בתום שבוע המסחר: השטר הירוק התקדם 1.6% בסיכום שבועי, האירו נסק 2.7%
השבוע התחזק הדולר מול המטבע המקומי בהתאם למגמה העולמית ואף חצה במהלך שבוע המסחר את רף ה-4.2 שקלים. התחזקותו של השטר הירוק בזירת המט"ח העולמית חלה על רקע עליית מפלס החששות עקב חוסר הוודאות לגבי תוצאות מבחני המאמץ לבנקים האמריקאיים שיפורסמו בסוף השבוע. חששות אלה חיזקו את אחיזת המשקיעים בשטר הירוק הנתפס כבטוח.
המסחר בזירה המקומית התנהל גם ברקע לפרסום עדכון תחזיות הצמיחה של קרן המטבע הבינלאומית, לפיו כלכלת ישראל צפויה לרשום השנה קצב צמיחה שלילי של 1.7%, זאת לעומת תחזית קודמת לצמיחה מתונה של 0.5%.
למרות ההתכווצות החדה הצפויה, ההערכות הכלכלנים הרווחות בשוק הן כי בנק ישראל לא צפוי להודיע בתום ישיבתו הקרובה, שתתרחש ביום שני, על שינוי בריבית השקלית, העומדת כיום על רמה של חצי אחוז בלבד.
בבנק לאומי גורסים כי "סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי, אל מול קיום פוטנציאל שכזה בשאר המשקים, יסייע בביסוס עוצמתו של הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם יספק תמיכה למטבע האמריקאי".
בתום שבוע המסחר, הדולר התחזק למול המטבע המקומי ב-0.44% ושערו היציג נקבע על 4.28 שקלים ובסיכום שבועי הוסיף הדולר 1.6% לערכו. האירו סיים בזינוק מרשים של 2.05% ושערו היציג נקבע על 5.632 שקלים, בסיכום שבועי מדובר על עלייה של 2.7%.
מבחינה טכנית, הדולר חצה במהלך יום המסחר את מה שהוגדר על ידי סוחרים בשוק המט"ח המקומי כרמת ההתנגדות של 4.24 שקלים. חציה של רמה זו עשויה להוביל את המטבע האמריקני לעבר רמת מסחר של 4.30-4.35 שקלים בשבועות הקרובים, כך על פי הערכות של סוחרים הפועלים בשוק המט"ח.
כלכלני בנק הפועלים ממשיכים להעריך כי "בתקופה הקרובה צפוי להיסחר במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, הפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר ורכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל".