השטר הירוק ממשיך במסעו דרומה: נסחר ברמה של 3.84 ש'

המטבע האמריקני פתח את יום המסחר בירידה של 0.53%, האירו נחלש 0.34% לרמה של 5.6523 שקל. פינוטק: בנק ישראל עשוי להעלות את הריבית בעוד כרבע אחוז בחודש ינואר על רקע הלחצים האינפלציוניים
שי טופז |

המטבע הישראלי פתח את יום המסחר בהתחזקות אל מול העיקריים. הדולר נסחר בירידה של 0.53% לרמה של 3.8404 שקל, המטבע האירופאי נחלש 0.34% לרמה של 5.6523 שקל.

מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי המטבע הישראלי סיים את יום המסחר אתמול בהחלשות של שתי עשיריות האחוז אל מול הדולר, על רקע פעילות דלה יחסית, נראה כי הבנקים המקומים ניצלו את הרמות הנמוכות של השטר הירוק. נזכיר, כי השקל נסחר ברמות שיא של 9 שנים. הצמד, דולר/שקל, נסחר סביב הרמות של 3.83 ב-30 לחודש נובמבר 2007, אך במהרה רשם ירדה עד לרמות של 4.008 באמצע חודש דצמבר 2007 לפני שחזר להסחר סביב הרמות של 3.8500.

בנק ישראל עשוי להעלות את הריבית בעוד כרבע אחוז בחודש ינואר על רקע הלחצים האינפלציונים במשק המקומי ובכך לבטל את הפרש הריביות השלילי בין ישראל לארה"ב. הערכות של המשך ירידות בריבית הפד ומנגד עליות בריבית הבנק המרכזי הישראלי עשויות לחזק את השקל.

אמש נחלש הדולר משמעותית אל מול המטבעות העיקריים, זאת על רקע העליה החדה במחירי הנפט אשר נסחר קרוב ל-100 דולר לחבית והירידה בסקר ISM אשר מודד את הביקוש והיצע בסקטור הייצור. סקר ISM התפרסם מתחת לצפי של 50.7 נק' ונעמד על 47.7 נקודות בלבד, הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש אפריל 2003.

לכן, התוצאה מדגישה את ההאטה הכלכלית הסוררת במשק האמריקאי ומעלה את ציפיות המשקיעים כי הפדרל רזרב ימשיך במדיניות המוניטרית של קיצוצים ויוריד את הריבית בעוד 0.25% לפחות כבר החודש. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.4715 אל מול האירו, סביב הרמות של 1.9805 אל מול הסטרלינג וסביב הרמות של 109.70 אל מול היין.

חששות הסוחרים בנוגע להאטה הכלכלית בארה"ב מושכת משקיעים רבים כגון ה-carry traders לסגור פוזיציות מסוכנות אשר ממומנות על ידי הלוואות של מטבעות עם ריבית נמוכה כגון היין ולהכנס לפוזציות לונג על הסחורות כגון הנפט והזהב. המטבע היפני התחזק קרוב לשתי אחוז אל מול הדולר כאשר הזוג דולר/יין נסחר סביב רמות שפל של 109.20 ובכך סיכם הצמד את הנפילה היומית הגדולה ביותר מאז חודש פברואר 2007.

מאוחר יותר אמש, הדולר התאושש והחזיר קצת מהפסדיו אל מול היין, כאשר התמיכה באה לאחר פגישת הפד, בה כמה מהבכירים ציינו כי הם מאמינים שהתנאים הפיננסים במשק האמריקאי עשויים להראות שיפור מהיר ובכך לעצור את המדיניות המוניטרית של קיצוצים.

יחד עם זאת, ניתן לראות כי החוזים על קרנות הון מנבאים על ירידה נוספת של 0.25% בריבית הפד עד לרמה של 4.00%, מה שיביא לביטול הפרשי הריביות בין האירו לדולר.

היום יתמקדו המשקיעים במספר נתונים חשובים מארה"ב אשר יתנו אור מובהק לכיוון הדולר. קודם כל, סקר ADP אשר מנבא את נתוני המשרות החדשות ללא המגזר החקלאי שיתפרסם ביום שישי הקרוב, הסקר יתפרסם היום בשעה 13:15 (GMT). כמו כן תשומת לב רבה תהיה אל עבר תביעות מחוסרי העבודה בשעה 13:30 (GMT).

זהב: החוזה העתידי על הזהב פרץ את מחסום ה-850 דולר לאונקיה אמש והגיע לשיא של 865.05 דולר לאונקיה. הזהב נתמך בעיקר מעליה החדה במחירי הנפט והחלשות הדולר בעולם. המתכת היקרה משמשת ככלי גידול ואלטרנטיבה משמעותית כנגד הירידות של השטר הירוק. כמו כן, המתיחות הגאופוליטית בפקיסטן על רקע ההתנקשות של ראש האופוזיציה, בנזיר בוטו, מסייעת לקניות מסיביות של הזהב על ידי הסוחרים אשר רואים בו מקום מבטחים. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 861 דולר לאונקיה.

נפט: החוזה העתידי על הנפט סיים את יום המסחר אמש בעליה ניכרת, זאת לאחר שמחיר הזהב השחור קפץ לרמות של 100 דולר לחבית על רקע מסחר ספקולטיבי של סוחרים בשל האלימות בניגריה ואלג'יריה יחד עם החלשות הדולר בזירה הגלובלית. היום יתמדקדו המשקיעים בפרסום נתוני מלאי הנפט השבועיים בארה"ב אשר יתפרסמו בשעה 15:00 (GMT). מבחינה טכנית רמת ההתנגדות הפסיכולוגית של 100 דולר לחבית עדיין לא נפרצה. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 99.250 דולר לחבית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה