גרילים
אין ספק שלבשר על האש יש טעם אחר לחלוטין מבשר מבושל, ואפילו מכזה שנעשה בתנור חם. את הטעם של בשר על האש רובנו טועמים רק בזמנים מיוחדים כמו המנגל של יום העצמאות, או בכל מיני אירועים יוצאי דופן, בבופה של חתונה, או אם אנחנו יוצאים לאכול במסעדת בשרים על האש באיכות כזו או אחרת. עם התפתחות המדע והטכנולוגיה ואיכות החיים העולה – ניתן כיום לרכוש לכל בית גריל על האש, ולתפעל אותה בצורה נוחה קלה וזריזה, כך שתוכלו להנות ולאכול מדי שבוע, ככל אשר תאווה נפשכם בשר על האש, עם כל המשפחה, עם חברים אהובים, ואפילו כשתרצו לחמם לכם איזה אוכל משבת – כל מה שייכנס לתוך הגריל ייצא עם טעם אחר לגמרי.
גריל גז – ברביקיו בכיף לכל ארוע, מהיר ונקי
אז האפשרות הפשוטה יותר היא גריל גז או מה שנקרא בארצות הברית "ברביקיו". מדובר על מבנה מתכתי גדול יחסית, ובו כמה מבערים של אש, המתחברים לגז שלכם. את הגריל ניתן לשים במרפסת, בחצר הבית או בגינה. כשהכלל הוא שצריך מרחק של חצי מטר פנוי מכל כיוון, ו30 ס"מ מרחק מהקיר הסמוך, כדי לשמור על בטיחות נאותה.
כמו בכל דבר, גם כשאתם באים לרכוש גריל יוצע לפניכם מבחר עצום של דגמים וגדלים, וננסה לתת כמה כללי אצבע לעניין על מנת שתוכלו לבחור את הגריל שהכי מתאים לכם:
- איזה חברה? חשוב מאד שהחברה תהיה מוכרת ואיכותית, קרי חברת BORETTI וחברת ROSLE. כשתוכלו לעשות חיפוש באינטרנט ולראות האם חברות אחרות הם גם טובות, או שהלקוחות שלהם מתלוננים עליהם.
- המבער צריך להיות מנירוסטה – רק אחד כזה נשמר לאורך זמן
- כמות המבערים – זה תלוי בגודל ובצורך שלכם, ותלוי מאד במיקום של הגריל: במרפסת (מבער אחד), בחוץ (שני מבערים) או בגינה (3-5 מבערים). כמובן שככל שיש יותר מבערים אז האוכל מוכן מהר יותר, וגם ניתן לעשות כמות גדולה יותר בבת אחת.
- איך הבשר ייצא: החומר של הגריל צריך להיות מברזל, כדי שהיא תתחמם ותגרום לחום אחיד בכל החלק הפנימי של הגריל. כמו כן, צריך לשים לב שהרשת לא קרובה מדי למבער, ושיש מקום ייעודי שאליו ניתן לשפוך את השומנים.
- הגודל והעיצוב של הגריל – בסופו של דבר הגריל יהיה מונח בתוך הבית שלכם או בחצר, ובעצם הוא נעשה כחלק מהעיצוב של הבית שלכם. לכן יש לשים לב שהגריל (כסוגרים אותו) נראה טוב
- הראשונה – מעשנה מסורתית מבוססת על עץ וגחלים. כשהפחמים שמכניסים לתוכה הם אלו שנותנים את החום המבשל את הבשר (כמו במנגל שהגחלים מחממות את הבשר), וביחד עם זה יש קוביות עץ (צ'אנקים) או שביבי עץ מרוסקים שהבעירה שלהם גורמת לעשן, והם שנותנים את הטעם המעושן הנהדר והעתיק.
- מעשנת פלט – מעשנת אוטמטית שבהם גם החום וגם העשן מתקבלים מאותו חומר בעירה של פלט (מין כופתאות עץ ייעודיות לכך). התוצאה של מעשנת הפלט היא עשן נקי ומעודן יותר, מאשר המעשנת הקלאסית.
