
פריים אנרג'י תרכוש מתקנים סולאריים ב-72 מיליון שקל; הכנסה שנתית של 35 מיליון
פריים אנרג'י התקשרה במזכר הבנות לרכישת 26 מתקנים מניבים בהספק של 13.1 מגה-וואט אשר צפויים להכניס כ-35 מיליון שקל בשנה מסאנפלאואר; התשלום יבוצע בשני שלבים, עם ריבית שנתית של 8.5%, והמתקנים פועלים מול חח"י עד 2034 בתעריפים קבועים
פריים אנרג'י פריים אנרג'י 2.51% ממשיכה להתרחב עם רכישות נוספות בתחום האנרגיה המתחדשת. החברה דיווחה הבוקר כי התקשרה במזכר הבנות לא מחייב לרכישת מלוא המניות של חברה פרטית שבבעלות סאנפלאואר השקעות מתחדשות סאנפלאואר 4.79% ,
המחזיקה ב-26 מערכות סולאריות מניבות בהספק כולל של 13.1 מגה-וואט. המערכות פועלות בטכנולוגיה פוטו-וולטאית ונמצאות כולן בישראל.
תמורת העסקה מוערכת בכ-72 מיליון שקל, מתוכה 43 מיליון ישולמו במעמד ההשלמה והיתרה שעומדת על 29 מיליון שקל תשולם עד תשעה
חודשים לאחר מכן, עם ריבית שנתית שקלית של 8.5%. בנוסף, פריים אנרג'י תיכנס לנעלי המוכרת בכל הנוגע לערבויות שהועמדו מול הגורמים המממנים, הכוללים התחייבות בהיקף של כ-130 מיליון שקל, אך ההחזר בפועל יישאר על כתפי החברה הנרכשת.
המערכות שפועלות כבר כיום
נהנות מהסכמי PPA מול חברת החשמל בתעריפים קבועים וצמודים למדד של כ-1.66-1.84 שקלים לקוט"ש, עם זכויות הפעלה עד לשנים 2032-2034. בהתאם לכך, פריים מעריכה כי המתקנים יניבו הכנסות של כ-35 מיליון שקל בשנה הראשונה שלאחר ההשלמה, בכפוף למימוש העסקה. בנוסף, החברה מתכננת
להשביח את הנכסים ולהוסיף לצידם מתקני אגירה ומערכות דו-שימוש, במסגרת המכרזים של רשות החשמל או אסדרת השוק.
בחנו את עצמכם
חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף
יוצר שאלות...
מכין את אתגר הטריוויה שלכם
תוצאות
עם זאת, נדגיש כי העסקה הנוכחית אינה סופית, ותלויה בהשלמת בדיקת נאותות, גיבוש הסכם מחייב ואישורים רגולטוריים
ומימוניים. בתקופת הבלעדיות שעומדת על 45 ימי עסקים, אז תוכל החברה להשלים את הבדיקות ולהתקדם לגיבוש ההסכם, אך אין ודאות כי העסקה אכן תצא אל הפועל.
- פריים אנרג'י במיזוג עם להב אנרגיה; המניות עולות
- פריים אנרג'י ונקסטקום בהסכם בהיקף של כ-200 מיליון שקל להקמת פרויקטים סולאריים
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
ממשיכה להתרחב
המהלך הנוכחי משתלב באסטרטגיה רחבה יותר של פריים אנרג'י, שנמצאת בעיצומה
של תקופת התרחבות. רק בשבוע שעבר דיווחה על מיזוג עם להב אנרגיה, שצפוי להפוך אותה לחברה ציבורית מובילה בענף האנרגיה המתחדשת והאגירה, עם פרויקטים מניבים ופרויקטים בהקמה בארץ ובאירופה בהיקפים של מאות מגה-וואט. כמו כן, החברה מקדמת הסכם EPC לביצוע פרויקטים חדשים
בסך 200 מיליון שקל עם נקסטקום אנרג'י.
עסקת המיזוג כוללת רכישת 100% ממניות להב אנרגיה הכוללות את הפעילות בישראל בתמורה להקצאת מניות שמהוות כ-17.5% מהונה של פריים אנרג'י בדילול מלא. שווי להב אנרגיה לצורך העסקה נקבע בכ-98 מיליון שקל, ושווי פריים אנרג'י בכ-423 מיליון שקל, על בסיס הערכות שווי שבוצעו על ידי גורמים עצמאיים שמונו לוועדת הביקורת. יחס ההחלפה שגובש משקף יחס של כ-0.175 בדילול מלא. הפעילות הרכשת כוללת את כל הפעילות בישראל אך ללא הפעילות בגרמניה בשווי של כ-95 מיליון שקל.
- ביקורת הרשות לני"ע: דירקטוריון מגדל פעל תחת השפעת בעל השליטה
- פלסאנמור תספק לכללית 25 אלף מכשירי אולטרסאונד ביתיים - הזמנה ראשונה יוצאת לדרך
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לאחר השלמת המיזוג, להב תשתיות צפויה להחזיק בכ-43.4% מפריים אנרג'י וירון קיקוז, המחזיק המרכזי הנוסף, ימשיך להחזיק בכ-41.5%. הסכם השליטה בין הצדדים יישאר בתוקפו. המיזוג עדיין כפוף למספר תנאים מתלים, בהם אישור אסיפות מחזיקי האג"ח ואסיפת בעלי המניות.
נתונים כספיים ושווי שוק
מניית פריים אנרג'י נסחרת לפי שווי שוק של 526 מיליון שקל לאחר שזינקה בכ-336% בשנה האחרונה, מתוכם 84% מתחילת השנה.
החברה עדיין רושמת הפסד בשורה התחתונה, אך החברה צופה תזרים שנתי של כ-300 מיליון שקל והיא צפויה לעבור לרווחיות מלאה בשנת 2027 כמו שאמר ירון קיקוז מנכ"ל החברה בראיון לביזפורטל - "מכוונים לתשואה של כ-25% בפרויקטים סולאריים"
מניית סאנפלאואר נסחרת לפי שווי שוק של 231 מיליון שקל, ומגיבה להודעה בעליות, אם כי המניה היצגה ביצועים פושרים ועליות של כ-4% בשנה האחרונה בלבד.