השקעה בחו"ל - יתרונות וחסרונות

תוכן בחסות |

היכרות עם המאפיינים השונים של השקעות בארץ ובחו"ל יכולה לסייע לבעלי הון עצמי שמתלבטים בין האפשרויות הקיימות. רוצים לקבל החלטה מושכלת? הנה המדריך שיעזור לכם

השקעה מוצלחת מניבה תשואה עקבית במינימום סיכון. את אופי ההשקעה בוחרים לפי תכונות האופי של המשקיע, סכום הכסף שעומד לרשותו והיעדים שהוא מציב. עם זאת, בשנים האחרונות הצטרפה דילמה חדשה למערכת השיקולים ובה עומדות אחת מול השנייה האופציות של השקעה בחו"ל לעומת השקעה בארץ.

קודם כל, צריך לקחת בחשבון שיש סוגים שונים של השקעות בחו"ל ולכל אחת מהן מאפיינים. השקעות נדל"ן בחו"ל למשל לא דומות להשקעה בבורסה בניו יורק מבחינת סיכון, תשואה וחשיפה. שנית, רצוי לבחון כל מקרה לגופו ולקבל החלטה מושכלת רק לאחר שמבינים את היתרונות והחסרונות של האפשרויות הקיימות.

נגישות, צמיחה, פיזור סיכונים ותשואה גבוהה היתרון הכי משמעותי של השקעות בחו"ל במאה ה-21 בא לידי ביטוי בנגישות גבוהה למידע. כיום, כל אדם פרטי יכול לקבל באמצעות מערכות מתקדמות בשפה העברית מידע מעודכן על נכסים ומסלולי השקעות בכל רחבי העולם, בלחיצת כפתור ובלי לקום מהכיסא. זה יוצר תחושת ביטחון עבור המשקיע המקומי ואף עוזר בפיזור סיכונים. שנית, השקעה במגזרים רלוונטיים בחו"ל יכולה להציע שיעורי צמיחה אטרקטיביים שאין בישראל. מגזרים שלא קיימים בארץ נחשפים כיום בפני משקיעים מקומיים והם משנים מן היסוד את ההתייחסות למכשירי השקעה כאפיק להשגת תשואה. בנוסף, ניתן לייצר רווחי הון מההשקעה עצמה ולאחר מכן לנצל הפרשי מטבע כדי להגדיל את התשואה. במילים אחרות, הזמינות של ניהול תיק השקעות או נכסי נדל"ן בחול גדולה ומשופרת משמעותית בהשוואה לשנים קודמות. היא הופכת את אפיקי ההשקעה מעבר לים לזמינים עבור אנשים מן השורה ומייצרת יתרונות שבעבר היה אפשר רק לחלום עליהם.

החיסרון: השקעה בשלט רחוק יש כאלה שהשקעה בשלט רחוק לא עולה בקנה אחד עם תכונות האופי ומבנה האישיות שלהם. מבחינתם, השקעה בחו"ל מייצרת תחושה של חוסר ביטחון ועלולה אף להביא לביצוע טעויות שיעלו להם ביוקר. זהו חיסרון בולט שאי אפשר להתעלם ממנו בכל הנוגע לבחירת אפיקי השקעה, בעיקר אם מדובר במדינות שאינן מערביות ומתקדמות. מנגד, ניתן להתגבר על החיסרון לעיל באמצעות חשיפה עקיפה לחו"ל. את החשיפה הזו משיגים בעזרת שימוש בקרנות נאמנות ישראליות שמשקיעות בחו"ל. מבחינה מעשית, החשיפה עקיפה כי הקרן ישראלית והכספים מופקדים כמובן בשקלים. כמו כן, בקרנות רבות החשיפה נשארת מנוטרלת מטבע והמשקיע מקבל את התשואה בשקלים בלי לסבול מהתנודתיות של מטבעות זרים.

לסיכום, השקעה בחו"ל היא בהחלט אפיק שכדאי להתייחס אליו ברצינות אם מחפשים מה לעשות עם הון עצמי קטן ובינוני. לאחר צבירת ניסיון ניתן גם להיחשף ישירות לשווקים גלובליים ולהפיק ערך גבוה מכל השקעה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה