ירידות
צילום: istock

סגירה בוול סטריט: הדאו ג'ונס ירד ב-1.1%, הבנקים במוקד

החודש המעניין של השנה התחיל: הלחץ של הדולר בעולם ממשיך להתחזק. הנפט מאבד כ-2%, איבדה 1.5%, בואינג ירדה ב-2.7%, גולדמן זאקס השיל כ-2.4% מערכו, פריגו איבדה 1.2%, טאואר השילה 2.5%, פאולו אלטו ירדה ב-2.2%, אמזון עלתה ב-0.7%, טבע עלתה ב-0.7% לאחר מסחר תנודתי
עמית נעם טל | (7)

יום המסחר בוול סטריט נסגר בירידות שערים של עד 1.1%, כאשר הורגש שוני רב בין הסקטורים השונים. ברקע למסחר, הנזילות בשוק מתחילה לרדת בצורה חדה החל מהערב, מהלך שצפוי להוביל לחודש מאתגר במיוחד בשווקים.

מדדים בוול סטריט S&P 500 0.74%                                            
דאו ג'ונס 0.05%                                            
נאסד"ק 1.26%                 
החודש המעניין ביותר השנה החל הערב. כפי שציינו בתקופה הקרובה, קופת האוצר האמריקנית צפויה לזנק החל מהערב ועד סוף החודש ביותר מ-240 מיליארד דולר לרמה של 350 מיליארד דולר, כאשר המשמעות היא כי רזרבות הבנקים בעולם צפויות לרדת בסכום דומה (לכתבה המלאה). במקביל, מבנה עקומת האג"ח האמריקנית צפויה להוביל לירידה של בערך 60 מיליארד דולר מהשווקים (לכתבה המלאה). הירידה בכמות הכסף צפויה לגרום כעת למצוקת נזילות בשווקים, וכתוצאה מכך הצפי הוא לחודש תנודתי במיוחד. 

שוק המט"ח כבר מגיב לאירועים, כאשר הדולר אינדקס (סימול:DXY) עלה הבוקר לשיא, נתוני המאקרו החלשים עוזרים בהפחתת הלחץ. 

במקביל, יש מספר "אירועים" בשווקים שכולם קשורים להתחזקותו של הדולר. בבריטניה, הלי"שט הבריטית ירדה הבוקר לראשונה מזה כשנתיים מתחת לרף ה-1.2 מול המטבע האמריקני, כאשר ההתפתחויות סביב סוגיית ה"ברקזיט" מוסיפים ללחץ על המדינה (לכתבה המלאה). בסין, היואן נסחר כעת ביציבות סביב שפל של 11 שנים, כאשר הרשויות במדינה הודיעו בסופ"ש האחרון על הגברת הפיקוח על הוצאות הון מהמדינה (לכתבה המלאה). נציין כי הכניסה לתוקף של המכסים ההדדיים בין המדינות בסופ"ש האחרון, והדיווחים על חוסר הסכמות, מוסיפים כעת  ללחץ על המטבע הסין (לכתבה המלאה).

השווקים המתעוררים ממשיכים לרכז עניין, כאשר הם נותרים הפגיעים ביותר לסיטואציה הנוכחית. בהקשר זה נזכיר את הריאל הברזילאי, הפזו המקסיקני, הרובל הרוסי, הרופי ההודי והפזו הארגנטינאי. נזכיר כי הרשויות בארגנטינה הודיעו בתחילת השבוע על הגבלות בנוגע למסחר במט"ח ברקע לקריסה של המטבע המקומי (לכתבה המלאה). 

בגזרת הסחורות, הנפט איבד הערב 2% לאחר שירד ביום שישי האחרון ב-3%, ונסחר ברמה של 54 דולרים לחבית. נזכיר כי אמש הערכנו כי מחיר הסחורה קבע את השיא לתקופה הקרובה (לכתבה המלאה). הזהב עלה הערב ב-1.7% לרמה של 1,553 דולרים לאונקיה. הכסף זינק ב-5%. 

בשוק האג"ח, התשואות על אגרות החוב הממשלתיות המשיכו  לרדת. התשואה על אגרות החוב של ארה"ב לתקופה של שנתיים ירדו  לרמה של 1.46%. באירופה, התשואות על אגרות החוב של גרמניה ל-10 שנים קבוע מוקדם יותר היום שפל חדש, עם תשואה של מינוס 0.74%. 

במרכז סקטור הבנקאות ממשיך לרכז עניין, ובפרט הבנקים הקטנים בארה"ב, לנוכח התהפכות עקומת האג"ח והירידה החדה בכמות הכסף שמתחילה הערב. המניות בסקטור ירדו הערב עד 2.5% במחסר תנודתי. בהקשר זה נציין את בנק אוף אמריקה (סימול:BAC), מניית גולדמן זאקס (סימול:GS), ג'יי פי מורגן (סימול:JPM), מניית מורגן סטלני (סימול:MS), ומניית דויטשה בנק (סימול:DB).הסימול לתעודת הסל העוקבת אחר הבנקים הקטנים בארה"ב היא KRE. 

