IDC: מכירות מוצרי אחסון מידע בישראל- 190 מיליון ד'
פתרונות האחסון בשוק הישראלי לא מותאמים למגזר העסקים הקטנים והבינוניים (SMB) הן מבחינת מחירם והן מבחינת המוצרים עצמם. כך קובע מחקר חדש של האנליסט מוטי פולק מחברת הייעוץ והמחקר IDC ישראל על שוק מוצרי האחסון בארץ למגזר ה-SMB. המחקר ממליץ ליצרניות פתרונות האחסון לפתח פתרונות ייעודיים למגזר ה-SMB בארץ.
על פי המחקר, נפחי האחסון הנדרשים הולכים וגדלים בצורה חדה, ועסקים קטנים ובינוניים צפויים להגדיל משמעותית את דרישות האחסון שלהם במהלך השנים הקרובות. בנוסף להתרחבות המידע הארגוני, תמריץ עיקרי עבור עסקים קטנים ובינוניים לרכישת מוצרי אחסון הוא הגנה על מידע למקרה של אובדן נתונים או אסון.
מהמחקר עולה כי מעל ל-85% ממגזר ה- SMB הישראלי מורכב מחברות קטנות המעסיקות 150-50 עובדים. חברות אלו אינן יכולות להרשות לעצמן לרכוש את מוצרי האחסון היקרים המיועדים לחברות גדולות והן זקוקות לפיתרון פשוט וזול יותר. לפיכך ממליץ המחקר ליצרניות האחסון לפתח פתרונות ברצועות מחיר נמוכות יותר
הבעיה איננה רק מחיר אלא גם המוצרים עצמם. המוצרים הם על פי רוב גרסה "רזה" של מוצרי האחסון הנמכרים לארגוני האנטרפרייז (ארגונים גדולים). מוצרים אלה אינם מתאימים לעסקים קטנים ובינוניים בשל מורכבות התפעול וההתקנה. לפיכך ממליץ המחקר ליצרניות לשווק פתרונות ייעודיים למגזר ה-SMB, שיהיו פשוטים וקלים יותר להתקנה ותחזוקה.
סך הכול מציין המחקר הסתכמו מכירות מוצרי האחסון בישראל בשנת 2006 בכ-190 מיליון דולר, כאשר מכירות מוצרי אחסון מבוססי דיסקים הסתכמו ב-166 מיליון דולר ומכירות מוצרי גיבוי מבוססי טייפ הסתכמו בכ- 24 מיליון דולר. לטענת המחקר, בשל העדר פתרונות מתאימים למגזר ה-SMB ולמרות פוטנציאל השיווק העצום מהווים המכירות למגזר זה רק אחוז נמוך יחסית מסך המכירות.
האנליסט מוטי פולק טוען, כי "חשיבותם של ארגוני ה- SMB ליצרני האחסון תלך ותגבר במהלך השנים הקרובות, זאת מכיוון שנפח האחסון הנדרש על ידי חברות אלה צפוי לגדול משמעותית – מעל ומעבר לגידול הצפוי בקרב ארגונים גדולים". פולק סבור כי "בשנת 2010 ארגוני SMB בישראל ירכשו אחסון בנפח כולל הגבוה בכ- 40% מכלל שוק האחסון הנוכחי. הגידול הצפוי בנפח האחסון הנרכש על ידי ארגונים אלה מסתכם לגידול שנתי ממוצע של כ- 52% במהלך השנים 2007-2010.