בתום יום המסחר באסיה: מניות הייצוא היפניות טיפסו, טוקיו עלתה 1.7%

מדד ה-MSCI של אזור אסיה פאסיפיק רשם עליות שערים והתקרב מרחק פסיעה לרמה הגבוהה מזה ארבעה חודשים, כאשר בסיכום חודש אפריל נסק המדד האזורי ב-12%
נועם הוד |

בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת ביום מסחר חלקי שהתנהל במחזורי מסחר נמוכים בעקבות החגים המקומיים. המגמה החיובית בבורסת טוקיו נתמכה על ידי היין היפני, אשר מאבד גובה בזירת המט"ח הבינ"ל ומעניק תמיכה למניות הייצוא היפניות.

מדד ה-MSCI של אזור אסיה פאסיפיק נסחר במגמה חיובית והתקרב מרחק פסיעה לרמתו הגבוהה מזה ארבעה חודשים. בסיכום חודש אפריל נסק המדד האזורי ב-12%, העלייה התלולה זה 11 שנים ברקע לעונת דו"חות רבעוניים טובות מהערכות האנליסטים.

"למרות שתשומת הלב בעולם מופנית לשפעת החזירים המתפשטת, המשקיעים בשוקי המניות מתמקדים בעובדות ומספרים. כלים למדדית הסיכון מצביעים על ירידה ועל כן, הפחד הולך ומתפוגג, מה שתורם להגברת התיאבון לסיכון", כך אמר אנליסט שווקים מ-RBC בראיון למארקטווץ'.

שוק המניות היפני התקדם 1.7%, זאת בעוד בורסת סידני רשמה ירידות שערים של 0.38%, כאשר בשאר בורסות באזור אסיה פאסיפיק לא מתקיים היום מסחר לרגל החג, מלבד בבורסות ניו זילנד ואינדונזיה.

מבין המניות הבולטות היום ביבשת נציין את מניות קאנון, יצרנית המצלמות הדיגיטליות הגדולה בעולם, אשר רשמה עליות שערים נאות לאחר שראשי החברה העלו את תחזית הרווח עבור שנת 2009. נציין גם את מניות חברת הנדל"ן היפנית, אייטוקו, אשר נסקו לאחר שהחברה דיווחה כי היא צופה השנה הכנסות של 1.31 מיליארד דולר, גבוה מהערכות האנליסטים.

בתוך כך, גם מבול נתוני מאקרו שליליים שפורסמו על ידי ממשלת יפן לא הצליחו להטות את מגמת המסחר. היום פורסם כי שיעור האבטלה ביפן טיפס בחודש מארס מרמה של 4.4% לרמה של 4.8%, שיא של ארבע שנים. זוהי גם הקפיצה החודשית החדה ביותר מאז שנת 1967.

גם נתון מדד המחירים לצרכן הצביע על ירידה לראשונה מזה 18 חודשים. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביפן הודיעה כי מדד הליבה לחודש מארס, בניכוי מוצרי מזון טרי, ירד בשיעור של 0.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה