היום יחודש המו"מ על השכר במגזר הציבורי
היום (א') ישובו ההסתדרות והאוצר לשולחן המשא ומתן על הדרישה להעלות את השכר במגזר הציבורי. באוצר נחושים - כך נראה, שלא להיכנע ללחצי ההסתדרות, ויו"ר ההסתדרות, עיני וחבריו הבינו זאת בשבוע שעבר - והודיעו כי הם דוחים את איום השביתה בכשבועיים.
בפגישה שנערכה בסוף השבוע בין הממונה על השכר, אלי כהן ויו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, שרגא ברוש, דנו השניים בהשפעות המשא ומתן הנוכחי מול ההסתדרות על המגזר העסקי וכלל המשק.
הממונה על השכר הציג נתונים בדבר הסכנה לעלייה הצפויה בשכרם של העובדים במגזר העסקי במידה ותענה דרישת ההסתדרות לעליית שכר במגזר הציבורי בעשרה אחוזים, בשל השינוי בשכר היחסי בין הסקטורים.
כהן מסר, כי דרישת ההסתדרות לתוספת שכר של 10% לעובדי המגזר הציבורי תגרור תוספת תקציב של כ- 8 מיליארד שקל ואף עשויה להביא לתוספת שכר בעלות של מיליארד שקלים לכלל המגזר העסקי.
בארבע השנים, בין השנים 2002-2006, השכר נטו של כלל עובדי המגזר הציבורי עלה ריאלית בכ-8.2% ושכרם נטו של עובדים "מתמידים" שעבדו במגזר הציבורי בשנת 2002 (ללא עובדים חדשים או עובדים שפרשו) עלה ריאלית בכ-12.4%. כמו כן, בין השנים 2002-2006, שכר עבודה כולל עבודה נוספת וללא תשלומים חד פעמיים, החזרי הוצאות, תשלומים שנתיים וכו', עלה לכלל העובדים במגזר הציבורי בכ-6.9% ולעובדים "מתמידים" עלה בכ- 12.2%.
הממונה על השכר, ציין כי הוא סבור שעובדי המגזר הציבורי נהנו מעליית שכר ריאלי של 1.5% בממוצע כל שנה כתוצאה מקידום בדרגות וותק, אינפלציה נמוכה, העלאת שכר מינימום, רפורמה במס והפחתת מיסי קניה. כהן הוסיף כי מעבר לנתונים אלה יש להביא בחשבון גם את הנהגתו של מס הכנסה שלילי בעתיד הקרוב.