וולמארט מזון
צילום: Istock
דוחות

וולמארט מכה את הצפי עם הכנסות של 138 מיליארד ד' ומעלה תחזיות

הרווח המתואם למניה של ענקית הקמעונאות היה 1.69 ד'; בשוק ציפו לרווח מתואם של 1.22 דולר למניה על הכנסות של 131.97 מיליארד. החברה צופה צמיחה חד ספרתית בטווח הנמוך-בינוני ועלייה ברווח המתואם למניה, לעומת ירידה בתחזית קודמת
איתי פת-יה | (1)

ענקית הקמעונאות  WALMART הכתה את תחזיות האנליסטים כשדיווחה על רווח מתואם של 1.69 דולר למניה על הכנסות של 138.31 מיליארד דולר, בעוד הצפי בשוק היה לרווח מתואם של 1.22 דולר למניה על הכנסות של 131.97 מיליארד דולר. מדובר בצמיחה של כ-2.75% בהכנסות וקפיצה של כ-43% ברווח למניה, מרמות קודמות של 134.62 מיליארד דולר ו-1.18 דולר למניה, בהתאמה.

בצד זאת בחברה העלו תחזיות ל-2021, כך שהיא כעת צופה עלייה חד-ספרתית בהכנסות בטווח הנמוך-בינוני בעוד שהתחזית הקודמת דיברה על חד-ספרתי-נמוך בלבד. הרווח למניה עתיד לרשום עלייה חד ספרתית בטווח הגבוה - בשונה מירידה קלה שנצפתה בתחזית הקודמת. תחזית ההשקעות (CAPEX) נותרה ברמה של 14 מיליארד דולר, שישמשו לתחזוק שרשרת האספקה וקידום אוטומציה, זאת במטרה לעמוד בביקושים. כשבוולמארט חשפו את הנתון הזה בפברואר האחרון, שנתפש כהוצאה כבדה עבור השקעות, המניה הגיבה בירידות.

בתור עסק חיוני, סניפי וולמארט נותרו פתוחים בעת סגרי הקורונה, וברשת נהנו מעלייה בצריכה גם בחסות המענקים הישירים לאזרחים שחילק הממשל בארצות הברית. בין היתר נראה כי צרכנים רבים ניצלו את העובדה שמדובר במעין ״וואן-סטופ-שופ״ ורכשו בסניפי הרשת מוצרים ממספר תחומים, ממזון, דרך הלבשה ועד מכשירי חשמל, במקום לפזר את הקניות בין רשתות שונות, דבר שנכון לגבי הרשת כל השנה אך התחדד בתקופה בה מוטלות  הגבלות על התנועה כשההעדפה היא גם לפגוש בכמה שפחות זרים.

לצד זאת אפשר לומר גם שלא רק מטעמי נוחות רכשו האמריקאים בוולמארט מוצרים לא חיוניים, אלא פשוט בגלל שחלקם לא יכלו לעשות זאת ברשתות הייעודיות שהיו סגורות - סיטואציה המוכרת גם לקוראים הישראלים שרכשו למשל צעצועים אצל קמעונאיות המזון. ועוד בדומה לישראל, מכירות המזון עלו גם עקב סגירת המסעדות שהביאה חלק מהלקוחות לגלות מחדש את המטבח.

ובחזרה למספרים: להוציא מכירות גז, המכירות בארה״ב עלו ב-6.2%, מדובר אמנם בהאטה מקצב של 10.3% ברבעון המקביל, אך בנתון גבוה מהצפי בשוק, שהיה לעלייה של 2% בלבד. כאמור ההכנסות אף היו גבוהות מבתקופה המקבילה, בעוד שהאנליסטים חזו לחברה ירידה מרמת ההכנסות ההיא. ההכנסות ממכירות אונליין עלו ב-37%, ירידה מרמות שיא של עלייה בשיעור 97% ברבעון השני של 2020, אך עדיין נתון דו ספרתי שיקוו ברשת לשמור עליו.

עוד אמרו בוולמארט כי הגיעו למספר שיא במנויי שירות הוולמארט+, מעין מתחרה של אמזון פריים, עם עלייה משמעותית בחידוש המינוי ללקוחות בשנת המינוי הראשונה. נזכיר כי השירות שהושק בספטמבר האחרון מאפשר ללקוחות משלוח חינם ללא הגבלה עבור מוצרים שונים וכן אפשרות לבצע תשלומים באמצעות אפליקציה. בחברה מתייחסים לשירות כפתרון מרכזי לשימור לקוחות, בייחוד בתקופת הקורונה.

״האופטימיות שלנו גדולה יותר משהייתה בתחילת השנה״, אמר המנכ״ל דאג מקמילון והוסיף ״רואים בבירור שבארצות הברית הלקוחות רוצים לצאת ולעשות קניות״. ״אנחנו בעמדה חזקה מבחינת השיפור בסניפים שלנו והאי-קומרס ממשיך לצמוח״, המשיך, ״למענקים לאזרחים הייתה השפעה, והמחצית השנייה מאופיינת ביותר חוסר וודאות מבשנה רגילה. אנחנו מצפים להמשך עליה בביקושים במהלך השנה״.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    כלכלן 18/05/2021 19:04
    הגב לתגובה זו
    אתם מביאים רק את אלה שעולים זו שיטה של שטיפת מוח לסחוב את השחקנים שיהמרו בכספם בשערים הכי גדולים ולפי כל הסיכויים בהתחלה ירוויחו שני אחוז ואחר כך יפסידו שלושים אחוז מכספם