השטר הירוק צנח לרמות שפל שלא נרשמו מאז ספטמבר 98
המטבע הישראלי חתם את יום המסחר בהתחזקות אל מול העיקריים. שערו היציג של הדולר רשם ירידה של 0.808% לרמה של 3.807 שקל, האירו צנח 1.104% לרמה של 5.6 שקל.
מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר, כי הדולר נסחר בתנודתיות רבה גם ביום המסחר השני של השנה. בבוקר המשיך המטבע האמריקאי להיחלש מול רב המטבעות העיקריים במה שנראה כהמשך ליום המסחר הראשון של השנה. ביום רביעי רשם הדולר את הירידה החדה ביותר בערכו ביום מסחר בודד מאז מאי 2006. אך בשעות הצהריים התאושש המטבע האמריקאי ונסחר בסופו של יום סביב הרמות אותם פתח את יום המסחר.
נתוני התעסוקה שפורסמו יצאו מעורבים. סקר ה ADP יצא מעט נמוך מהצפי ומספר דורשי העבודה השבועיים יצא מעט טוב מהצפי. בנוסף התפוקה התעשייתית הפתיעה לטובה ונרשמה עלייה גבוה מהצפי בתפוקה. כלכלנים רבים מעריכים שהמומנטום השלילי שבו נמצא הדולר נמשך במיוחד לאור מדד מנהלי הרכש שהראה על התכווצות בפעילות.
צפי האנליסטים הוא שהפד יוריד את הריבית בסוף החודש בוודאות ב 0.25% וישנו סיכוי של 20% של הורדה אגרסיבית יותר של 0.5%. היום יתפרסמו נתוני התעסוקה החודשיים בארה"ב. הצפי הוא לנתונים חלשים מחודש קודם ורבים מערכים שנתונים מאכזבים יוכלו לתת מכה נוספת לדולר האמריקאי.
הפאונד נחלש מול המטבע האמריקאי אך הצליח להישאר מעל ל 1.9700. למרות מדד שמדד מנהלי הרכש לסקטור הבנייה באנגליה יצא טוב מהצפי הפאונד ממשיך להיסחר "בכבדות" והמומנטום השלילי שבו נמצא המטבע האנגלי לא נעלם. היום יתפרסם מדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים ונתוני המשכנתאות באנגליה.
המטבע היפני המשיך להתחזק מול הדולר בתחילת יום המסחר וכמעט נגע ברמה של 108.00 יין לדולר אך בהמשך שהמגמה בדולר השתנתה וגם הבורסות נסחרו בעליות שערים נחלש המטבע היפני ונסחר סביב רמות של 109.50 יין לדולר. המסחר בבורסה היפנית אמור להיפתח בפעם הראשונה השנה הלילה לאחר שבוע של חופש.
בפורקסיארד מוסיפים, כי המטבע הישראלי ממשיך לעשות שרירים ונסחר בשיא של 5 שבועות כנגד הדולר שנחלש בעולם. המשקיעים הזרים כמו המשקיעים המקומיים ממשיכים למכור את הדולר על פני השקל.
נזכיר, כי פער הריביות בין ישראל לארה"ב עדיין שלילי ועומד על רבע אחוז לטובת הדולר. יחד עם זאת, הערכות להעלאת ריבית הבנק המרכזי הישראלי בשל הלחצים האינפלציונים במשק המקומי הולכות וגוברת ביחד עם ציפיות השוק להורדת ריבית הפד החודש. מימוש התחזיות יביא ליתרון משמעותי של השטר הישראלי על פני האמריקאי.