תופעת ההפצצה ברגע הפקיעה - כך זה קורה
בחודש החולף הטרגדיה היוונית ופיצוץ הבועה הסינית סיפקו רקע למסחר יחסית תזזיתי לחודש יולי, שהוא לרוב מנומנם. שתי חזיתות אלו עדיין פעילות. השלטונות הסינים נוקטים פעולות היסטריות (כגון מאסר סוחרים שמוכרים), אשר למעשה רק מגבירים את ההיסטריה של המשקיעים (למרות שבטווח של יום-יומיים, הם כן מצליחים לשמור את השוק למעלה).
הטרגדיה היוונית נדמית כעניין שעדיין על השולחן (עוד בחירות בעתיד הקרוב, ועדיין לא סגורים על תנאי הארגון מחדש של החוב, כן סיכמו את תנאי הצנע), ובכל מקרה זהו עניין שטרם נפתר סופית (עשוי לצוץ שוב בטווח של חודש-חודשיים, או שנתיים).
בחזית המקומית אנו שוברים שיאים חדשים - שיאים תמיד מושכים עניין של משקיעים חדשים פנימה, שרואים את הכותרת היומית של שיא חדש. נראה גם שבמסדרונות הרגולציה נושבת רוח חדשה לפחות בכל הנוגע להקלות על רישום חברות חדשות. אמנם, זה רחוק מלהיות מספיק (השוק עדיין בעודף רגולציה מסיבי, אשר יצר את קמילת הבורסה ביחס ל-2006-2007), אך ייתכן ששינויים אלה יובילו להנפקות, במיוחד אם החברות צופות עוד שינויים בעתיד.
ועכשיו מילה על תופעת הפצצת הפקיעה שמתרחשת אצלנו. משקיע באופציות צריך לקחת בחשבון בעת תמחור התנודתיות לפקיעה, גם בפקיעה החודשית וגם בשבועיות. המדד הקובע לפקיעה (בסייג של סגירה לא מתוכננת של הבורסה בשל נגיד שביתה) נקבע בנקודה ראנדומית בטווח של 09:45-09:46, וזאת בתנאי שהמדד בטווח של -2.5% ממחיר הבסיס, וכלל המניות במעו"ף בטווח של -7% ממחיר הבסיס (אם לא, יש עד שני הארכות של 3-4 דקות כל-אחת, כשבאחרונה יש מפסק רק על תא25 עצמו בטווח של -5%).
כמות המשתתפים במסחר הפתיחה איננו רב. אם בעבר היו גורמים מוסדיים שהיו מוכנים לפעול (למשל עם לימיטים עומדים דו-כיווניים בטווח מחיר מסוים) בימים עם צפי לנזילות בוקר, היום לא רואים זאת (סביר שבעיית רגולציה וכיסתו"ח הסיבה לניצול ההזדמנות). יש אמנם שחקנים סטטיים (למשל תעודות סל שמגלגלים חוזים לנכס בסיס), אך הם לאו דווקא מוכנים לפעול מעבר להמרה הסטטית (אשר ניתנת לרוב בלימיטים של -35% לפי העניין). כמות השחקנים האקטיביים הצטמצמה, הן בשל המצב הכללי בשוק והן מכיוון ששלב הפתיחה עצמו הפך למעט ארכאי (מלבד הפקיעה). על רקע זאת - רואים הפצצות. מכיוון שקל יחסית להשפיע על מדד הפקיעה, וכשכל נקודה בכסף שווה 100 שקל לפוזיציה - יש כנראה גורמים שיש להם אינטרס להטיה כיוונית או אף תוספת רעש גרידא (מעל לאוכף). גורמים אלו מזרימים ביקושים / היצעים גדולים יחסית בתוך הדקה הראנדומית, ומצליחים להטות את השער התיאורטי באופן רגעי אף בטווח תנודה של כ-1%. לעיתים ההשפעה נעשית על-ידי הזרמת ביקוש / היצע חדש (או שינוי הלימיט שלו כך שייכנס לשער, דומה), ולעיתים על-ידי משיכת ביקוש / היצע (או שינוי הלימיט שלו כך שייצא מהשער, דומה). כמובן שבאופן מקבילי על כל 25 המניות במדד.
יש לציין, שגם אם משפיעים על השער ל-5 שניות, זה לאו דווקא תופס (כי זה לא השנייה האקראית). ולכן טווח השערים בו מדד הפקיעה היה יכול להיות (בתוך הדקה הראנדומית) הוא לעיתים רחב, אך הפקיעה עצמה יכולה להיות יחסית on-price. לגורם שמביט מהצד (ולא מוכן או יכול להפציץ), יש פה מספר סיבוכים והזדמנויות:
- 6.אפשר תרגום לעברית בבקשה? (ל"ת)אחד מהעם 04/08/2015 23:53הגב לתגובה זו
- 5.כתבה טובה מאד אבל שופעת בטעויות תחביריות... (ל"ת)אבשלום קור 03/08/2015 10:54הגב לתגובה זו
- סוחר סחור 03/08/2015 12:24הגב לתגובה זומי שיש לו attention span של שניה וחצי, ואשר קופץ ממניה לנגזר וחוזר חלילה, אין לצפות שיצטיין בהגהה יתרה.
- 4.כתבה טובה (ל"ת)מומחה מעוף 03/08/2015 10:20הגב לתגובה זו
- 3.ממש מגלה את אמריקה (ל"ת)בוקר טוב 02/08/2015 18:02הגב לתגובה זו
- 2.איתי 02/08/2015 16:21הגב לתגובה זומסוגלים להזרים ביקושים/היצעים במאות מיליונים. אפשר לספור אותם על יד אחת
- סוחר סחור 03/08/2015 08:37הגב לתגובה זוכסף קטן. במיוחד לגוף מסחר שפועל במינוף על ההון העצמי. ב2006 היה את הבחור שהשתולל עם בלוק של כ2 מיליארד שקל...... פה מדובר בכסף קטן יותר. מי שעושה את זה הוא אכן גוף עם יכולת מסוימת, אך קשה לומר שיוצאת דופן.
- 1.עוד פעם גולן מ"פאי" משתולל? (ל"ת)הילד 02/08/2015 16:18הגב לתגובה זו