בגזרת הישראליות, קמהדע (סימול:KMDA) ריכזה עניין ברקע לדיווח של החברה על הארכת ההסכם עם טקדה. החברה מעריכה כי ההכנסות בעקבות ההסכם צפויות להתסכם ב-155-180 מיליון דולר בשנתיים הקרובות (לכתבה המלאה). 

טבע (סימול:TEVA) נסגרה בעליות של 0.7% לאחר שאיבדה כבר 2.5% מערכה במהלך המסחר. נציין כי המתרחש בשוקי האג"ח הקונצרני בתקופה הקרובה צפוי להשפיע על התנהלות המניה, וזאת לנוכח החוב הגדול של החברה (לכתבה המלאה). טאואר (סימול:TSEM) איבדה 2.5%. פריגו (סימול:PRGO) ירדה ב-1.2%.

מניית אולטרה ביוטי (סימול:ULT) איזה 0.1% וריכזה עניין לאחר שנפלה בשישי האחרון ב-29.6% לשווי שוק של 13.4 מיליארד דולר, וזאת ברקע לדו"חות חלשים של החברה. החברה דיווחה על גידול של 12% בהכנסות לרמה של 1.67 מיליארד דולר,  כאשר הרווח עמד של 161.3 מיליון דולר, נמוך מהתחזיות המוקדמות בשוק. בנוסף, החברה מנמיכה תחזיות, כאשר היא צופה כי הצמיחה בהכנסות תעמוד על 4%-6%, לעומת תחזית קודמת של צמיחה של 6%-7%.

מניית בואינג (סימול:BA) ירדה ב-2.7% במסחר תנודתי ברקע לדיווח כי בוול סטריט ג'ונרל כי הקרקוע של מטוסי ה-737 מקס עשוי להימשך עוד תקופה ארוכה. נזכיר כי דיווח הפוך גרם למניית החברה לזנק בחודש הקודם (לכתבה המלאה).

סקטור האנרגיה עומד כעת במוקד ברקע לירידות החדות במחיר הנפט. תעודת הסל העוקבת אחר הסקטור (סימול:XLE) איבדה  0.5%, מניית שברון (סימול:CVX) יורדת 1.2%, ומניית אקסון מובייל (סימול:XOM) עלתה ב-0.1%. 

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 7.
    דגש == UVXY== שורט ממונף (ל"ת)
    כותבי תרחישים 03/09/2019 23:33
    הגב לתגובה זו
  • 6.
    יוסי חבקוק 03/09/2019 22:22
    הגב לתגובה זו
    טוב, ספטמבר התחיל כצפוי- ירידות. ספטמבר יסתיים בירידות של כ 5% במדדים המובילים. לא קריסה, ירידות לאורך זמן. מדובר בתיקון מתמשך, עקבי, עמוק, אך תנודתי.כמובן, בשום אופן לא להתייחס ברצינות למאמרים של שמשון ויובב (שליימה גרינברג את גורביץ'), אלה אנשים שבחיים לא בנו תיק השקעות והוכיחו בפרקטיקה מה הם שווים. אחד כותב מאמרים שהוא מעתיק מכל מני מקומות והשני משמיד ערך למי שמקשיב לו באופן שיטתי.
  • 5.
    רפול 03/09/2019 21:44
    הגב לתגובה זו
    אבל לא תכתוב עליהם. אמזון jnj ge dbאתה ממש מגמתי
  • 4.
    גמזו 03/09/2019 17:06
    הגב לתגובה זו
    או לא נכון
  • 3.
    אבל שלמה ג. רק למעלה אמר שהכל בונבון נכון?אכל והאכיל? (ל"ת)
    שמלוק 03/09/2019 17:02
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    פרופ'איצ100 03/09/2019 16:24
    הגב לתגובה זו
    אי אפשר לפספס את הדברים ואפשר לנצח תמיד ולסדר העניינים בדיוק לפי רצונותך!!!!
  • 1.
    הדולר 03/09/2019 15:29
    הגב לתגובה זו
    מדברים על המסך עליות. פעולות הפד לצמצום כמות הכסף, מצב גלובלי שבו מטבעות מקומיים נחלשים בגלל ריביות אפסיות ואף שליליות. מצב חדש בעולם . למי שלא מבין את התמונה שאין אלטרנטיבות להשקעה מלבד מטבע חוץ וזהב יפסיד הרבה. הדולר בארץ לקראת עלייה רצופה ,לדעתי 3.8 עד סוף השנה