לפעמים, להצליח יותר מדי יכול דווקא לפעול לרעתך, בייחוד בעידן הדיגיטלי. מפתחי האפליקציה הישראלית if i die למדו את זה על בשרם ביומיים האחרונים כאשר 'מייל עוקץ' שרץ ברשת השתמש בשמם כדי לפתות גולשים להתקין אפליקצייה הרסנית למחשב.
ככל הנראה, 'מפגעי רשת' אלמוניים הפיצו מייל זדוני שקרא לאנשים לנסות אפליקציית פייסבוק חדשה המאפשרת להשאיר הודעה שתפורסם לאחר המוות. הבחירה בניסוח הזה ואזכור לאפליקציית if i die לא נבחר סתם. בחודשים האחרונים זוכה האפליקציה (המקורית, הישראלית והבטוחה) לבאזז חיובי וחשיפה תקשורתית לא מבוטלת מסביב לעולם ומי שעומד מאחורי מייל ידע לנצל בעורמה את המוניטין.
למייל הבעייתי צורף קובץ exe זדוני שיכול להשתלט על המחשב, להוציא סיסמאות ועוד.http://www.malwarecity.com/blog/fake-app-sends-you-and-your-pc-on-memento-mori-trip-1140.html.
העניינים החלו להסתבך כאשר האתר malwarecity.com איתר את המזימה וכתב על זה כדי להזהיר מפני המייל. "בפתיח", כך מסבירים מפתחי האפליקצייה "לאחר שהסביר על המייל, נכתב באתר כי אם ההצעה במייל נשמעת דמיונית, תחשבו שוב, כי יש אפליקציה לגיטימית אמיתית שעושה בדיוק את זה".
הגדיל לעשות האתר וצירף צילום מסך של האפליקציה אך לדברי המפתחים "מה שהיה יכול להיות פרסום חינם נוסף הפך לסיוט כי אתרים גדולים ומכובדים לא ממש התעמקו בכתבה ופשוט חיברו בין הכותרת שלה Fake App Sends You and Your PC on Memento Mori Trip ובין הכתוב על if i die ופרסמו בטעות וברשלנות שלמעשה האפליקציה של if i die תהרוס לך את המחשב"
הפגיעה הגדולה ביותר הגיעה מן הסתם מאתר האינטרנט msnbc (מצורפת תמונת תוצאות החיפוש בגוגל) שפרסם את הכתבה. בנוסף ל-msnbc, תוך יום מאות אתרים ובלוגים נוספים ציטטו/העתיקו את הכתבה המטעה וזו הופצה בפייסבוק ובטוויטר.
הנזק התדמיתי לאפליקצייה ברור. במקרים כגון אלו הבאזז החיובי הראשוני והפריצה המהירה לתודעת הציבור דווקא פועלים לרעתה והכתבות המוטעות הפכו על האפליקציה את הקערה.
מפתחי האפליקצייה מסרו לאייס כי נעשתה פנייה לאתרים הגדולים בבקשה להסיר מיידית את הפרסום המטעה והמזיק ובמקביל חברת 'ווילוק' פועלת במישור המשפטי כדי למצות את הדין עם האתרים הרשלניים. "חלק מהאתרים פרסמו עדכון שמופיע בסוף הכתבה ומבהיר בקצרה שלא מדובר באפליקציה האמיתית של if i die אבל זה שווה כקליפת השום אל מול הנזק שנעשה".