לאחר המפולת אתמול: הדולר המשיך לאבד גובה גם היום, בסיכום שבועי השיל 2%

השטר הירוק מחק מהלך עליות מפתיחת המסחר וננעל בירידה של 0.05% ושערו היציג נקבע על 4.161 שקלים. האירו איבד 0.11%
נועם הוד |

השטר הירוק פתח את יום המסחר האחרון לשבוע זה במגמה חיובית, אך בהמשך איבד הדולר מונמטום וננעל בירידות שערים למול המטבע המקומי ובכך המשיך את מהלך הירידות השבועי על רקע המגמה בעולם.

בתחילת השבוע התחזק המטבע האמריקני ואף חצה במהלך המסחר את רף ה-4.25 שקלים לדולר, אך ביום חמישי חלה צניחה יומית חדה בשיעור של כ-2% בערכו של הדולר שהמשיכה גם היום.

על מהלך החלשותו של הדולר אתמול בזירת המט"ח המקומית אמר טל עבדה, סמנכ"ל השקעות בכלל פורקס: "העליות במניות לוו בהחלשות של הדולר למול המטבעות העיקריים. התחזקות של האירו למול הדולר ביותר מ-3% במהלך יום הזיכרון והעצמאות שלחה את השקל לפתיחת מסחר מתחת ל-4.20".

עם נעילת שבוע המסחר, הדולר ננעל בירידה של 0.05% ושערו היציג נקבע על 4.161 שקלים, בסיכום שבועי איבד המטבע האמריקני 2% למול זה המקומי.

האירו איבד 0.11% ושערו היציג נקבע על 5.519 שקלים ובסיכום שבועי השיל המטבע של האיחוד האירופאי גם כן 2% למול השקל.

בתוך כך, רוב שבוע המסחר בזירת המט"ח המקומית אופיין במחזורי מסחר נמוכים יחסית על לרגל החגים המקומיים. נזכיר גם כי הותרת הריבית המקומית על כנה, שמרה על פער הריביות בין המשק המקומי לזה האמריקאי ברמה של 0.5%-0.25% לטובת האחרון.

בהיבט הגלובאלי, היחלשותו של הדולר בזירת המט"ח העולמית השבוע חלה על רקע הסנטימנט החיובי שאפיין את השווקים ורופף את אחיזת המשקיעים בשטר הירוק. סנטימנט זה גובה בנתונים המשקפים שיפור ברמת הצריכה במשק האמריקאי: מדד ביטחון הצרכנים בארה"ב לחודש אפריל ונתוני הצריכה הפרטית לרבעון הראשון שהפתיעו לטובה וטיפסו מעל הציפיות.

בנוסף, לראשונה מזה 26 חודשים נרשמה האטה בקצב ירידת מחירי הבתים בארה"ב על פי מדד מחירי הבתים של קייס-שילר. נציין כי קצב עליית מחירי הבתים, על פי המדד, החל להתמתן בנובמבר 2005 ועבר בינואר 2007 לירידות שהלכו והחריפו עד לפרסום הנתון הנוכחי.

כלכלני בנק לאומי ציינו בסקירתם השבועית כי "סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי, אל מול קיום פוטנציאל שכזה בשאר המשקים, יסייע בביסוס עוצמתו של הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם יספק תמיכה למטבע האמריקאי".

עם זאת, הדגישו בלאומי כי "הגידול שחל בגירעון התקציבי האמריקאי והמשך אפשרי של הסנטימנט החיובי בשווקים, יהוו משקל נגד לעוצמת השטר הירוק".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה