מייצרים בישראל ומשווקים ל-46 סניפים ב-3 יבשות: "סבון של פעם" מדברים על האסטרטגיה

Bizportal בראיון עם ורד ברנר, מנהלת החטיבה הבינ"ל של רשת "סבון של פעם" לרגל כניסתם ליבשת אסיה עם סניף ראשון ביפן; "לקח לנו שנתיים ללמוד את האופי של היפני השמרן לעומת ניו-יורק האגרסיבית"
משה בנימין |

46 סניפים סביב 3 יבשות ברחבי העולם וסניף חדש ביפן המהווה את יריית הפתיחה באסיה. זה ההספק של "סבון של פעם" - מי שהוקמו בשנת 1997 כסניף בודד ברחוב שיינקין בת"א. אם תשאלו אותם הם האמינו מההתחלה שהם יגיעו לאיפה שהם נמצאים היום.

קשה להשאר אדישים מול הפעילות הבינ"ל העניפה של רשת "סבון של פעם". מה שהתחיל עם סניף ראשון בשדרה ה-6 בניו-יורק, התפתח למצב של 7 סניפים במנהטן והיום כאמור, חובק עולם ב-3 יבשות שונות וזרוע ההתרחבות העולמית עוד נטויה.

מאחורי החטיבה הבינ"ל של "סבון" המעניקה זכיונות לפתיחת סניפי הרשת מסביב לעולם (וגם פותחת בשותפות) עומד צוות שבראשו נמצאת ורד ברנר. בראיון ל- Bizportal מספרת ברנר על האתגר והעשייה העסקית המוצלחת.

אחרי שתי יבשות וחצי (אירופה, ארה"ב וקנדה) הגעתם לאסיה, איך נראתה הכניסה ליפן?

"הכניסה ליפן הייתה מאוד מורכבת, עם שנתיים של תכנון מקדים לפני הקמת הסניף הראשון שכללו הכרת השוק עד הפרטים הקטנים, עם מחקרי שוק בנוסף להכרת מאפייני הצרכן. הסניף החדש ביפן הוקם באמצעות שותפות שלנו עם משקיעים יפניים כאשר הכוונה הברורה היא להתרחב בתוך יפו יחד עם המשקיעים".

מהי אסטרטגיית השיווק שעומדת מאחורי הפעילות?

"אנחנו נוטים תמיד לפתוח את הסניפים בערים מרכזיות ומרכזי מסחר מובילים, לפעמים ברחוב ראשי ולפעמים בקניון, תלוי באופי המדינה. מבחינה עיצובית אני מדברים באותה שפה עם טוויסט קל בהתאמה למקום".

"מבחינת המיצוב אנחנו מעוניינים להישאר במשבצת הבוטיק המתמחה למוצרי קוסמטיקה וליף סטייל הממותג גבוה וזה נעשה באופן מכוון, מתוך מדיניות, להבדיל מהתרחבות וצמיחה אגרסיבית ללא בקרה רק לשם תפיסת נתח השוק ובולטות".

מה המודל העסקי של הפעילות בחו"ל?

"אנחנו עובדים בשיטת הזכיינות. הסניף ביפן הוא דווקא שונה כיוון שאנו שותפים בו עם קבוצת משקיעים מקומית. חלק גדול מהסניפים ברחבי העולם מופעלים ע"י זכיינים שמקבלים את הזכות הבלעדית לפתוח סניפי "סבון" במדינה בה הוא פועל. הקשר בין "סבון של פעם" לזכיינים נעשה הן בתשלום חד פעמי בהקמה ואח"כ בקניית המוצרים אותם אנו מייצרים בארץ".

"חשוב לציין שההחלטה שאנחנו לוקחים לגבי זכיין נלקחת בכובד ראש כדי לשמור על האיכות והסטנדרטים הגבוהים של המוצרים אותם אנחנו משווקים בחו"ל".

העולם המערבי ואסיה שונים מאוד במאפינים - כיצד זה בא לידי ביטוי?

"יש הבדלים עצומים בין הצרכן היפני למערבי. זה בא לידי ביטוי בכך שהיפנים מאוד סקפטיים, חשדניים ומהססים למשל, לנסות על גופם מוצרים להדגמה. היפנים בודקים כל פרט קטנטן מ-א' עד ת' וכדי לעבוד מולם חייב לעמוד ברמת בקרת איכות הגבוהה שיש ולהעניק מוצר בעל איכות ללא פשרות".

"בנוסף, קיים הבדל בשיטת המכירה עצמה. אם בניו-יורק אתה יכול להשתמש במספר דרכים יצירתיות (קד"מ וכד') כדי לפגוש את הצרכן - עם היפנים זה פועל אחרת, שקט יותר, רגוע יותר - אחד על אחד מתוך השמרנות והנימוס הטבוע בהם".

מה אתם עושים שונה ממותגים ישראלים אחרים שיצאו לעולם?

"אנחנו מצליחים לא לאבד את איכות המוצר והסטנדרד הגבוה שלנו. ה"אני מאמין" של נראות החנויות, האריזה, הניהול הלוגיסטי הנכון ובניית האסטרטגיה המחושבת - כל אלו ביחד עם עשייה שקטה וזכיינים מתאימים מביאה אותנו לעמדה ממנה אנו יכולים להריץ את המותג שלנו קדימה".

"מעבר לזאת, יש לנו צוות מיומן ומקצועי של אנשים שמעבירים את כל "תורת המכירה" של המותג הלאה. אנחנו עושים הדרכות בחו"ל ומלווים כל הקמה של הסניפים בצמוד".

מהם רמות המחירים בישראל מול העולם?

"המוצרים שלנו מקומיים ומיוצרים בישראל. מטבע הדברים הצרכנים בארץ לא צריכים לספוג את העלויות של משלוח לחו"ל וכל שאר העלויות הנלוות עד שזה מגיע למדף של הסניפים בחו"ל. בחו"ל משלמים את הפרמיה על הדרך שהמוצר עושה עד שהוא מגיע אליהם ולכן זה גם יקר יותר יחסית לצרכן פה".

הפעילות בחו"ל הופכת יותר ויותר לנדבך מרכזי - האם זה אומר שישראל תשאר בצל ותהפוך לשולית?

"אף פעם לא. ישראל לא תהפוך לשולית מכיוון שאנחנו מאמינים בצרכן הישראלי ומכאן הכל התחיל. יש לנו פה מועדון לקוחות נאמן ואנחנו מפתחים מוצרים בהתאם לטעם הישראלי. בהרבה מקרים ההעדפות של הצרכן בארץ גם הכתיבו בעבורנו מוצרים לפיתוח, בנוסף לעובדה שאנו קשובים לצרכן בחו"ל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה