שגריר ארה"ב בישראל חנך תוכנית לימודים משותפת עם ישראל לשמירה על הקניין הרוחני

לתוכנית שותפים ממשלת ארה"ב, משרדי החינוך והמשפטים בישראל, מיקרוסופט ישראל וחברת התרופות פייזר ● המטרה: לחנך ולעודד יזמות בנושא של מניעת הפרת זכויות יוצרים, אתיקה ברשת ועוד ● התוכנית תיושם בשלב ראשון בקרב 80 אלף תלמידי החינוך הטכנולוגי ותלמידי מגמות התיקשוב

שגריר ארה"ב בישראל, ריצ'ארד ג'ונס, חנך אמש תוכנית חינוכית משותפת לארצות הברית ולישראל, שנועדה לחנך את תלמידי בתי הספר בישראל לשמירה על זכויות יוצרים, קניין רוחני ואתיקה ברשת. התוכנית נולדה בשל שיתוף פעולה מתמשך בין ישראל לארצות הברית, ושותפים לה חברת מיקרוסופט ישראל וענקית התרופות האמריקנית פייזר. אמש נערך טקס צנוע בביתו של סגן השגריר האמריקני, ג'ין קרץ, בהרצליה.

בטקס השתתפו, מלבד השגריר, ד"ר חנה ויניק, ראש מנהלת החינוך הטכנולוגי במשרד החינוך; ד"ר תומס זוראן, נשיא חברת התרופות פייזר ישראל; דני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל; והרב פנחס רובינשטיין, מנהל המרכז לערכים בעסקים - גוף ללא מטרות רווח, שעוסק בייעוץ מחקר, הדרכה וחינוך - לאתיקה עסקית, אחריות חברתית וסביבתית.

כל הדוברים בטקס הדגישו את היתרון היחסי שיש למדינת ישראל במוחות המבריקים ובהון האנושי, וציינו כי ללא שמירה על זכויות יוצרים וחינוך מהגיל הרך על החשיבות במניעת הפרת קניין רוחני – יווצר איום על הבסיס הכלכלי, שעתיד המדינה בנוי עליו. הד"ר חנה ויניק ממשרד החינוך, מסרה כי במסגרת תוכנית הלימודים פותחו חוברות הדרכה למורים, שכוללות פעילות לימודית שנשענת על סיפורי מקרה אקטואליים, של הפרת קניין רוחני. לדבריה, כבר כיום כ-3,000 עובדי הוראה בכירים - ובכללם מפקחים, מדריכים ורכזים - נחשפו לתוכנית על ידי השתלמויות וסיורים לימודיים להכרת הנושא. זאת, מכל תחומי החיים הקשורים בקניין רוחני, ולא רק בהיבט של התוכנה.

לדברי ויניק, התוכנית תיושם בעיקר בקרב מגזר החינוך הטכנולוגי בישראל, אשר מונה כ-10 אלפים מורים ו-80 אלף תלמידים, שעוסקים בתקשוב, מידענות, ואתיקה ברשת - בכל שכבות הגיל, כמו גם מורי ותלמידי ביוטכנולוגיה וניהול עסקי.

דני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, אמר כי מדובר ביוזמה מקומית של הסניף הישראלי, כחלק מאחריות חברתית שמיקרוסופט לוקחת על עצמה, כחברה שפועלת בשוק הישראלי. "על אף שמיקרוסופט היא אחת החברות שניזוקה מהפרת הקניין הרוחני", אמר, "הסיבה שהצטרפנו ליוזמה היא כדי לשמש דוגמה ולהיות חלוצים. אנו מקווים שחברות רבות תצטרפנה לתוכנית".

ימין אמר כי החינוך לחשיבות השמירה על קניין רוחני, כחלק מתרבות חיים ותרבות בעסקים – הוא חשוב ביותר לעתידה של המדינה. בתשובה לשאלה אמר ימין כי היקף הפיראטיות בשוק התוכנות בישראל מגיע ל-33%, "הוא אמנם נמצא בירידה, אבל עדיין בהיקף שיש לטפל בו, והחינוך לכך הוא אחד האופנים לצמצמו".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה