועכשיו טראמפ נלחם בשם הריאליה בחירוק שיניים בכל נציגי קבוצות העושר משני המחנות, משני הקצוות של הפוליטיקה, גם בימין וגם בשמאל. אבל מה, הם עשירים, אז מקסימום יפסידו חלק מהרכוש ועדיין ישארו עם הרבה. אבל אנחנו, הרוב, מה יהא עלינו. עם מה נישאר כשתבוא סופה?
  • 3.
    משקיע 24/10/2017 20:47
    הגב לתגובה זו
    לארהב בעיות כלכליות ופיננסיות רבות זו רק אחת מהן אך הממשל והפד מתעלמים מהם ומנפחים מניות ומעלים את הבורסה בלי הכרה כדי שיוכלו לומר לעם ולעולם אנחנו חזקים בכלכלה ובפיננסים עובדה ״הבורסה עולה״ זה כבר נאמר ע״י טראמפ כהוכחה לחוסן כלכלי אך ממש לא כך זו חולשה כלכלית כאשר הבנק מדפיס טריליוני דולרים לרכוש מניות הבנקים שרוכשים חברות והחוב תופח המדינה בבוץ עמוק .
  • 2.
    הם מנסים להפיל את טראמפ (ל"ת)
    nirvaxal 24/10/2017 19:06
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    כל יום יש בעיה גדולה,הגיע הזמן להביא בעיה טובה. (ל"ת)
    byroni 24/10/2017 17:53
    הגב לתגובה זו