מסעדה
צילום: פיקסל

פתאום רק נותר לבחור - לאיזה סוג מסעדה תלכו?

אחרי חודשיים וחצי שנראו כמו נצח, סוף סוף המסעדות והברים נפתחו מחדש. ההתרגשות כמובן גדולה ואיתה גם ההתלבטות - לאן ללכת קודם? לביסטרו האופנתי עם האוכל המתוחכם? למסעדה האיטלקית השכונתית, או בכלל ללכת על מסעדת שף יוקרתית ולחגוג את החזרה לשגרה בקלאס? עדיין מתלבטים? אנחנו פה לעזור לכם.

תוכן בחסות |

 הכתבה בשיתוף לאומי:

השיקול הראשון - לעזור לעסקים

הקורונה פגעה במיוחד בענף המסעדנות ולכן ההקלה בהגבלות היא סיבה מצוינת לעזור למי שהיה לו הכי קשה. גם בתקופה זו ניתן למצוא מגוון הטבות והנחות עבור קניה בעסקים מסוימים. אם כן, לפני שבוחרים במסעדה לבלות בה בתקופה הקרובה, שווה מאוד לבדוק איפה מציעים הטבות והנחות ולהשתמש בהן לפני שהן יאזלו.

 

מסעדות שף ומטבחי עילית

אחרי תקופה ארוכה בבית בה רוב מה שאכלנו היה אוכל ביתי, פתיחת המסעדות המחודשת היא הזמן המושלם להנות מאוכל מתוחכם ומורכב שגם אחרי חודשיים של שכלול כישורי הבישול שלנו, לא נצליח להכין. מסעדות השף הן חריגות בענף המסעדנות שכן ברוב המקרים הן היו אלו שהכי התקשו בהכנסת שירותי משלוחים או טייק אווי, במיוחד כאשר חשוב להן לשמור על רמת המנות ואיכות חומרי הגלם. כמו כן, מסעדות אלו בימים כתיקונן לא נוהגות להציע מבצעים או הטבות ולכן אם יש כאלו עכשיו לאור המצב הקשה בענף המסעדנות, אין ספק שזו ההזדמנות לטעום מהמיטב שיש לשפים הישראלים להציע, לפני שהמחירים עולים.

 

מטבחים אסיאתיים - תאילנדי, וייטנאמי וסושי

ישראל בורכה באחת מסצנת האוכל המגוונות שיש בעולם - מאכלי עדות מסוגים שונים, מטבח ערבי מסורתי ומודרני, מאכלים ים תיכוניים למיניהם וכמובן שלל מטבחים פופולריים מהעולם כמו המטבח האיטלקי או הצרפתי. אך אין ספק שברגע שמתחיל להתחמם והלחות עולה, האוכל המתאים ביותר הוא אוכל אסייתי. מגוון הירקות והפירות הטריים, שיטות הבישול הקצרות והמהירות, השימוש הנרחב בעשבים מקררים כמו כוסברה או נענע והאפשרות לקבל מגוון של מנות קרות הופכים את המטבח האסיאתי למושלם לימי הקיץ החמים. מקומות כמו תאילנד או וייטנאם ידועים בקיצים הלחים והחמים שלהם ועל כן תושבי המקום פיתחו לא מעט מנות שמיועדות לקרר את חלל הפה ולשמור על טמפרטורת גוף נמוכה.

 

מסעדות דגים

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
צילום: Shutterstockצילום: Shutterstock

שטיינמץ עמינח ושות': סוף שנה מתקרב, האם אתם באמת מרוצים מרואה החשבון שלכם?

אם אתם מרגישים שהרואה חשבון שלכם לא מסביר מספיק, שאין תכנון מס, שהשירות איטי, שאין חשיבה קדימה, שאתם משלמים יותר מדי מס - כדאי שתשקלו להחליף



נושאים בכתבה רואה חשבון

סוף השנה הוא הזמן שבו האמת יוצאת החוצה. דו"חות, מקדמות, תכנון מס, סגירת ספרים, הצהרות הון: זו התקופה שבה רואה החשבון שלכם צריך להיות הכי חד, הכי זמין והכי מקצועי.

אבל זו גם התקופה שבה בעלי עסקים רבים מתחילים לשאול את עצמם את השאלה שלא נעים לשאול: האם רואה החשבון שלי באמת עובד בשבילי, או שאני פשוט עוד תיק על המדף?

רואה חשבון הוא לא עובד של רשות המסים - מטרתו להביא לתוצאת המס המיטבית ללקוח

הרבה בעלי עסקים מרגישים לפעמים שהרואה חשבון “מייצג את מס הכנסה”, ושאירועים כמו:

זה מה שצריך לשלם, אין מה לעשות עם זה, תשאיר את הניירת ותבוא בשנה הבאה, אי־אפשר לשנות עכשיו כלום וכו', הופכים להיות שגרתיים. אבל זו טעות מהותית.

רואה החשבון שלכם הוא לא זרוע של רשות המסים, הוא המגן שלכם מולה.

תפקידו לא רק להעביר דו"חות בזמן, אלא לחשוב עבורכם, לייעץ, למנוע טעויות, לייצר סדר ולהקטין את חבות המס שלכם, במסגרת החוק.