הבישול האיטי על ידי העשן של העץ, נותן לבשר טעם משובח, וגם משאיר בו את החלקים הטובים והבריאים לגופנו. הטעם המיוחד של המעשנת, מתאים אפילו לסוגי אוכלים שונים שאתם רוצים רק 'לחמם', אפילו שאריות מהאוכל של שבת – כל דבר יהיה לו טעם אחר לגמרי לאחר שעבר בתוך המעשנת. אפילו לימונדה מלימונים חתוכים מעושנים, או פיתות עם שמן זית וזעתר – הם חידוש בטעם נפלא.
- חג שמח לפודיז: 20 מתנות מקוריות לראש השנה לאוהבי אוכל
- כך תשלטו בכמות הפחמימה שאתם צורכים
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
אחד הדברים המיוחדים במעשנת, הוא שלא רק חוש הטעם עובד שעות נוספות בהנאה, אלא גם חוש הריח – הרי של האוכל היוצא מהמעשנת הוא מיוחד ואהוב.
מה מיוחד במעשנת הפלט?
בשנים האחרונות נכנסו לשוק חזק מעשנת פלט, שהיא סוג של חיבור בין הטכנולוגיה החשמלית לבין חומר בעירה הגולמי של העץ. המעשנת היא מבוססת על טכנולוגיה חכמה, כך שאתם יכולים לקבוע את טמפרטורות החום הקבועה, ואת צורך הבישול (גריל, חרוך ועוד), והמעשנת עצמה יודעת איך לחשב את הבעירה המבוקרת של העץ, באופן שייתן את התוצאה המדויקת שרציתם. פשוט מכניסים לכלי שנמצא בתוך המעשנת שביבי עץ ייעודיים, ובצורה טכנולוגית חכמה, המעשנת 'יודעת' איך וכמה חומר בערה צריך להוסיף לאש על מנת שהבשר שאתם מבשלים ייצא הכי טעים שיכול להיות.
מנגל פחמים – לא רק ביום העצמאות
בכל יום העצמאות, צובאים רבבות עם ישראל על הפארקים לעשות מנגל ובשר על גחלים. במקום לקנות מנגל חד פעמי ולחפש איפה לשים אותו, ולמצוא שלפעמים השולחן או הרצפה נשרפה, נשרטה או כל מיני דברים נוספים.
צילום: STG Digital Marketing Agency5 דרכים להפוך משרד קר למרחב נעים ומעורר השראה
הקפדה על תאורה נכונה, שימוש בחומרים טבעיים והכנסת צמחייה מלאכותית לשטחי העבודה הם בין האמצעים שיסייעו לכם לייצר מרחב חם ומזמין
בעידן שבו העבודה ההיברידית הפכה לנורמה, המשרד כבר איננו רק מקום לביצוע משימות – הוא מרחב חיים, מפגש, השראה ויצירתיות. עובדים מבלים בו שעות ארוכות, והאווירה שבו
משפיעה באופן ישיר על המוטיבציה, על תחושת השייכות ועל הפרודוקטיביות. לא פלא שעיצוב סביבת העבודה הפך לאחד הכלים המרכזיים ביצירת תרבות ארגונית מודרנית.
אז איך הופכים חלל משרדי קר וסטנדרטי למקום שמרגיש חם, מזמין ומעורר השראה? הנה חמש דרכים שכדאי להכיר.
1. משחק באור – התאורה כגורם רגשי
אור משפיע על מצב הרוח לא פחות מאשר על הראייה. תאורה פלואורסנטית קרה יוצרת תחושת ניכור ועייפות, בעוד שתאורה רכה ובגוונים חמים משרה שלווה וריכוז. שילוב של אור טבעי עם גופי תאורה מעוצבים ומודולריים מאפשר לשנות את האווירה בהתאם לשעות היום או לאופי הפעילות. באזורים פתוחים מומלץ להוסיף מנורות תלויות שמגדירות אזור מבלי לסגור אותו, ואילו בחדרי ישיבות כדאי לשלב תאורה ממוקדת המעודדת תקשורת.
2. חומרים טבעיים וטקסטורות נעימות
אחד האתגרים בעיצוב משרדים מודרניים הוא האיזון בין מראה נקי ומינימליסטי לבין חמימות אנושית. שימוש בעץ, באבן, בבדים רכים או באלמנטים בעלי טקסטורה טבעית שוברת את הקרירות של המתכות והזכוכית. רצפת פרקט, שולחן עץ גולמי או אפילו חיפוי קיר בטון מוחלק – כולם יוצרים חיבור רגשי לחלל. לא מדובר רק באסתטיקה אלא גם בהשפעה תחושתית: החומריות גורמת לנו להרגיש קרובים יותר לטבע וליציבות.
