וול סטריט
צילום: תמר מצפי

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים 0.8% לקראת החלטת הריבית של הפדרל ריזרב

צוות גלובל | (5)
נושאים בכתבה חוזים עתידיים

החוזים העתידיים על המניות בארה"ב יורדים אחרי רצף של 9 ימי עליות בוול סטריט - הרצף הארוך ביותר מאז 2004. המשקיעים נערכים להחלטת הריבית הצפויה של הפדרל ריזרב, ולדוחות כספיים שיתפרסמו השבוע, אבל נראה שבעיקר עדיין חוששים ממלחמת המכסים בעיקר בין ארה"ב וסין וכן הם עדיין לא רואים התקדמות לחתימה מול מדינות אחרות כמו הודו ויפן למרות ששר האוצר סקוט בסנט העריך שזה יגיע מוקדם. 

החוזים העתידיים על מדד הדאו ג'ונס יורדים ב-0.7%, החוזים על מדד S&P 500 יורדים בשיעור דומה והחוזים על מדד הנאסד"ק יורדים ב-0.8%. וול סטריט אולי מתקנת את הזינוקים של ה-9 ימים האחרונים כשנזכיר לכם שהמדדים עלו מעבר לשערם ביום ההכרזה של טראמפ על המכסים - "יום השחרור". כלומר, למרות שצניחה של עד 15% במדדים הם תיקנו הכל, למרות שבשטח יש עדיין בעיות ומלחמת הסחר מחלחלת לדוחות הכספיים. 

האירוע המרכזי השבוע יהיה ישיבת הוועדה הפדרלית לשוק הפתוח (FOMC) ב-6-7 במאי. הצפי הוא שהוועדה תשאיר את הריבית הפדרלית ללא שינוי, ברמה של 4.25%-4.5%. עם זאת, מסיבת העיתונאים של יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, תמשוך תשומת לב רבה. פאוול, שספג ביקורת מהבית הלבן, דוגל בגישה סבלנית בזמן שהפדרל ריזרב ממתין לבהירות בנוגע להשפעות מדיניות המכסים של הנשיא דונלד טראמפ. עם שוק עבודה יציב ואינפלציה שחורגת ממטרת ה-2% של הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי נוקט בגישה של המתנה.

מבול של דוחות 

כ-90 חברות ממדד ה-S&P 500 צפויות לפרסם דוחות השבוע. ביום שני ידווחו, בין היתר, פלנטיר טכנולוגיות ו-ורטקס פרמצבטיקה. ביום שלישי יפרסמו  אריסטה נטוורקס ו-אלקטרוניק ארטס. ביום רביעי יגיע תורן של אובר טכנולוגיות ו-וולט דיסני, וביום חמישי ידווחו קונוקו פיליפס, מאצ' גרופ ו-מונסטר בוורג'.


במישור המקרו-כלכלי, ביום שני יפורסם מדד מנהלי ה"רכש" (PMI) לשירותים של מכון ISM לאפריל, עם תחזית לקריאה של 50.3, מעט נמוכה מזו של מרץ. ביום חמישי, הבנק הפדרלי של ניו יורק יפרסם את סקר ציפיות הצרכנים לאפריל, כאשר בחודש מרץ ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה עמדו על 3.58% – הרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2023.

הנפט בירידה

מחירי הנפט יורדים. מדינות קרטל אופק+ דבקים במדיניות העלאת הייצור עליה הוחלט בראשית מרץ. המדינות החברות בקרטל נפגשו באופן וירטואלי במהלך השבת האחרונה והחליטו לדבוק במדיניות עליה הוחלט אז, ולפיה הן יגידלו את תפוקת הנפט גם במהלך חודש יוני. מדינות הקרטל יפיקו 411 אלף חביות נוספות מדי יום, לאחר העלאה דומה בחודש מאי. 

עם תחילת שבוע המסחר מחיר הנפט הגיב בירידה של יותר מ-3% - להרחבה: הנפט ממשיך ליפול בעקבות החלטת קרטל אופק+ להגדיל התפוקה

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    שמעון הירושלמי 05/05/2025 09:14
    הגב לתגובה זו
    חוזים והונאות פרי מעשיהם של שחקני המעוף עוד שעתיים יגמר להם הסוס לא לקנות פוטים
  • 3.
    תיקי 05/05/2025 08:57
    הגב לתגובה זו
    וכל האידיוטים שאיתו
  • Rubi 05/05/2025 10:21
    הגב לתגובה זו
    אלה אהבלים שמנהלים אותם
  • 2.
    אנונימי 05/05/2025 07:14
    הגב לתגובה זו
    אתמול ארביטראז היה מעל אחוזאז הורידו את הבנקים במכווןאז היום יש אישור להוריד החוזים
  • 1.
    וכמובן שאצלנו יורידו כפול (ל"ת)
    אנונימי 05/05/2025 06:58
    הגב לתגובה זו