כן-פייט קיבלה אישור לרישום פטנט בארה"ב: יאפשר בלעדיות על תרופות ויראליות עד 2022

הפטנט מגן על השימוש בתרופות המבוססות על הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה, אגוניסטים התוקפים את קולטן המטרה לאדנוזין מסוג A3
קובי ישעיהו |

חברת כן פייט ביופרמה, חברת ביוטכנולוגיה הנסחרת בתל אביב, קיבלה אישור ממשרד הפטנטים האמריקאי לבקשת פטנט המעניק לה בלעדיות לשימוש בתרופות החברה לטיפול במחלות ויראליות עד שנת 2022.

הפטנט מגן על השימוש בתרופות המבוססות על הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה, אגוניסטים התוקפים את קולטן המטרה לאדנוזין מסוג A3, שביניהן נכללות תרופות כדוגמת ה- CF102, שמפתחת החברה ושנמצאת כעת בניסוי קליני שלב I/II בנשאים של וירוס הצהבת מסוג C (הפטיטיס C). מספר נשאי נגיף הצהבת מסוג C בעולם מוערך כיום בכ-180 מיליון איש והיקף השוק הנוכחי מוערך ביותר מ-3 מיליארד דולר.

כפי שדווח בעבר, הפעילות האנטי ויראלית נחקרת באמצעות שיתוף פעולה מדעי עם מעבדה מובילה באוניברסיטת טמפל שבארה"ב בראשותו של פרופ' Khalili. במסגרת המחקר המשותף, הוכחה יעילות התרופות במספר מחלות ויראליות. בימים אלו, החברה בודקת את יעילות התרופות למחלות ויראליות נוספות.

פרופ' פנינה פישמן, מנכ"לית כן-פייט, אמרה היום: "קבלת הפטנט, המגן על הטכנולוגיה שלנו בהקשר רחב של פיתוחים עתידיים של תרופות עד שנת 2022, פותח בפנינו הזדמנויות רבות בתחום המחלות הויראליות. אנו ממשיכים לפתח את תרופת ה-CF102, הנמנית עם משפחה זו, ובמקביל נבחן בעתיד כניסה לפיתוחים חדשים בתחום זה, שאנו רואים בו פוטנציאל עסקי רב לאור הריבוי המואץ במחלות ויראליות בשנים האחרונות".

לקראת תוצאות ניסוי בספטמבר

לאחרונה דיווחה כן-פייט, כי סיימה בהצלחה ניסוי קליני מבוקר שלב II בתרופת ה-CF101 בחולים הסובלים ממחלה בינונית עד קשה של סינדרום העין היבשה, מחלה שבארה"ב לבדה ישנם למעלה מ-30 מיליון חולים הלוקים בה, ושהיקף השוק הנוכחי של התרופות לטיפול בה מוערך בכ-1 מיליארד דולר. יצוין, כי במהלך המחקר התגלה, כי לתרופה פעילות נוספת המתבטאת בהורדת הלחץ התוך עיני בנבדקי הניסוי. ממצא זה פותח בפני החברה אפיק חדש לקראת יישום אפשרי נוסף בתחום מחלות העיניים, כגון טיפול בגלאוקומה.

כמו כן, עד לסוף הרבעון השלישי של השנה הנוכחית תפרסם כן-פייט תוצאות ניסוי קליני מבוקר שלב II בתרופת ה-CF101 לטיפול בפסוריאזיס. יצויין, כי פסוריאזיס הינה מחלת עור המופיעה בקרב 2%-3% מהאוכלוסיה והיקף השוק של התרופות לטיפול במחלה מוערך בכ-3.5 מיליארד דולר בשנה.

במקביל מגייסת החברה חולים בסרטן הכבד לניסוי שלב I/II בתרופת ה- CF102 סרטן זה מופיע בשכיחות גבוהה בקרב נשאים של וירוס ההפטיטיס (צהבת). שכיחותו של הנגיף גבוהה מאוד באזור מזרח אסיה, שם מהווה מחלת סרטן הכבד את הגורם מספר אחד לתמותה מסרטן.

נציין כי מניית כן פייט ריכזה בימים האחרונים מחזורים גבוהים ורשמה עליות שערים בבורסה בתל-אביב. שני בעלי עניין בחברה, אהרון שקד וטל שקד, רכשו בימים האחרונים מניות במאות אלפי שקלים. הראשון רכש בשבוע שעבר 640 אלף מניות במחיר של 81 אגורות למניה והשני רכש 700 אלף מניות אתמול במחיר של 93 אגורות למניה.

כן-פייט ביופרמה היא חברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה בת"א. החברה, שהחלה את פעילותה העסקית בשנת 2000 הוקמה על ידי פרופ' פנינה פישמן, חוקרת במרכז הרפואי רבין, וד"ר אילן כהן, עורך פטנטים ושותף בכיר במשרד עורכי הפטנטים ריינהולד כהן. פרופ' פנינה פישמן מכהנת כמנכ"ל החברה. החברה הוקמה על בסיס ממצאיה המדעיים של פרופ' פנינה פישמן ומתמקדת בפיתוח תרופות על בסיס מולקולות אשר נקלטות על ידי רצפטורים (קולטנים) של תאים סרטניים או דלקתיים ומעכבות את התפתחותם של תאים אלה. התרופה המובילה של החברה CF101 נמצאת בפיתוח קליני מתקדם למחלות דלקתיות והתרופה השנייה CF102 מפותחת למחלות כבד הכוללות את סרטן הכבד ודלקת כבד נגיפית מסוג C.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה