תוצרת ארה"ב: גלו מהם המותגים האמריקנים הנחשקים ביותר בסין
הכיתוב "Made in China" מופיע על הרבה בגדים, צעצועים, אביזרים לבית ועוד המון מוצרים שאמריקנים משתמשים בהם. רק ביום ראשון האחרון, פירסמו הסינים כי עודף הייצוא במדינה רשם שיא של כמעט 5 שנים ועומד על 33.8 מיליארד דולר. למרות זאת, הסינים מגבירים את היקף הרכישות של סחורות ומוצרים גולמיים מארה"ב. לצורך המחשה, נציין שהייצוא האמריקני לסין השנה צמח ב-6.9% בהשוואה לשנה שעברה ובחודש אוקטובר עמד על שווי של 13.1 מיליארד דולר - שיא חודשי ב-2013.
אז מהם חמשת המוצרים האמריקנים הנחשקים ביותר בסין?
מטוסים
הגדלת העושר ושיפור הנתונים הדמוגרפיים בסין תורמים לנסיקה של יצרני המטוסים האמריקניים. המכירות של מטוסים אזרחיים אמריקנים, מנועים וחלקים לסין, עומדים על 10.2 מיליארד דולר בעשרת החודשים הראשונים של 2013, לעומת סך של 8.3 מיליארד דולר בכל 2012. חברות התעופה הסיניות חוזות צורך של 5,600 מטוסי בואינג חדשים ב- 20 השנים הבאות - 320 מטוסים יותר מהצפי של בואינג בשנה שעברה.
פולי סויה
החקלאות מהווה כחמישית מסך הייצוא האמריקני לסין. פולי הסויה נמצאים בראש רשימת הייצוא החקלאי שכוללת גם חיטה, תירס וכותנה. במהלך עשרת החודשים הראשונים של 2013, ייבאה סין מארה"ב פולי סויה בשווי של 7.4 מיליארד דולר למרות ירידה בביקושים. מוצרי הסויה המיובאים משמשים בעיקר להפקת שמן בישול ומזון לבעלי חיים.
רכבים
ג'נרל מוטורס ופורד מתמקדים בשוק היפני לאור הביקוש החזק שם לרכבים חדשים. המכירות של פורד בשוק היפני זינקו ב-51% באחד עשר החודשים הראשונים של השנה, לעומת אותה התקופה אשתקד. הפורד פוקוס הייתה מכונית הסדאן הנמכרת ביותר בסין בחודש אוקטובר האחרון. ג'נרל מוטורס, בינתיים, ממשיכה להחזיק כ-15% מנתח השוק הסיני.
- למה קשה לנו גם כשתחזית מתממשת, ומה ההכרעה שתהיה בשוק?
- המשק האמריקאי התכווץ ב-0.3% ברבעון הראשון, מתחת לצפי; החוזים נופלים
פסולת אלומיניום
הצורך של הסינים במתכות ממוחזרות אמנם רשם ירידה קלה לאחרונה אך הוא עדיין גדול מאוד באופן יחסי. ארה"ב היא הספקית המובילה של פסולת ממוחזרת לסין והיא מספקת לה אלומיניום, נחושת, נייר וחומרים אחרים. לאלומיניום יש את הביקוש הגבוה ביותר - בעשרת החודשים הראשונים של השנה, שלחה ארה"ב אלומיניום בשווי של 1.9 מיליארד דולר.
שבבים
מסתבר שלא מעט שבבים זעירים מארה"ב מרכיבים את המוצרים האלקטרוניים הכל כך מפורסמים של סין. ההכנסות ממעגלים אלקטרוניים משולבים (electronic integrated circuits) למשל, הסתכמו ב-1.9 מיליארד דולר מסך כל הייצוא האמריקני לסין.