3. צבע ככלי למצב רוח
הצבעים שאנחנו רואים משפיעים על רמת האנרגיה שלנו. משרד שכולו בגוונים אפורים או לבנים עשוי לשדר מקצועיות, אך גם ניכור. שילוב נועז של צבעים – נגיעות של ירוק, חרדל, כחול עמוק או טרקוטה – מעניק אופי ואנרגיה חדשה. חשוב למצוא את האיזון בין צבעוניות שמרימה את המורל לבין עומס ויזואלי. אפשר להתחיל בפריטים קטנים: קיר דגש אחד, כיסאות צבעוניים בחדר הישיבות או הדפסים אמנותיים שמוסיפים עניין.
- סוגי עבודות זכוכית: מה חשוב לדעת לפני התחלת הפרויקט שלך?
- איך לחסוך בעיצוב חדר השינה?
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
4. הטבע נכנס למשרד
בעולם שבו רבים עובדים בתוך מבנים סגורים במשך רוב שעות היום, יש צורך אמיתי בקשר עם אלמנטים טבעיים. הכנסת ירוק לחלל העבודה תורמת לריכוז, למצב הרוח ולתחושת רווחה כללית. צמחיה מלאכותית איכותית מאפשרת ליהנות מהמראה המרענן של הצמחים מבלי להתמודד עם תחזוקה, השקיה או תאורה טבעית. כיום ניתן למצוא פתרונות עיצוביים מגוונים – החל מעציצים בודדים ועד קירות ירוקים שלמים – שמעניקים תחושת חיים ורוגע גם בחללים תעשייתיים וסגורים.
חברת ואלורה נדל"ן. צילום: ואלורההדרך החכמה להשקיע בנדל"ן - עם ביטחון ושקט נפשי
בין אם אתם משקיעים מתחילים או מנוסים בתחום הנדל"ן, הכירו את החברה שמזמינה אתכם לגלות דרך חדשה להשקיע - עם ביטחון, שקיפות ומשמעות אמיתית
החברה שמביאה לישראל שפה חדשה בעולם השקעות הקרקע.
בעשור שבו מחירי הדיור ממשיכים לשבור שיאים והציבור מחפש דרכים חכמות להיכנס לעולם הנדל״ן, חברת ואלורה נדל״ן מצליחה לבלוט בזכות דרך אחת: שקיפות, מקצועיות וראייה קדימה. מדובר באחת החברות הבודדות בישראל שמתמחות בהשקעות בקרקעות עם פוטנציאל השבחה אמיתי, ומלוות את המשקיע הפרטי מרגע הייעוץ הראשוני - ועד לרישום הקרקע בטאבו.
בעולם שבו רבים מבטיחים "הזדמנות נדל״ן של פעם בחיים", ואלורה נדל״ן מוכיחה שעם ניסיון, ידע ויושרה - אפשר באמת לזהות את הפוטנציאל לפני כולם.
חזון ברור: להפוך הזדמנויות לקרקעות מניבות
החזון של חברת ואלורה פשוט אך חזק - להנגיש לציבור הרחב השקעות איכותיות ובטוחות, גם למי שעד היום חשב שתחום הקרקעות שייך רק ליזמים גדולים.
החברה מתמקדת באיתור קרקעות פרטיות בתהליכי הפשרה מתקדמים, במוקדים עירוניים מתפתחים, שבהם סבירות גבוהה לשינוי ייעוד – ויחד איתה, פוטנציאל תשואה של עשרות ואף מאות אחוזים.
- יזמיות הנדל״ן בבורסה עולות בחדות: רמז לעסקה - והמניות מזנקות
- דירה חדשה או יד שנייה: מה באמת עדיף לרכוש היום?
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
הגישה הזו הפכה את VALORA לאחת השחקניות המשמעותיות בתחום, בזכות שילוב נדיר בין ראייה תכנונית ארוכת טווח, הבנה משפטית וכלכלית עמוקה, ויכולת לזהות מוקדם אזורים שיהפכו למוקדי ביקוש עתידיים.
