זיגזג: אגרת הרדיו תעלה ב-54 ש', ה-TV תרד ב-100 ש', הרשות תפסיד 30 מיליון

כחלק ממימון הרפורמה ברשות השידור שנחתמה אתמול, ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית החלטה לשנות תעריפי האגרות עד לשנת 2018
משה בנימין | (2)

בדיוק כשחשבנו שהנה, הממשלה מצליחה לזהות כיוון אחר לתנועת המסים שאינו עלייה, אישרה היום (יום ב') ועדת הכלכלה לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתקן את פקודת התעבורה ולהעלות את "הסכום הנוסף" (הסכום שגובה משרד התחבורה עבור רשות השידור באגרת הרישוי לרכב) בכ-54 שקלים עד 2018. במקביל, עד לאותה שנה צפויה אגרת הטלוויזיה לרדת ב-100 שקלים.

לפי ההצעה שאושרה, האגרה המשולמת באמצעות רישיון הרכב העומדת כיום על 114 שקלים, תעלה מהשנה הבאה ב-9 שקלים בשנה עד 2018. ראש האגף הכלכלי במשרד ראש הממשלה, אמיר ברקן, הסביר כי ההצעה היא חלק מהרפורמה ברשות השידור, שנחתמה אתמול ונועדה לשמור על איזון תקציבי ברשות השידור.

לפי ההצעה שאושרה, אגרת הרדיו תעלה במקביל להמשך מתווה הפחתת האגרה שעומדת כיום על 369 שקלים בשנה, בכ-5% בשנה (כ-100 שקלים עד 2018). ברקן טען כי אחרי התיקון, אזרח שיש לו רכב אחד ומשלם פעם אחת בשנה אגרת טלוויזיה, ישלם בסופו של דבר פחות.

במהלך דיוני ועדת הכלכלה הזכיר ח"כ ישראל חסון כי חוק רשות השידור דיבר על הפחתה ולא על תוספת. הוא הזכיר כי בעבר כבר הוקפאו ההפחתות והזהיר כי בסוף נישאר רק עם העלאת אגרה הרדיו. סמנכ"ל הגבייה ברשות השידור, אבי כץ, ציין כי את אגרת הרדיו משלמים כ-2.2 מיליון בעלי רכבים. לדבריו, כ-2 מיליון בתי מחויבים בתשלום אגרת הטלוויזיה, אך רק 1.5 מיליון בתי אב מתוכם משלמים. במצב כזה, בעוד אגרת הרדיו תוסיף כ-118 מיליון שקלים בשנה לרשות השידור, הרי הורדת סכום הגבייה של אגרת הטלוויזיה תפחית 150 מיליון שקלים, ובסך הכל, הכנסות הרשות יקטנו בכ-30 מיליון שקלים בשנת 2018.

ח"כ יובל צלנר אמר בתגובה כי מדובר בהגדלת הכנסות, מאחר שההפחתה תחול על 1.5 מיליון משלמים וההעלאה תחול על 2.2 מיליון. כץ טען כי בשנה הבאה סך ההפחתה יעמוד על 22 מיליון שקל ויהיה זהה לסך ההעלאה. ח"כ חסון הוסיף כי בסופו של דבר בעוד 5 שנים סכום ההעלאה יהיה יותר מסכום ההפחתה. "קל יותר לגבות אגרת רדיו ותוספת הגבייה תמיד תהייה יותר גדולה, מפחיתים פחות וגובים יותר - הייתי שמח לשלם את המשכנתא בשיטה הזאת", אמר ח"כ חסון.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    איש בלי TV 07/08/2012 09:23
    הגב לתגובה זו
    לא מצליחים לגבות את המס הזה מ25% מהחייבים. הפיתרון? להכביד אותו על אלה שמשלמים, ובמיוחד על אלה שאין להם בכלל TV, שיסבסדו את אלה שיש להם. כל השחיתות והריקבון של שיטת COST PLUS הממשלתית. למה להם להתייעל? פשוט מכבידים את המס על אלה שמשלמים לבטלנים האלה את שכרם!
  • 1.
    ההוא עם האצבע 07/08/2012 00:47
    הגב לתגובה זו
    מדובר בהגדלת ההכנסות למדינה, אומנם בסך הכל הכללי הרשות "מפסידה" 46 שקלים בשנה פר מנוי, אבל יכולת הגבייה של אגרת הטלוויזיה מוגבלת מאוד, חצי מדינה מתחמקת מתשלום באמצעים שונים ומשונים ולרשות אין מספיק כח אדם על-מנת לאכוף גבייה יעילה. לעומת זאת, מאגרת הרדיו אין אפשרות להתחמק, שכן היא מעוגנת באגרת הרישוי לרכב, כך שבסך הכל הכללי הרשות תרוויח יותר, אז, שלא יעבדו עליכם!