לאומי: "התעלמות המשקיעים מנתוני הכלכלה עשויה לתמוך בהמשך המגמה החיובית"

יחד עם זאת, הדגישו כלכלני חטיבת המחקר בבנק כי "לאור המיתון הצפוי להימשך, הסיכון הכרוך בהשקעה במניות גבוה מבעבר"
נועם הוד |

כלכלני חטיבת המחקר של בנק לאומי התייחסו למאורעות הבולטים בשוקי המניות בשבוע המסחר המקוצר שהתנהל במגמה חיובית, על רקע האווירה האופטימית בשווקים מעבר לים ותחילת יישומה של התוכנית הכלכלית.

"האיתנות שמפגין שוק המניות המקומי מאז תחילת השנה נמשכת על אף המשך פרסומם של נתונים שליליים על כלכלת ישראל. נתונים אלה באו לידי ביטוי במדד המשולב לבחינת מצב המשק, אותו פרסם השבוע בנק ישראל", הדגישו כלכלני הבנק. נציין כי המדד המשולב לחודש מרץ ירד ב-0.9%, ועודכנו כלפי מטה שיעורי השינוי במדד המשולב לשלושת החודשים הקודמים.

כלכלני בנק לאומי סוברים כי "התמקדות המשקיעים בסימנים אופטימיים לכך ששיאו של המשבר מאחורינו, תוך התעלמות מהסביבה המאקרו-כלכלית העגומה עשויה לתמוך בהמשך המגמה החיובית".

יחד עם זאת, הדגישו כלכני הבנק כי "לאור המיתון הצפוי להימשך, הסיכון הכרוך בהשקעה במניות גבוה מבעבר. למשקיעים לטווח ארוך המעוניינים לטייב את תיק ההשקעות שברשותם, ניתן למצוא ניירות ערך במחירים מעניינים גם לאחר גל העליות האחרון".

בתוך כך, כלכלני לאומי הדגישו כי על פי נתוני הבורסה בקרנות הנאמנות באפיק המנייתי גויסו בשלושת החודשים הראשונים של השנה כ- 138 מיליון שקלים. "סכום שאינו מהותי אך מהווה שינוי מגמה לעומת 2008 אשר במהלכה נפדו מהן כ- 4 מיליארד שקלים, דבר שיש בו להצביע על אופיים של המשקיעים בשוק המקומי בתקופה האחרונה", ציינו בלאומי.

מניות הבנקים הובילו את עליות השערים בשבוע המסחר המקוצר. המגמה החיובית במניות הענף בחו"ל, שנתמכה בשיפור בהמלצות ההשקעה לסקטור ובציפייה חיובית לתוצאות מבחני המאמץ של ה- FED, נתנה רוח גבית למניות הבנקים בארץ.

בנוסף, ציינו כלכלני הבנק כי מניות הבנקים נהנו מהתפתחויות שעשויות להשפיע לחיוב על מדיניותם ברמה האסטרטגית ומההשלכות הצפויות של תוכנית הערבויות הממשלתית אשר תסייע להם להגדיל את מצבת האשראי תוך סיכון מוגבל.

בתוך כך, מניות הדשנים ריכזו עניין גם כן. עליות השערים שנרשמו במחירי האנרגיה והסחורות החקלאיות בתקופה האחרונה הביאו לגל של עליות במניות הענף בעולם, וגם על אלו המקומיות לא פסחה המגמה.

בחטיבת המחקר של לאומי ציינו כי "הירידה בעוצמת החשש מפגיעה בביקושים (שתגרור בעקבותיה לירידה בהכנסות וברווח), הכריעה לחיוב, למרות פרסום הדוחות הכספיים האחרונים של חלק מהמקבילות בחו"ל שהצביעו על חלחולו של המשבר לענף".

בסיכום שבועי רשמו מרבית המדדים המובילים עליות שערים. מדדי המעו"ף ות"א 75 רשמו עליות של כ- 4% וכ- 4.2% בהתאמה, ומדדי הבנקים והנדל"ן 15 עלו בכ- 6.2% וכ- 5.9% בהתאמה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה